DEN STORA MÄSSAN OM FAMILJ, BARN & GRAVIDITET!

Upplevelser för alla!

MARS 2019

Klicka för webversion

THEOZ på BARNmässans SCEN

Den 31 mars står Theoz på vår Stora Scen och bjuder på show, musik och dans. Ett brinnande intresse för dans och en mobilapp gjorde honom till en av Sveriges största sociala medier-profiler med över 2,5 miljoner följare. Nu har Theoz tagit steget vidare till att bli artist.

Theoz är redo att möta publiken på BARNmässan i Karlstad.
STORA SCENEN SÖNDAG KL. 15.00

 

 

Chase, Marshall & Skye från PAW PATROL

Kom och träffa de hjältemodiga valparna från PAW Patrol. De kommer till BARNmässan alla dagar. Krama och fotografera dig med dina idoler.

På Stora Scenen uppträder de med musik och danslekar där alla kan vara med och shakea loss.
Tider förmeet & greet presenteras inom kort.

STORA SCENEN:
FREDAG KL. 16.30, Marshall
LÖRDAG KL. 16.00, Chase
SÖNDAG KL. 14.00, Skye

Upptäck Minstingens Värld vid BARNmässans blöjstationer!

KRAMKALAS med Ada Apa & Kurre Kanin vid blöjstationerna. Minstingen i samarbete med NG Baby och Korbell är värd för våra blöjstationer.

 

 

Barnrytmik

”Upp i luften, trumma på och färgglada sjalar”. Barnrytmikare från Svenska kyrkan intar scenen och bjuder på en stund av sång, glädje, rörelse och närhet.
 

 
 

Kom och möt KöpBarnvagn på BARNmässan!

Vi har med oss vårt nya barnvagnsmärke CYBEX och visar spännande NYHETER från AXKID och Done By Deer!

I vår butik i Karlstad ger vi dig personlig hjälp att välja barnvagn, bilstol och allt annat du behöver.
Vi har allt för småbarnslivet!
Monter B:36

 
 

Ladda för läskigt kul boksläpp på BARNmässan!

Missa inte lanseringen av boken "Zombien i kombin” – en finurlig berättelse på rim för barn mellan tre och sex år. Av författarna Jessica Eriksson och Stefan Holm (ja, DEN Stefan Holm) och underbart illustrerad av Wurood Altashat. Häng med på ett äventyr där ingen lämnas ensam åt sitt öde! Författarna (som faktiskt inte är särskilt läskiga alls, vi lovar) är på plats under i stort sett hela mässan och i Pug Förlags monter E:89 händer det dessutom en massa annat kul som roar så väl stora som små besökare. Välkomna!

Mer om boken här: https://pug.se/produkt/zombien-i-kombin/

 
 

Madicken - BARNTEATER

Förhandsvisning av Värmlandsteaterns sommarföreställning Madicken på Stora Scenen alla dagar. Sommaren 2019 blir det naturligtvis en ny familjeföreställning i Mariebergsskogen. Det är åttonde året som Värmlandsteatern spelar för barn i alla åldrar i Karlstads stadspark.

I år får ni träffa Madicken. Hon kommer att fira Valborg, flyga med paraply, köpa sandaler och en hel del annat smått och gott. Suzanne Carling regisserar och Madicken har premiär 6:e juli.

Madicken 6-27 juli 2019. Följ Värmlandsteatern på Facebook, https://www.facebook.com/varmlandsteaternkarlstad/

 

LÄR DIG RÄDDA LIV -
vi hjälper dig!

BARN-HLR - Första hjälpen för barn

På BARNmässans alla dagar erbjuds du gratis introduktionskurs i BARN-HLR.

TMS-Ambulans kurser ger dig grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning samt i hur man prioriterar vid olycksfall. Det finns även möjlighet under mässan att anmäla sig till en hel utbildning.

