Sommarhälsning från distriktschefen

Sommarhälsning från distriktschefen!

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare!

Sommarhälsning och öppettider

Inför sommarledigheten och semestrar har Stockholms FF begränsade öppettider och service. Vecka 27 är kansliet öppet kl. 9-15 och under perioden 4 - 26 juli har vi stängt. Kanslimejlen kommer att besvaras, dock med något lägre frekvens.

Distriktschefen Andrea Möllerberg passar samtidigt på att skicka en sommarhälsning till alla i Stockholmsfotbollen.

Läs sommarhälsningen

Nu måste alla spelare födda 2008 registreras

Det internationella fotbollförbundet FIFA:s regler för spelarregistrering ändras. Från och med i sommar ska alla spelare födda 2008 och tidigare registreras. De svenska föreningarna får till och med juli månad på sig att registrera sina spelare i Fogis. En av fördelarna med nyordningen är att det blir lättare att följa upp den så kallade utbildningsersättningen till föreningar som fostrat spelare.

Läs mer

Nytt paket att söka i Projektstöd IF

Många paket i Projektstöd IF har inte gått att söka på grund av coronapandemin. Nu öppnar vi upp för ett nytt paket! Det nya paketet går under namnet, "Bibehållen verksamhet under coronapandemin". De flesta föreningar har behövt anpassa sin verksamhet för att förhindra smittspridning och kunna bibehålla aktiviteter inom gränsen för regler och rekommendationer.

Läs mer
 

Ansök om pengar i årets utdelning

SvFF:s samarbete med ICA och "Alla är olika – olika är bra" fortsätter även 2020. I år kommer medel delas ut till projekt som får fler att börja och fler att fortsätta vara en del av fotbollen. Årets utdelning gäller endast föreningar som skapar möjlighet för barn och ungdomar oberoende etnicitet, socioekonomisk bakgrund, kön och funktionsvariationer att börja röra på sig och bli aktiv i ett fotbollslag.

 

75 procent rabatt på fotbollsmål

Även i år har vi på Stockholms FF en möjlighet att sponsra inköp som stöttar våra nya spelformer i barn- och ungdoms-fotbollen. Ifjol hjälpte vi till med inköp av 9 mot 9-mål till de planer där vi spelade flest sådana matcher. I år har vi utökat till fler valmöjligheter såsom linjering och andra målstorlekar. Ansökningarna har börjat trilla in, så missa inte att ta del av erbjudandet som moderniserar er hemmaplan!

Läs mer
 
Läs mer
 
 

Ordinarie avgifter för matchflytt

Under vårsäsongen har det inte varit några kostnader och avgifter vid flyttning av match eller WO. Från den 15 juli och framåt återgår vi till de ordinarie reglerna och avgifterna gällande detta.

 

Tränarutbildningarna är nu öppna för anmälan!

Vi siktar på att komma igång med utbildningarna igen efter sommaren och hoppas på att då rådande situation tillåter oss att genomföra tränarutbildningarna. Kurstillfällen och anmälan hittar du på vår hemsida.

 

Nätverk för kvinnliga styrelsemedlemmar

Jämställdhetsfrågan är en av de viktigaste frågorna för StFF. Vi har startat ett kvinnligt nätverk för ledare/tränare som är mycket uppskattat, nu sätter vi igång ett för kvinnor på den beslutsfattande nivån.

Läs mer
 
Anmäl dig här
 
Läs mer
 
 

För en tryggare matchmiljö

Under våren har StFF och samarbetspartnern Volks-wagen Stockholm initierat projektet "Tillsammans för en tryggare matchmiljö", vars syfte är att lyfta fram domarna. Projektets olika aktiviteter har fått uppskatt-ning av domarna och upp-märksamhet i media. För-hoppningsvis leder det till att ledare och publik tänker till en extra gång innan de tilltalar domarna negativt.

 

FuK – en djupdykning i en av StFF:s kommittéer

Efter en omorganisation har föreningskommittén bytt namn till föreningsutveck-lingskommittén och fått ett tydligt uppdrag att driva Diplomerad Förening. Kom-mittén hade i maj sitt första möte i den nya konstell-ationen. Vi är lite nyfikna på vilka som sitter med i FuK och tog kontakt med ordföranden Mattias Lind-ström för att få veta lite mer.

 

Lyssna på Magasinet Fotboll-podden

Har du lite tid över i bilen eller på stranden under semestern? Lyssna på det senaste avsnittet av Magasinet Fotbollpodden där förbundskaptenerna Janne Andersson och Peter Gerhardsson träffas för första gången sedan pandemins utbrott och pratar om hur det har påverkat dem och deras längtan efter fotbollen.

Läs mer
 
Läs mer
 
Till podden
 
 

Flickalliansen – samarbete mellan F12-lagen

Flickalliansen är ett sam-arbete mellan 35 F12-lag i Stockholmsområdet där målet är att ge lagens spel-are den bästa fotbollsupp-levelsen de kan få. Detta genom att de olika lagens spelare tillsammans får möj-lighet att varva intressant matchspel med spännande lagaktiviteter och en stor dos gemenskap.

 

Månadens ledare: Helen "miss Magic" Nilsson

I hård konkurrens utsågs Helen Nilsson, fys.tränare för damlaget och tränare för flickor 2012 i Sundbybergs IK, till maj månads ledare. När vi tog Helen på pulsen fick vi reda på att hennes föräldrar mamma Berit och pappa Kenta "mr Magic" är hennes största tränar-förebilder.

 

Fotbollsspel blandat med vattenkrig

Ösmo GIF Fotboll ordnar varje sommar fotbollsskola för både tjejer och killar, men har även valt att arrangera tjejcamp som ett alternativ. Något som har fallit väl ut på flera sätt. Deltagarna är extra nöjda med att det är damlags-spelare som är ledare på campen.

Läs mer
 
Läs mer
 
Läs mer
 

Dags att planera kommande cuper tillsammans med Vasalunds IF

I samtliga Cuper garanteras:

3-5 matcher per lag
Korta väntetider mellan matcherna
Medalj till alla 5 mot 5-lag
Bra och utbildade domare från StFF
Möjlighet att anmäla laget till lätt- eller medelnivå i de flesta åldrar
Slutspel och resultat redovisas i P2007 och äldre klasser

 

Följande cuper finns att välja på:

Creator Cup 12-13 oktober (P2008-P2014 & F2014)
Cupen spelas på Råsunda IP och Stora Mossens IP
Klicka för mer information och anmälan

Romario Cupen 19-20 oktober (P2007-P2012)
Cupen spelas på Råsunda IP och Stora Mossens IP
Klicka för mer information och anmälan

Exit Cup 26-27 oktober (P2004-P2013 & F2007-F2013)
Cupen spelas på Skytteholms IP och Kärrtorps IP
Klicka för mer information och anmälan

Mycket varmt välkomna med er anmälan!

Till Vasalunds cuper
 

Dela nyhetsbrevet!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
 

Partners till Stockholms Fotbollförbund:

 

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Facebook.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Instagram.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Twitter.

 

Stockholms Fotbollförbund, Besöksadress: Västra vägen 5A, Box 1349, 171 26 SOLNA.
Telefon (vxl): 08-444 75 00, E-post, Hemsidor: Stockholms FF, S:t Eriks-Cupen, Anläggningar
Klicka här för att avregistrera din adress på nyhetsbrevet

Do not click this link

Skickat med Paloma