Årsberättelsen och handlingar till årsmötet

Räkna ut föreningens samhällsnytta! Läs årsberättelsen och handlingar till årsmötet!

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Årsberättelsen och årsmöteshandlingarna är publicerade

Nu finns årsberättelsen och handlingarna till årsmötet, som äger rum den 3 mars, kl. 19.00 i Folksams lokaler på Bohusgatan 14, Stockholm, presenterade på vår hemsida. Vi vill påminna om att årsmötet ska besluta om nya stadgar där bland annat en förändring är att årsmötet väljer alla ledamöter till valberedningen. Glöm inte att anmälan till mötet ska vara Helena Rydh Norin tillhanda senast den 26 februari och vi ser gärna att er förening skickar en kvinnlig representant.

Läs årsmöteshandlingarna

Räkna fram föreningens samhällsnytta – du kommer att bli förvånad!

Vi har länge vetat att fotbollen gör stor nytta för samhället, men inte kunnat leda det i bevis. Nu har Svenska FF tillsammans med UEFA tagit fram en SROI-studie – Social Return on Investment – som visar vad svensk breddfotboll bidrar med till samhället, och det är anmärkningsvärda värden. Med hjälp av kalkylatorn kan du räkna fram vad er förening bidrar med.
Svensk fotboll behöver ta plats, synas och höras, både på och utanför planen. Här finns tips som underlättar arbetet i din förening för att skapa opinion och påverka beslutsfattare, samarbetspartners och media.

Räkna här

Idrottslyftet har blivit Projektstöd IF

Från och med den 1 januari 2020 gäller nya riktlinjer från Riksidrottsförbundet (RF) för ekonomiskt stöd. Då försvann Idrottslyftet och ersattes av Projektstöd IF för barn- och ungdomsidrott. Riksidrottsförbundet har bestämt att det finns två inriktningar på projekten föreningarna kan söka pengar till i sökmodulen på IdrottOnline. Antingen att Få fler ungdomar att stanna kvar i den organiserade idrotten eller att få fler Utbildade barn- och ungdomsledare i idrottsföreningen.

Till ansökan
 

Succé för Stockholmsfotbollens Tränarsymposium

Den 12-14 februari gick Stockholms-fotbollens Tränarsymposium av stapeln och efter att ha tagit del av deltagarnas första spontana omdömen, var fortbildningen en succé! Drygt 100 tränare fick möjligheten att lyssna på idel intressanta föreläsare med stor kunskap under en heldag på Eerikkilä Arena utanför Åbo.

 

StFF på UEFA:s Grassroots Club Development

Föreningsutvecklingskommitténs ordförande och tillika IFK Viksjös dito, Mattias Lindström, deltog tillsammans med Svenska FF:s representanter, i UEFA:s Grassroots Club Development i Frankfurt den 2-6 februari. Konferensen behandlade föreningsutveckling generellt och specifikt Diplomerad förening.

Läs mer
 
Läs mer
 

Serierna i S:t Eriks-Cupen är lagda

Den nyfikne har sett att seriesammansätt-ningen har funnits på hemsidan sedan en tid tillbaka. Det har skett en hel del förändringar sedan de första serierna publicerades och det kan fortfarande ske förändringar. Nu när de drygt 5 000 lagen i S:t Eriks-Cupen i stort sett är placerade i olika serier, börjar nästa jättejobb, pusslet med att lägga de uppåt 37 000 matcherna.

 

Spelscheman för seniorerna är klara

Thomas Bengtsson meddelar att alla matcher ligger på plats. Hela spelprogram-met för alla seniorserier finns nu på hemsidan. Klicka på knappen nedan för att komma till föreningens matcher. Om du vill se en speciell serie klickar du i "rullgardinen" som heter Stockholms tävlingar på hemsidan.

Hitta din serie
 
Hitta dina matcher
 

Trendbrott: ökning av anmälda seniorlag

StFF kan med stor glädje berätta att vi till säsongen 2020 äntligen har ökat siffrorna för antalet anmälda seniorlag till seriespel igen. Trenden har varit nedåtgående under många år, men det är nu fler anmälda seniorlag till seriespel 2020, än vad det var 2019. Framför allt damsidan har ökat, vilket är extra kul!