 

 
 
 

Mammaroll och Snippkontroll på Stora Scenen och Gravid & BabySpecial!

Mammaroll och Snippkontroll - du och din kropp året efter förlossningen är en bok skriven av Louise Winblad och Mia Fernando.

Mia är specialistfysioterapeut med fokus på nyblivna mammor, Louise är illustratör och bloggare med tema småbarnsförälder.

Här möter ni författarna och bokens tema i två olika format. På föreläsningarna ger de en guidad tur i ord och bild genom det första året efter förlossningen, oavsett om du blivit förlöst vaginalt eller via snitt.

På Mammagruppsträffen i vår Gravid & BabySpecial får ni besökare chans att i mindre grupp träffa Mia och Louise och på ett mammagruppsliknande sätt få möjlighet att föra diskussion och ställa frågor.

Mia och Louise vill vara dina snälla, kunniga och roliga kompisar att hålla i handen under den där första ömma och skakiga av föräldraskapet.

Välkommen in och kika på:
http://bakingbabies.se/

https://blogg.amelia.se/hejhejvardag/

STORA SCENEN:
FREDAG KL. 13.30
LÖRDAG KL. 15.10

EKOBARN-Hörnan Gravid & BabySpecial H:201
FREDAG KL. 11.20
LÖRDAG KL. 11.20

 

Allt om ekologisk hudvård för barn – kemikaliebanta för en frisk hud!

En informativ och inspirerande föreläsning om ekologisk hudvård för barn.
 

 

Scenshow & Goodiebags

VaniMeli & AstoLuina bjuder på en liten scenshow varje dag och delar ut goodiebags.
I samarbete med VaniMeli & GBAB monter D:60

 

 
 

GOS hjälper dej hitta rätt i bärdonsdjungeln!

Kom och kläm på massor av snygga, praktiska, flexibla, bekväma, gulliga, lätta, färgglada och luftiga bärselar och bärsjalar hos GOS. Här kan du fråga, prova och diskutera med kunnig och lyhörd personal innan du köper, så att du kan bära bekvämt, säkert och mysigt, oavsett hur stort eller litet ditt barn är. Välkommen!

 
 

Välkommen till vår värld av modern ekoshopping.

Hos Ekobarn.se hittar du kläder, inredning och allt för barn och baby. Hela vårt sortiment är ekologiskt.

På barnmässan i Karlstad kommer du få möjlighet att inspireras och fynda moderna och ekologiska märkesprodukter. Hela vårt sortiment är ekologiskt och vi tummar varken på kvalité eller design.

Bland våra populära varumärken hittar du; Konges Slöjd, Saga Copenhagen, Mrs Mighetto, Plantoys, Maxomorra, Raspberry Republic, Moromini, Ferm Living och många fler.

I år ansvarar Ekobarn.se för Barnmässan Gravid & baby Special monter där vi inreder med våra finaste produkter och tillhandahåller leksaker mm för barnen!

Vi är otroligt glada och taggade för att få träffa er alla. Tills vidare hittar ni oss på hemsidan: Ekobarn.se
 

 

Anknytning och bärsjalskurs

Att bära ett barn i bärsjal/bärsele ger barnet en känsla av sammanhang och bidrar till att skapa en stark anknytning mellan barnet och föräldern.

•Det frigörs ett hormon (oxytocin) när du bär ditt barn som gör både dig som bär och barnet lugna.

•Det stärker både bäraren och barnets muskulatur vid ergonomiskt bärande.

•Det går inte att skämma bort ett barn med för mycket närhet.

•Man kan bära med sjal från och med barnets första dag, alltså redan på BB.

Kom, låt dig inspireras och få kunskap om anknytning och ergonomiskt bärande.

Famntag i samarbete med Gosbutiken.

 
 

Tävla hos oss!

