Information om Stockholms FF:s seriespel

Beslut om seriespelet!

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare!

Föreningsinformation inför seriestarten

Under kommande helg är det äntligen premiär för S:t Eriks-Cupen! Även våra seniorserier och cupomgångar fortlöper. Vi förstår att ni får många frågor från oroliga föräldrar i denna ovissa tid som är påverkad av Covid-19 och vi vill hjälpa er att bemöta dessa funderingar med fakta och tips.

Vi på Stockholms Fotbollförbund (StFF) följer alla presskonferenser Folkhälsomyndig-heten (FHM) håller och tar del av alla FHM:s rekommendationer. Vi har dialog med Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och tar del av deras rekommendationer och information. StFF:s ledningsgrupp har dagliga möten där vi tar beslut om den dagliga verksamhetens påverkan av Covid-19 och dessa möten fortgår under hela Corona-pandemin. Vi har tagit beslut om att inleda seriespelet enligt plan. Beslutet gäller tills vidare, men omprövas vid nya rekommendationer från FHM.

Läs mer

Information om det rådande läget på spelmarknaden

Mot bakgrund av det rådande läget i världen, och det vakuum inom elitidrotten som det har medfört, ser vi för närvarande ett väldigt stort intresse hos en mängd spelbolag världen över att erbjuda spel på våra svenska träningsmatcher. Det gäller även träningsmatcher mellan lag lägre nere i seriesystemen som vanligtvis inte är föremål för vadhållning. Med detta faktum följer att ni inom föreningarna riskerar att bli kontaktade av kända och okända personer, både representanter från spelbolag och spelare, som önskar diverse spelrelaterad information från er. Det är viktigt att ni känner till att ni inte har någon skyldighet att lämna ut sådan information och vår rekommendation är därför att ni ignorerar dessa kontakter så gott det går (undantaget är den skyldighet det finns enligt avtal för föreningarna i Ettan och division 2 att lämna information till Svenska Spel).

Läs mer

Läs lagledarhäftet för säsongen 2020

Ett par av våra lagledarkurser har blivit inställda på grund av rådande situation. Men om du är osäker på något inför starten av S:t Eriks-Cupen finns det mesta som du behöver veta samlade i Lagledarhäftet för 2020.

Läs mer

Folksam + StFF = Grönt Kort

En ny fotbollssäsong närmar sig och med det även distributionen av Grönt Kort, som sker denna vecka. Grönt Kort är Stockholms Fotbollförbunds Fair Play-initiativ och Folksam är vår nya samarbetspartner kring Grönt Kort, vars syfte är att lyfta fram och visa på alla goda föredömen inom ungdomsfotbollen. Kortet är matchens Fair Play-pris och delas ut av ledarna och går till en spelare i varje lag som utmärkt sig på ett schysst sätt.

Läs mer

Idrottsföreningar ska inte drabbas av att ställa upp

Många föreningar har det tufft just nu på grund av coronaviruset. RF har lämnat ett lugnande besked att det lokala aktivitetsstödet, LOK-stödet, inte kommer att minska för att det blir färre aktiviteter – totalsumman blir lika stor 2020 som 2019.

Läs mer
 

Digital domarersättning

Äntligen närmar vi oss digital domar-ersättning då en ny teknisk lösning är framtagen. Den ska få bort all kontant-hantering från våra planer, säkerställa arvoden och reseersättningar samt även underlätta för klubbar att betala domare, hantera kontolluppgifter med mera på ett effektivt sätt. För de flesta kommer detta system i bruk till säsongen 2021, men en del föreningar berörs redan denna säsong.

 

Nya regler i Stockholmsfotbollen

Till säsongen 2020 har det genomförts ett flertal förändringar i fotbollsreglerna. Några av dessa förändringar infördes i de två högsta nationella serierna redan efter sommaruppehållet 2019, men införs nu i all svensk fotboll. Totalt är det 23 nya regler som införs. Vi presenterar de sex regelför-ändringarna som har mest påverkan på matcherna. Innan seriestart kommer en sammanställning på alla nyheter.