 

Förändringar gällande tillsättning av domarteam

Det är fler och fler matcher som kräver domarteam, det vill säga tredomarsystem. Då de flesta matcherna spelas på helger räcker helt enkelt inte alla domare till. Vi jobbar för att utbilda fler, men tillsvidare görs förändringar i tillsättningen av domarteam för att tilldelningen ska bli så rättvis och jämställd som möjligt.

Läs mer
 
Läs mer
 

Fortbilda dig och gå en kurs under våren

Inför seriestarten kan det vara bra att förkovra sig för att ledarna och laget ska få ut så mycket som möjligt av säsongen. Vi erbjuder olika kurser som passar hela ledarteamet. Förutom de vanliga tränar- och domarkurserna har vi flera olika kurser, allt från Knäkontroll till Kompetensutveckling för ungdomsledare med alliansföreningarna.

 

A Greener Game – konferens för konstgräsutveckling

Konstgräsindustrin utvecklas enormt nu! Vill du vara med och ta del av det som händer? Välkommen till konferensen A Greener Game i Solna den 2 april. På konferensen deltar talare från internationellt ledande företag inom konstgräsindustrin. Nu finns programmet för dagen presenterat på vår hemsida.

Läs mer
 
Läs mer
 

Ungdomsfonden har öppnat igen

Efter lite justeringar i ansökningsförfarandet och i föreskrifterna går det att söka medel från fonden. Ungdomsfonden vänder sig till spelare upp till 18 år som behöver ekonomisk hjälp för att kunna spela fotboll.

 

Sök stipendier och fonder

Piastipendiet är bara ett av många stipendier som går att söka. Av Naturvårds-verket går det att ansöka om bidrag för att minska utsläpp av mikroplaster. Glöm inte heller vår 50/50-fond!

Läs mer
 
Läs mer
 

Futsalanmälan senarelagd

Futsalsäsongen börjar lida mot sitt slut och snart tar en ny vid. Anmälan till nästa säsong är senarelagd jämfört med tidigare år. Inbjudan till nästa säsong kommer ut i maj och anmälan kan göras fram till i mitten av augusti. Vi flyttar fram anmälningstiden till efter sommaren, i hopp om att minska lag som utgår.

 

Lira blågult arrangera fotbollsskola

I dagsläget är det nio föreningar i vårt distrikt som öppnat anmälan till fotbolls-skolan "Lira blågult" under våren eller sommaren. Lira blågult är SvFF:s förmånliga och praktiska fotbollsskola för alla klubbar. Se filmen, bli inspirerad och anmäl er klubb!

Läs mer
 
Läs mer
 

Tips till alla spelare, ledare och föräldrar

Har någon skadat sig eller har ont efter träning eller match? Ring till fysioterapeuterna på Råd och Vård för idrottsskador 020-44 11 11 så får ni hjälp. Tjänsten ingår för alla som spelar fotboll i klubbar anslutna till Svenska Fotbollsförbundet.

Fysioterapeuterna på Råd och Vård för idrottsskador:

tar emot din anmälan av skada.
ger dig råd via telefon.
ger dig tips och råd om skadeförebyggande övningar.
ger råd om hur en skada bäst behandlas så spelaren snabbt kan komma tillbaka.
vid behov bokar in besök till fysioterapeut – två besök ingår.
vid behov bokar tid hos läkare specialiserade på idrottsskador – ett besök ingår.
Så här fungerar Råd och Vård för idrottsskador
 

Dela nyhetsbrevet!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
 

Partners till Stockholms Fotbollförbund:

 

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Facebook.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Instagram.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Twitter.

 

Stockholms Fotbollförbund, Besöksadress: Västra vägen 5A, Box 1349, 171 26 SOLNA.
Telefon (vxl): 08-444 75 00, E-post, Hemsidor: Stockholms FF, S:t Eriks-Cupen, Anläggningar E-post:
Klicka här för att avregistrera din adress på nyhetsbrevet

Do not click this link

Skickat med Paloma