VEGOBREVET | DJURENS RÄTT
www.väljvego.se

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Tipsa en vän!

Kedjor som serverar veganskt
 

Det är allt flera restaurangkedjor som har infört veganskt på menyn. Bland dessa var O’Learys en av pionjärerna som införde vegansk texmex och burgare på menyn redan 2015. De var bland de första att erbjuda vegansk crème fraiche och vegansk ost. Nedan listar vi några av de mest vegovänliga kedjorna.

O’Learys - Har en veganmeny sida vid sida med den konventionella menyn. Där finner du allt från nachotallrik till fajitas och burgare. Det finns som nämnt ovan både vegansk ost och crème fraiche.

Taco bar- Bland annat hittar du sojaproteinet Vegme som hyllats och vunnit flertalet smaktester. Dessutom har de även vegansk ost och vegansk gräddfil för flertal rätter. Majoriteten av alla rätter går att få veganska.

Zocalo - Hos Zocalo kan du numera få alla deras rätter helt veganska. Allt du behöver göra är att bestämma vilket protein du ska ha (pulled veggies eller veggie strips) samt byta ut eventuella mejeribaserade såser mot växtbaserade såser. Hur bra är inte det?

Phils Burger - De var först ut med att införa “Beyond burger” i Sverige. Världens första burgare som ser ut som, tillagas som och smakar oerhört likt kött. De finns med ett flertal restauranger i Uppsala, Eskilstuna och Stockholm. Sedan tidigare har de även Crispy Vegan Burger på samtliga restauranger.

Vapiano - Här kan du få många rätter helt veganska och mellan varven tar de fram veganska menyer. Då deras menyer är i ständig förnyelse vågar vi inte tipsa om någon specifik rätt. För något år sedan tog de in havregrädde för de krämiga pastarätterna.

Pinchos - Har diverse typer av veganska rätter som är märkta på menyn, men eftersom att alla restauranger har olika menyer är det svårt att sammanställa allt. I centrala Stockholm finns det både Oumph-burgare, gazpacho, asiatisk taco bland en del annat samt chokladmousse som efterrätt.

Francesca Vilches
francesca.vilches@djurensratt.se

Spännande ekonomiskt läge för växtbaserade alternativ till animaliska produkter enligt den Europeiska kommissionen.
 

Läs mer

EATSweden ger ut böcker som bjuder på en rätt hos olika pärlor runtom olika städer när man är två ute och äter. Nu finns det en vegovariant för Stockholm!

Läs mer

Tillsammans med Gustav Johansson från Jävligt Gott ska Bastard Burger under 2019 ta fram en ny vegansk burgare varje månad!

Läs mer

Följ Välj vego i sociala medier!

Facebook Instagram

Djurens Rätt, Box 171 32, 104 62 Stockholm
Tel: 08 - 555 914 00 | info@djurensratt.se
Orgnr: 802002-4496 | PlusGiro: 901087-7

Välj vego! - Sms:a VEGO till 72 120 och få hem Djurens Rätts kostnadsfria inspirationsmagasin
direkt i brevlådan eller beställ ett här.

Klicka här för att avregistrera din adress

Postman