Seniormatcher tillåts

Seniorserierna kan starta!

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare!

Beslut om seriespel för seniorer 29 maj

Idag den 29 maj har Folkhälsomyndigheten ändrat sina rekommendationer till att även seniorer kan spela matcher, träningsmatcher och cuper fr o m den 14 juni, varvid råden om att undvika närkontakt mellan idrottsutövare tas bort. I samband med detta har Svenska Fotbollförbundet uppdaterat sina riktlinjer (PDF-dokument). Fortsättningsvis gäller, som tidigare meddelats, att alla seniorserier spelas som enkelserier och att träningar samt matcher genomförs utan publik. Beslutet innebär då givetvis att spelare födda år 2001 fr o m den 14 juni återigen är välkomna att spela seriematcher i våra ungdomsserier.

Läs mer

Nu har anmälan till futsalserierna öppnat

Stockholms Fotbollförbund bjuder in till seriespel i futsal 2020/2021. Tävlingen börjar i slutet av oktober och omfattar seriespel fram till sportlovet 2020. Det går att anmäla lag till damer och herrar div. 2 och 3, flickor och pojkar födda 2010-2001 samt de nya U21-serierna.

Läs mer
 

Glöm inte laguppställningen

I S:t Eriks-Cupens åldersklasserna 13-19 år förekommer det att laguppställningarna inte fylls i korrekt. Tänk på:

Att samtliga spelare måste vara registrerade i Fogis
Att lägga in spelare på laguppställning (i Fogis)
Max antal spelare (spelformen + 5 avbytare)
Numrering av spelare (1-99)
Att ha med sig och lämna utskriven laguppställning till domaren

Det kan kännas förlegat med en papperskopia, men det är vad som gäller i år. Till nästa säsong kommer detta att ses över och eventuellt kommer det då att förändras.

 

Utbildningar på gång

Många utbildningar har ställts in under coronapandemin, men det hålls en del med digital hjälp. Den 2 juni kan du gå en spel-formsutbildning för 5 mot 5-fotboll. RF-SISU Stockholm håller också digitala kurser. Svenska FF och SISU idrottsböcker har öppnat upp digitalt utbildningsmaterial under pandemin.Till hösten hoppas vi att vi kan återgå till en mer traditionell utbild-ningsform. Då är det meningen att alliansfortbildningarna ska starta med Djurgården som värd den 25 augusti. För den som är intresserad av konstgräsutveck-lingen hålls konferensen A Greener Game den 10 september. Vi har även lagt upp tre nya forskningsrapporter på vår hemsida.

Läs mer
 
Till kurssidan
 

Brist på uppgifter till kontaktpersoner

Tyvärr är det många lag som inte får den information som vi skickar ut. Anledningen är att mejladress och/eller mobilnummer saknas eller är inaktuella till den som är registrerad som kontaktperson i Fogis. Kolla uppgifterna för att underlätta för alla inblandade!

 

75 procent rabatt på fotbollsmål

Även i år har vi på Stockholms FF en möjlighet att sponsra inköp som stöttar våra nya spelformer i ungdomsfotbollen. Ifjol hjälpte vi till med inköp av 9 mot 9-mål till de planer där vi spelade flest sådana matcher. I år har vi utökat till fler val-möjligheter och ansökningarna har börjat trilla in. Missa inte att ta del av erbjudandet!

Läs mer
 
Läs mer
 

Min Fotboll – Sveriges populäraste app

I början av maj slog svensk fotbolls egna app, Min Fotboll, flera efterlängtade rekord. Bland annat passerades milstolpen 200 000 användare och appen toppade listan som Sveriges populäraste och mest nedladdade gratisapp! Franco Shamson i Jarlbergs IF pojkar 2006 är kommentator vid lagets matcher och fick en oväntad hälsning från självaste Lasse Granqvist! I maj publicerade vi även ett beslut om livesändning.

 

Rätt klädda domare ska göra matchmiljön bättre

Ett led i Stockholms FF:s arbete för att uppnå målet en bättre matchmiljö startade i år kampanjen "Tillsammans för en tryggare matchmiljö". Under våren har ungdoms-domare som har gått domarkurs för att döma 7 mot 7- och 9 mot 9-matcher fått nya domarkläder. Vi har träffade två av de nyexaminerade domarna som har fått ny utrustning.

Läs mer
 
Läs mer
 
 

Delad fotbollsglädje över åldrarna

När Stockholms FF:s utsände närmar sig Älvsjö IP där Älvsjö AIK:s knattefotbollsskola äger rum, går det inte att missta entusiasmen hos alla sexåringar som för första gången får prova på fotboll i en mer organiserad form.

 

Solletuna FK nöjd med kommunens stöd

Sollentuna kommun har gått in med ett flertal stödåtgärd-er till föreningarna under coronapandemin. Som ord-förande i kultur- och fritids-nämnden är Magnus Ram-strand ansvarig för stöd-besluten, som Sollentunas FK:s klubbchef Mikael Thorstensson är nöjd med.

 

Månadens ledare: Manne Björkhagen

I mars startade vi en tävling på vårt Instagram-konto som går ut på att utse månadens ledare. När juryn hade gått igenom april månads nomineringar föll valet på Manne Björkhagen, tränare för Viggbyholms IK FF:s F17-lag och för flickor födda 2007.

Läs mer
 
Läs mer
 
Läs mer

Fysioterapeuten visar hur du lindar rätt

Nu när träningar och matcher kommer igång för våra seniorer kan det vara bra att fräscha upp vårdkunskaperna – både för ledare och spelare. När någon stukar foten, skadar knät eller får en muskelbristning gäller det att vara riktigt snabb. Skadan ska helst lindas inom 30 sekunder, och hur snabb du är kan påverka både hur stor skadan blir, och hur länge den måste rehabiliteras. Se våra korta filmer där en fysioterapeut visar hur du ger rätt akutvård för olika skador.

Så ger du rätt akutvård!
 

Dela nyhetsbrevet!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
 

Partners till Stockholms Fotbollförbund:

 

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Facebook.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Instagram.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Twitter.

 

Stockholms Fotbollförbund, Besöksadress: Västra vägen 5A, Box 1349, 171 26 SOLNA.
Telefon (vxl): 08-444 75 00, E-post, Hemsidor: Stockholms FF, S:t Eriks-Cupen, Anläggningar
Klicka här för att avregistrera din adress på nyhetsbrevet

Do not click this link

Skickat med Paloma