Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för Mikrobiologi, Tumör och-Cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet forskar inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 263 anställda, inklusive 60 doktorander, 40 postdoktorer och 21 professorer. Våra nyckelord är tvärvetenskaplighet, kliniskt förankrad grundforskning samt nationellt och internationellt samarbete.

Din roll

Anställningen som adjunkt i medicinsk mikrobiologi, med inriktning mot pedagogik och kursorganisation innefattar det övergripande organisatoriska och pedagogiska ansvaret för den undervisning som institutionen bedriver inom läkarprogrammet. Du förväntas att vara en sammanhållande länk mellan lärare, studenter, administration och programledning. Vidare ingår i arbetsuppgifterna att som lärare och kursledare planera och genomföra undervisning och examinationer i mikrobiologi (bakteriologi, mykologi, parasitologi, virologi) och säkerställa att lärandemål inom mikrobiologin upprätthålls. Inom ramen för anställningen ser vi att du leder den pedagogiska utvecklingen på institutionen, och verkar för att på så sätt stärka utbildning inom mikrobiologi med koppling till global hälsa och infektionssjukdomar. Till en lärares uppgifter hör också att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för lärarens arbete vid högskolan. Du förväntas att samverka med forskare och kliniker för att säkerställa utbildningens aktualitet och kvalité. Arbetet sker i samarbete med GUA, kursadministration, institutionsledning, utbildningsnämnd, andra lärare inom läkarprogrammet.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och anställningens innehåll kan komma att förändras över tid.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som adjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens inom mikrobiologiområdet (se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet).

Goda kunskaper i svenska och engelska språket i tal och skrift är ett krav.

Önskvärd och meriterande skicklighet

Vi söker dig som har en pedagogisk grundutbildning (tex lärarutbildning) och dokumenterad pedagogisk skicklighet samt erfarenhet av undervisning och kursorganisation på högskolenivå. Högskolepedagogisk utbildning är meriterande.

Det nya 6-åriga läkarprogrammet tillämpar ”team based learning” (TBL) och erfarenhet/utbildning inom denna pedagogiska metod är starkt meriterande.

Vidare ska den sökande uppvisa en mycket god och bred grundkunskap inom området mikrobiologi. Speciellt önskvärt är kunskap inom och bakteriologi och/eller virologi och tidigare undervisningserfarenhet inom dessa ämnen vid högre utbildningsprogram.  Dokumentation som stärker dessa kompetenser inkluderar undervisningserfarenhet och utveckling av kurser inom grund- och forskarutbildningsnivå inom ämnet samt vetenskapliga publikationer inom forskningsområdet.

Erfarenhet av lärandeplattformarna som vi arbetar med:  Canvas, InteDashboard och Inspera är meriterande.

Bedömningsgrunder

Vid bedömning kommer i första hand pedagogisk skicklighet och ämneskompetens att beaktas. Vidare ska förmågan att planera, initiera, leda och utveckla utbildning och undervisning tillmätas betydelse.

Personliga egenskaper som dokumenterad god samarbetsförmåga, tydlighet i din kommunikation och förmåga att arbeta självständigt kommer också att vägas in i helhetsbedömningen.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får bra förmåner genom vårt kollektivavtal, såsom till exempel en generös semester. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och du får ersättning för läkarvård.

Placering: Institutionen för Mikrobiologi, Tumör och Cellbiologi, Karolinska Institutet, Solna 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar: Personligt brev samt CV och meriter. Ansökan kan uppdateras framtill sista ansökningsdatum. Efter detta datum går det inte att uppdatera ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 
Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskomelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-646/2022
Kontakt
  • Åsa Sjöling, asa.sjoling@ki.se
  • Jonas Sundbäck, jonas.sundback@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
Publicerat 2022-02-10
Sista ansökningsdag 2022-03-03

Tillbaka till lediga jobb