VEGOBREVET | DJURENS RÄTT
www.väljvego.se

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Tipsa en vän!

Vardagsfrukost

Frukost är enligt många den bästa måltiden på hela dagen. Efter att ha svultit i timmar i sömnen får vi äntligen börja dagen med mat. Det finns massor av veganska pålägg, växtdrycker till kaffet och yoghurt baserade på diverse bönor, nötter eller spannmål. Nedan samlar vi några av våra favoriter!

Pastejpålägg
Pastej från Pastejköket finns i tre smaker. Dessa är gjorda på karljohansvamp samt ärtprotein och finns i välsorterade butiker. Den milda varianten är dessutom berikad med järn.

Margarinsorter
På macka eller till matlagning – margarinsorterna som är veganska har femdubblats bara de senaste två åren. Olika varianter från Flora, Becel eller Vegan bredbart finns brett utspridda över landet.

Ostar
Ost på mackan är ingenting du behöver hoppa över när du äter veganskt, det finns nämligen en uppsjö av veganska ostvarianter. Mjukostar från Creamy smooth Tofutti, Green Vie eller Violife bland andra. Dessutom erbjuder både Green Vie, Violife och Astrid och aporna hårdostar.

Växtghurt
Vegansk yoghurt är idag lätt att få tag på. De vanligaste sorterna är Alpro, Planti och Oatly. Produkternas bas varierar - de populäraste är gjorda på soja eller havre, men det finns även de gjorda på kokos eller mandel. Plantis naturella yoghurt är en bra syrlig yoghurt, som påminner lite om fil. De flesta förpackningar ligger på 750 ml men det finns även små bägare som är perfekta för mellis eller picknick!

I kaffet
Ett problem för några år sedan var att växtmjölk skar sig i kaffet, något som såklart ställde till det för många av oss latte-älskare. Numera har både Oatly och Alpro växtdryck som är specialframtagna för att ha i kaffe!

Francesca Vilches
francesca.vilches@djurensratt.se

Gillar du att baka eller göra egna pålägg? Vi har samlat några frukostfavoriter på väljvego.se. Klicka på knappen nedan!

Hitta frukostrecept

Exempel på vad du kan hitta på är dessa snabba men supergoda scones, fantastiska en söndagmorgon!
 

Recept!

Pannkakor är också typiska på helgfrukost-menyn. Det går utmärkt att göra pannkakor utan ägg och mjölk!
 

Recept!

Följ Välj vego i sociala medier!

Facebook Instagram

Djurens Rätt, Box 171 32, 104 62 Stockholm
Tel: 08 - 555 914 00 | info@djurensratt.se
Orgnr: 802002-4496 | PlusGiro: 901087-7

Välj vego! - Sms:a VEGO till 72 120 och få hem Djurens Rätts kostnadsfria inspirationsmagasin
direkt i brevlådan eller beställ ett här.

Klicka här för att avregistrera din adress

Postman