VEGOBREVET | DJURENS RÄTT
www.väljvego.se

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Tipsa en vän!

Intressanta dokumentärer och tillhörande snacks


Vill du lära dig mer om djurrätt och djurens situation i industrierna så kan vi varmt rekommendera att kolla in följande filmer. Vi varnar för en del starka bilder men rekommenderar ändå att spana in en eller två.

Dominion (2018)
Om filmen: Med hjälp av drönare och gömda och handhållna kameror exponerar filmen den mörka sidan av modern djurhållning. Filmen ifrågasätter vilken moral och giltighet som finns för mänsklighetens herravälde över djurriket. Medan filmen i huvudsak fokuserar på djur som används för mat, undersöker den också andra områden där djur utnyttjas och missbrukas av människor, såsom modeindustrin, underhållning och forskning.

Unlocking the Cage (2016)

Om filmen: Unlocking the Cage följer djurrättsadvokaten Steven Wise i sin kamp att bryta ner den juridiska väggen som skiljer icke-mänskliga djur från människor. Efter att ha kämpat i trettio år med ineffektiva djurskyddslagar gör Steve, tillsammans med Nonhuman Rights Project (NhRP), historia då de genom en rättslig process omformar ett djur från en "sak" utan rättigheter till en "person" med lagligt skydd.

Speciesism the Movie(2013)
Om filmen: I dokumentären Speciesism the Movie undersöker regissören Mark Devries den moderna livsmedelsindustrins hemligheter, samtidigt som han parallellt kartlägger och undersöker begreppet speciesism och ledarna för den rörelse som myntade begreppet.

Francesca Vilches
francesca.vilches@djurensratt.se

Snacks och tilltugg

Vi har samlat våra topp -snacks för filmkvällen, fotbollskvällen eller till ditt seriemaraton.

 

Snacks

Chipstips

Helgen närmar sig med stormsteg, det tycker vi är värt att fira! Därför tipsar vi om några goda chips - Nya smaker från Estrella och kikärtschips från OLW!

 

Läs mer

Topp fem plockmat

Vi har samlat lite plockmat som gör sig fint när ni har besök hemma eller om ni bara gillar god plockmat vilken vardagskväll som helst!

Plockmat

Följ Välj vego i sociala medier!

Facebook Instagram

Djurens Rätt, Box 171 32, 104 62 Stockholm
Tel: 08 - 555 914 00 | info@djurensratt.se
Orgnr: 802002-4496 | PlusGiro: 901087-7

Välj vego! - Sms:a VEGO till 72 120 och få hem Djurens Rätts kostnadsfria inspirationsmagasin
direkt i brevlådan eller beställ ett här.

Klicka här för att avregistrera din adress

Postman