Middagsplaner
Vi vill bestämt visa dig att veganskt varken är krångligt, dyrt eller behöver vara avancerat. Visst kan du sikta in dig på att göra egen seitan och marängtårtor om du vill, men även veganer vill ha mat som inte tar en evighet att göra men ändå är god och näringsriktig.
Idag bjuder vi på en enkel men smarrig veckomeny, med middagsrecept för fyra personer.
Måndag
Ugnsbakad paprika
Fyllningen till dessa fyllda paprikor går att variera i all evighet. Testa att tillsätta majs eller byt ut linserna mot vegofärs. Möjligheterna är oändliga.
Tisdag
Jordärtskockssoppa
Det är få rotfrukter som har så mycket smak som jordärtskockor. De piffar upp alla gratänger, soppor och grytor under hösten. Här satsar vi på en krämig soppa med mycket smak för de riktigt mörka och kalla dagarna.
Onsdag
Kikärtscurry
Den här rätten kan också kortas ner och vara klar ungefär när riset är klar, men smakerna framträder bättre när de får koka ihop länge!
Torsdag
Mangocurrygryta
Det här receptet får ni ihop på cirka 25 minuter, en perfekt vardagsmiddag. Recept är från Samira Assaad. Här kan du se hela intervjun.
Fredag
Chimichangas
Det är typ som friterade burritos, perfekta för att ta taco-friyay till nästa nivå! Tips - Du kan också frysa in rullarna och steka dem senare - typ när du ska ha gäster en fredag kväll och du vet att du inte kommer hinna laga mat.
Francesca Vilches
francesca.vilches@djurensratt.se
|