Läs mer
 
Läs mer
 

Bli Framtidens Fotbollsledare!

StFF bjuder in till en längre utbildning för unga fotbollsledare med start i september. Vi söker engagerade och fokuserade ledare i åldern 16-19 år. Unga ledare som vill fördjupa sig och lära sig mer om hur idrotten och fotbollen är organiserad och hur de som unga kan påverka. Det handlar också om att utveckla sitt eget ledarskap samt skapa trygga och utvecklande idrottsmiljöer.

 

Ung kraft i Hässelby SK

Valberedningen i Hässelby SK FF hade redan uppnått ett mål då man skapat en jämställd styrelse. Nu var det dags för att ta nästa steg och då få representation av unga förmågor. Därför nominerade man Pontus Ros som ledamot till styrelsen vid klubbens årsmöte. Pontus blev historisk då det är första gången i klubbens historia som en 16-åring blev vald som ordinarie styrelseledamot.

Läs mer
 
Läs mer
 

Premiär för Stockholmsserien

Tisdagen den 24 mars spelades den första matchen i den nya Stockholmsserien, serien som har ersatt våra reservlagserier för herrar. Vasalunds IF vann premiärmatchen på Skytteholms IP mot IFK Lidingö FK med 5-1.

 

Skicka in ditt bidrag

Under de två senaste åren har vi presenterat seniorlag som spelar i våra lägre divisioner under rubriken "Laget bakom namnet". Av många en uppskattad artikelserie. Skicka in ditt eget bidrag om ert lag.

Läs mer
 
Läs mer
 

Hur bör en lagkassa fungera?

RF har tagit fram instruktioner kring "Idrott och skatter" och där finns b la information om lagkassor. Visste du att de tillhör föreningen och ska finnas med i klubbens bokföring? Älta IF, Segeltorps IF och IFK Viksjö har tagit fram riktlinjer för hur detta ska fungera i praktiken. Här tipsar de om hur man kan gå tillväga.

 

”Fler tjejer till fotbollen” i Järfälla

Kallhälls Patrik Olsson och Bele Barkarbys Therese Jansson har tillsammans sytt ihop ett projekt för att få fler tjejer att börja spela fotboll i kommunen. "Fler tjejer till fotbollen" är ett samarbete mellan Bele Barkarby FF, FC Järfälla, Kallhälls FF och IFK Viksjö. Projeket får medel ur Ellevios 50/50-fonden och syftet är att få fler tjejer att spela fotboll oavsett social och ekonomisk bakgrund.

Läs mer
 
Läs mer
 

Aktivera Min Fotboll!

Min Fotboll, bredd-, barn- och ungdomsfotbollens nya sätt att uppmärksamma och rikta strålkastarna mot breddfotbollen. I Min Fotboll delas bilder, matchupplevelser och filmklipp, lagen kan dessutom sända sina matcher live. Nationellt har appen nästan 135 000 användare, i Stockholm har många registrerat sig – men vi har stor potential att bli fler!

 

Nytt datum för A Greener Game

Konferensen skulle ägt rum den 2 april, men nu är det klart med ett nytt datum! Konstgräsindustrin utvecklas enormt nu! Vill du vara med och ta del av det som händer? Välkommen till konferensen A Greener Game i Solna den 10 september. På konferensen deltar talare från internationellt ledande företag inom konstgräsindustrin.

Läs mer
 
Anmäl dig
 
Beställ dina adidas Mutator
 

Dela nyhetsbrevet!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
 

Partners till Stockholms Fotbollförbund:

 

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Facebook.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Instagram.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Twitter.

 

Stockholms Fotbollförbund, Besöksadress: Västra vägen 5A, Box 1349, 171 26 SOLNA.
Telefon (vxl): 08-444 75 00, E-post, Hemsidor: Stockholms FF, S:t Eriks-Cupen, Anläggningar E-post:
Klicka här för att avregistrera din adress på nyhetsbrevet

Do not click this link

Skickat med Paloma