Endast två timmar norr om Karlstad ligger Sveriges femte största skidanläggning, Branäs. Här finner du backar i alla svårighetsgrader, gondollift, stolsliftar, restauranger, värmestugor men framförallt de supergosiga Björnbusarna. Under Barnmässan packar en av dem packsäcken och kommer ned till Karlstad för att dela ut kramar i tusental. Passa på att vara med i de busiga tävlingarna i montern så har du chansen att vinna en fullspäckad påskweekend i Branäs, med liftkort, skidhyra och till och med en hyrbil från SIXT.

Vi ses i monter A:24!

 
 

Käpphästhoppning på BARNmässan alla dagar!

På BARNmässans alla dagar kommer det finnas käpphästhoppning från bom på mark upp till 80 cm. Banan är placerad på utsidan av mässan där det också finns framhoppningshinder samt uppvärmningsmöjligheter. Alla startande får rosett. Startavgift 50 kr och allt överskott går till Childhood.

Käpphästhoppningen arrangeras av Stall Malma & @sme_kappisar.

Det finns både föranmälan och drop-in anmälan i mån av plats.

Information, anmälan och tidsschema >>

 
 

Länge leve käpphästen!🦄

Elsa Högberg och Lisa Filipsdotter driver inte bara Sveriges största käpphästklubb och käppiskonto på Instagram, @kepphastar. Dom är dessutom snillena bakom boken "Stall Smultronbackens Käpphästar” – en superhärlig inspirationsguide för alla unga käpphästentusiaster där ute. Under lördagen hänger de på Barnmässan dagen lång för att prata med fans, signera böcker, sälja roliga käppissaker och visa hur man själv gör en käpphäst på bästa sätt! Välkommen till Pug Förlags monter E:89, nära Stora Scenen.

Mer om boken och författarna hittar du på http://kepphastar.se

 
 

LEGOhav - Meet & Greet

Klossfestivalen i samarbete med Klossbutiken gästar BARNmässan.

Kom och bygg i deras monter och tävla om fina LEGO-priser. LEGO-byggtävlingen pågår alla dagar och i juryn sitter bl.a. LEGO-fantasten Stefan Holm som också finns på plats delar av dagarna om ni vill prata om hans och ert LEGO-intresse.

Ni träffar även Kai från LEGO Ninjago och Emmet från The LEGO Movie 2 på mässan alla dagar.

Klossbutiken kommer även att sälja LEGO på plats till bra priser.

 

Varmt välkomna till MONTER: D:71

 

 

BARNmässan presenterar förmånstagare 2019!

World Childhood Foundation fungerar som en inkubator för små lokala initiativ som arbetar för att förebygga och motverka våld och utnyttjande av barn. Ett exempel är - Epic Arts i Kambodja, som arbetar med barn med funktionsvariationer och deras familjer, med mottot att alla människor är värdefulla och räknas.

Tack vare er alla så gör vi skillnad. Vi ses 29-31 mars 2019.

6-barns mamman Linda Modin Klemner, grundare och arrangör av BARNmässan sedan starten 2005. BARNmässan är det en stor del av Lindas liv och verksamhet och hon strävar alltid att utveckla och slå nya ambitioner.

Som prenumerant till vårt nyhetsbrev så får du kontinuerliga uppdateringar om vad som är på gång och du får även veta lite extra om BARNmässans utställare/program och aktiviteter. Du kan när som helst avanmäla dig via länken i våra mail i framtida utskick eller genom att kontakta oss. Vi lovar att behandla din information med respekt. För mer information om vår hantering av din mailadress är du välkommen att kontakta oss. Genom att anmäla ditt intresse samtycker du till att få information via mail från BARNmässan och dess samarbetsparters.
Vill du inte längre få våra nyhetsbrev? Klicka här för att avregistrera din adress
Facebook Twitter Instagram YouTube

www.barnmassan.se
Arrangeras av: Klemner Studio AB, www.klemnerstudio.se
Linda Modin Klemner 070-43 22 392

linda@klemnerstudio.se

 

Postman