Institutionen för biovetenskaper och näringslära bedriver forskning och utbildning inom flertalet områden i medicinsk vetenskap såsom åldrande, Alzheimer, bioorganisk kemi, biomaterial, molekylär endokrinologi, cancerbiologi, funktionsgenomik, systembiologi, epigenetik, strukturbiokemi, immunologi och nutrition. En internationell utbildnings- och forskningsmiljö erbjuds med fokus på excellens där idag ca 250 forskare, studenter, administrativ och teknisk personal är verksamma. Institutionen är belägen i Neo på Campus Flemingsberg, en biomedicinsk forskningsbyggnad, som har som mål att skapa en kreativ och öppen miljö där utrymme finns för möten och samarbete mellan de olika forskningsområdena.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Kom och jobba med oss i spindeltrådslabbet! Vi har utvecklat den första biomimetiska spinnmetoden för produktion av syntetiska spindeltrådar, och nu strävar vi efter att spinna konstgjorda silkefibrer som matchar den naturliga tråden när det gäller mekaniska egenskaper i ett projekt som finansieras av ett ERC-konsolidatorbidrag (2019-2023). Vi har nyligen publicerat flera artiklar i högt rankade tidskrifter (Andersson et al., Nat Chem Biol. 2017; Kronqvist et al., Nat Commun. 2017; Rising & Johansson, Nat Chem Biol. 2015). Forskargruppen är en del av sektionen för Neurogeriatrik och är belägen vid Karolinska Institutet, Campus Flemingsberg och vid SLU i Uppsala.

Din roll

Du förväntas ha ett stort intresse för proteinbiokemi och ska ha omfattande praktisk och dokumenterad erfarenhet av de tekniker som vanligen används i laboratoriet (kloning, rekombinant uttryck i bakteriella och eukaryota värdar, proteinrening, analyser med gelelektrofores, western blots och spektroskopiska metoder). Du förväntas dela ansvaret för laboratorieverksamheten (inkluderar dokumentation av kemikalier i KLARA, skriva riskbedömningar, introducera ny personal till säkra laboratoriet) och självständigt utföra rutinarbete inom proteinproduktion, -rening och -karakterisering. Isolering av DNA och RNA kan också vara en del av arbetsuppgifterna liksom avfallshantering. Vidare förväntas du också praktiskt bistå och handleda doktorander och masterstudenter samt ha administrativa uppgifter såsom hantera budgetar och ansvara för inköp och upphandling. Vi arbetar i samarbete med andra grupper och mycket tvärvetenskapligt, vilket kräver att du ska vara oberoende, ha en positiv attityd och vara samarbetsvillig. Du förväntas arbeta främst i Flemingsberg men arbete kan även förekomma i Uppsala.

Vem är du?

Du ska ha en kandidatexamen i biomedicin, biokemi, kemi, cellbiologi, eller liknande ämne, och / eller lång erfarenhet av experimentellt protein biokemi arbete. Du ska vara motiverad, organiserad och strukturerad, uppskatta laborativt arbete och ha en positiv inställning. Tidigare dokumenterad erfarenhet av experimentellt arbete inom proteinbiokemi krävs. Erfarenhet av produktion och rening av fibrillerande protein är meriterande. Vikt kommer att läggas på personliga egenskaper i utvärderings-processen. Förmåga att tala och skriva engelska och svenska är ett krav. Erfarenhet av att klona, uttrycka och rena spindeltrådsprotein är meriterande. Vidare är erfarenhet av uttryck i E-coli och proteinrening med affinitetskromatografi med ÄKTA-system är krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3597/2021
Kontakt
  • Anna Rising, Forskargruppsledare, +46-709-74 48 88
  • Thomas Tinglöv, Administrativ chef, +46-8-524 835 49
Facklig företrädare
  • Anders Lindholm, OFR, +46-8-524 810 12
  • Henry Wölling, SEKO, +46-8-524 840 80
Publicerat 2021-08-24
Sista ansökningsdag 2021-09-14

Tillbaka till lediga jobb