Nytt beslut idag – seriespelet startar

Seriespelet kör igång!

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare!

StFF:s tävlingsverksamhet inleds den 17 april

I dessa ovissa tider när Covid-19 påverkar hela vårt samhälle, krävs det väl underbyggda beslut vilket Stockholms Fotbollförbund alltid strävar efter. För att få svar på centrala frågeställningar, har vi haft direktkontakt med experter och ansvariga hos Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm för att djupare förstå hur vår verksamhet, både träning och match, kan påverka smittspridning och då om möjligt på ett osunt sätt. Efter samtal med dessa är vår bedömning att det tydligt framgår att vår fotbollsverksamhet inte bidrar till smittspridningen annat än möjligen marginellt. Det har också framgått att det inte är någon skillnad på tränings- och tävlingsmatcher samt att den närkontakt som fotboll innebär är klart hanterbar. Det är dock givetvis viktigt att ingen spelar med symptom.

Med dessa förtydligande från expertis och ansvariga som grund samt i bra dialog med SvFF och deras riktlinjer har StFF stöd för detta väl underbyggda lokala beslut, att tävlingsverksamheten inleds den 17 april.

Läs mer

Nytt år för Fair Play-ligan

I verksamhetsplanen står att StFF ska verka för att nå en bättre matchmiljö. Ett led för att nå det målet startade vi förra säsongen Fair Play-ligan, en tävling där de schysstaste lagen uppmärksammas och premieras. Även till säsongen 2020 kommer vi att utse Fair Play-vinnare i våra seniorserier.

Läs mer
 

Framtidens fotbollsledare – där drömmen om att jobba med fotboll blir verklighet

"Han kan bli lika bra som Zlatan" eller "hon är nästa Lotta Schelin" är ord som yttrats på varenda fotbollsplan i vårt avlånga land, från tränare, ledare, föräldrar, men har ni någonsin hört, "där är nästa Pia Sundhage" eller "han där kommer blir som Jürgen Klopp". Troligen inte, för fokuset är sällan på ledare och framförallt inte dom yngre, men det är där Stockholms Fotbollförbund gör skillnad!

 

Saknar du grundläggande behörighet till högre studier? Brinner du för fotboll?

Sök till Allmän kurs Idrott med fotbolls-inriktning på Bosön Idrottsfolkhögskola. Allmän kurs riktar sig till dig som vill komplettera dina gymnasiebetyg för att få grundläggande högskolebehörighet. Under studietiden läser du de gymnasieämnen som du saknar i kombination med våra idrottsinriktade ämnen och får därmed en idrottsutbildning. Sista ansökningsdatum 24 april.

Läs mer
 
Läs mer
 

Glöm inte att ladda ned appen Min Fotboll och anta Utmaningen

Vi fortsätter att tjata om appen min fotboll som är ett fantastiskt bra verktyg att använda när det helst inte ska var någon publik på matcherna. Nu finns även Utmaningen - en ny funktion för att upp-muntra till spontan, rolig och utvecklande träning. Det innebär att via Min Fotboll-appen skickas digitala och anpassade utmaningar för olika åldrar, till fotbolls-spelare och fotbollsintresserade runt om i landet. Utmaningarna skapas av såväl landslagsspelare som förbundskaptener, tränare, barn- och ungdomsspelare.

 

Åkersberga BK på väg mot en bättre matchmiljö

Den 5 mars besökte stor del av personalen på StFF föreningar som hade bokat en domarutbildning för att dela ut domarkit under mottot "Tillsammans för en tryggare matchmiljö". En av klubbarna som fick besök var Åkersberga BK och klubbchefen Pablo Villalobos. Vid besöket berättade Pablo om föreningens värdegrundsarbete för att skapa en bättre matchmiljö för spelare och domare. Vi lovade återkomma för att få veta lite mer om Pablos och föreningens arbete.

Läs mer
 
Läs mer
 

Dela nyhetsbrevet!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
 

Partners till Stockholms Fotbollförbund:

 

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Facebook.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Instagram.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Twitter.

 

Stockholms Fotbollförbund, Besöksadress: Västra vägen 5A, Box 1349, 171 26 SOLNA.
Telefon (vxl): 08-444 75 00, E-post, Hemsidor: Stockholms FF, S:t Eriks-Cupen, Anläggningar E-post:
Klicka här för att avregistrera din adress på nyhetsbrevet

Do not click this link

Skickat med Paloma