VEGOBREVET | DJURENS RÄTT
www.väljvego.se

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Tipsa en vän!

Veganska ostar du måste smaka
 

Att ersätta ost kan kännas svårt. När teamet bakom Välj Vego undersökte vilka de stora hindren för att bli vegan är var OST nummer ett på listan. Och vem gillar inte varma ostmackor, ostbrickor och parmesan på pasta? Det fina med det hela är att du inte behöver ge upp något. Du kan bara ersätta dessa med andra alternativ. En del alternativ på marknaden har lite kvar att jobba med, andra alternativ är en hel klass i sig - otroligt lika ost eller inte riktigt som ost men ändå fantastiskt goda. Nedan följer våra fem favoriter.

Violife
Det här varumärket har verkligen en uppsjö av veganska ostar och finns i många välsorterade butiker. Vår favorit är Mozzarella. Den liknar dessvärre inte alls mozzarella, men smakar gott ändå.

Green Vie
Även detta varumärke har massor av veganska sorter. Den smaken vi har fastnat för mest är deras runda Parmeggio som påminner om parmesanost. De har även paprikor, svampar och chilis som delikatesser fyllda med mjukost, dessa har vi tyvärr inte hunnit smaka ännu.

Astrid och aporna
De ostar som är absolut vanligast och finns i nästan alla butiker är från Astrid och aporna. Här kan vi gå i god för deras Jeezly original som påminner om helt vanlig hushållsost. Även deras bredbara och deras parmesanversion Riv-iera är god.

Oatly
Oatly har en bredbar ost, påMackan, som finns väl utspridda över landet och är god på frukostmackan. De finns i tre olika smaker och fungerar som vilken bredbar ost som helst, fast gjord på havre.

Daiya
Är du ute efter ost som smälter bra så är det definitivt Daiya som gäller. En påse på 227 g riven ost kan dock gå på runt 79 kr. Så det är bäst att njuta av varje tugga om du väl får tag på en påse. Daiya finns ännu i utvalda butiker men ökar i popularitet runt om i landet

Francesca Vilches
francesca.vilches@djurensratt.se

Gör din alldeles egna ost hemma på cashewnötter. Testa att variera smaksättningen efter eget tycke!

Recept

Gör dina egna mejerier av nötter, frön och gryn med boken Vegomejerier Av Emelie Holm.
 

Köp här!

Ordna pizza hemma och välj ut dina favorit-tillbehör.De flesta pizzakit som säljs i butiker är veganska.

Recept

Följ Välj vego i sociala medier!

Facebook Instagram

Djurens Rätt, Box 171 32, 104 62 Stockholm
Tel: 08 - 555 914 00 | info@djurensratt.se
Orgnr: 802002-4496 | PlusGiro: 901087-7

Välj vego! - Sms:a VEGO till 72 120 och få hem Djurens Rätts kostnadsfria inspirationsmagasin
direkt i brevlådan eller beställ ett här.

Klicka här för att avregistrera din adress

Postman