Cupfinaler på gång!

Cupfinaler på gång!

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare!

Uppmaning från Folkhälsomyndigheten

Det har skett flera utbrott av covid-19 i sportsammanhang de senaste veckorna. Det är viktigt att både utövare och arrangörer följder de allmänna råd och riktlinjer som finns. Idrott är bra för hälsan och de utbrott som rapporteras är få i förhållande till all sportaktivitet som pågår. Men för att förebygga smittspridning behöver arrangörer göra en riskbedömning, se till att trängsel kan undvikas och underlätta god handhygien på plats. Den som utövar idrott eller är med på plats behöver vara noga med att stanna hemma vid symtom.

Läs mer

Motionsfritt repskap – inget förmöte

Till årets representantskapsmöte har det inte kommit in en enda motion gällande vår tävlingsverksamhet. I och med det kommer det inte att arrangeras något förmöte.

Läs mer

Kolla in ställningen i Fair Play-ligan

I år är det andra säsongen som vi kör Fair Play-ligan för att utse de schysstaste lagen i varje division för damer div. 3-5 och herrar 4-7. Den 15 september var ungefär halva serien spelad och vi har räknat fram ställningen i varje division. Se hur ditt lag har skött sig under den första halvan av serien.

Läs mer

Vilka lag går upp och åker ur seniorserierna?

På hösten och när seriespelet börja närma sig sitt slut brukar det komma en hel del frågor om hur många lag som går upp och åker ur en serie samt hur många tvåor som går upp. Allt står i tävlingsbestämmelserna, men vi har gjort ett utdrag och sammanställt hur det ser ut i Stockholms serier för seniorer.

Läs mer

Cupfinaler hör hösten till - Victoria Cup är först ut

På grund av coronapandemin kommer årets finaler att spelas lite senare än normalt. Först ut är div. 1-lagen Stuvsta IF och Tyresö FF i Victoria Cup. Finallagen i Stockholm Cup är också klara. Tyresö FF möter div. 2-kollegan Stockholm Internazionale, men speldatum är inte fastställt. I Junior-DM närmar sig semifinalerna. Vi hoppas att alla matcher ska kunna sändas på webben.

Läs mer

Fler finaler på gång

Stockholms distriktslag för flickor och pojkar födda 2003 har båda gått till final i Cup Kommunal respektive Distriktspojkturneringen. Pojkarna möter Norrbotten den 7 oktober kl. 17.00 på Boden Arena, medans flickorna åker till Umeå för att möta Västerbotten den 21 oktober kl. 15.00 på Tegstunet. Även här hoppas vi att matcherna kommer att sändas på webben. Mer info kommer inom kort.

 

Tumba United gör skillnad

Storvretens Sporthall sjuder av liv, på plats är ett 30-tal killar som har kärleken till fotbollen gemensamt. De delar också erfarenheten av en tuff uppväxt i ett socioekonomiskt utsatt område, men även viljan att hjälpa varandra till bättre möjligheter. Amadou Samake och Amin Ablouh lyfter potentialen hos Tumba Uniteds spelare och tycker sig att ha hittat nycklarna till att få killarna att välja rätt väg. StFF:s styrelseledamot Victoria Escobar, som är uppvuxen i norra Botkyrka, lovordar Tumba Uniteds insatser.

 

Första träffen för projektet Nya Generationens Ledare

Stockholms FF driver sedan tidigare utbildningen Framtidens Fotbollsledare och nu tar ytterligare ett projekt fart för att utbilda fler ledare. Det nya projektet går under namnet Nya Generationens Ledare och vänder sig till fotbollsintresserade blivande ledare i idrottssvaga områden som av någon anledning inte har gått någon ledarutbildning tidigare. Det var glada och förväntningsfulla deltagare som samlades vid den första träffen som hölls i början av september.

Läs mer
 
Läs mer
 

Månadens ledare är tränare för ett lag som inte möter andra lag

Månadens ledare, Erik Wahlberg, är tränare för NPF-Hjärtats FF, en klubb som inte så många har hört talas om. Laget som Erik tränar vänder sig till barn med Neuropsyk-iatrisk funktionsvariation där målet med verksamheten är att tillgodose barnens behov. Nominera månadens ledare för september.

 

"Deras tränare skrek extremt högt och jag blev rädd och ledsen"

14-åriga Ludvig tyckte att det var jättekul att döma. Men efter en match i början av hösten tyckte han inte det var så kul längre när en vuxen tränare inte kunde sköta sig. Linn Nenzén från Sveriges Radios Juniorsporten intervjuar Ludvig och StFF:s domarkonsulent Emma Wesselgård

Läs mer
 
Lyssna här
 

Pengar kvar att söka i Projektstöd IF

Har er förening egna planerade projekt under hösten eller är sugna på någon av våra färdiga paket? Tveka då inte att skicka in en ansökan till oss via Idrottonline. Det finns fortfarande möjlighet till finansiering/ bidrag. Passar inte Projektstöd IF ditt projekt? Här finns fler stipendier och fonder att söka.

 

Ansök om stöd för parafotboll

SvFF har inför perioden 2020–2021 tilldelats verksamhetsstöd för paraidrott. En projektgrupp har tagit beslut om att delar av detta ska omvandlas till ett sökbart Idrottsmedel för barn- och ungdoms-verksamhet. Under perioden 1 sep - 1 nov uppmuntrar vi föreningar att söka projekt-medel för att utveckla sin paraverksamhet.

Läs mer
 
Läs mer
 
 

W.O. i sista matchen

Sista omgången börjar närma sig och vi får frågor om vad som händer vid en W.O i den sista matchen. Bestämmelsen är INTE ändrad för seniorlagen, utan det är samma regler som tidigare år.

 

Skriv ut ditt eget S:t Erik-Cupsdiplom

Till helgen avslutar de flesta 5 mot 5- och 7 mot 7-lag årets S:t Eriks-Cupsäsong. Vi har tagit fram ett enklare diplom som går att skriva ut via vår hemsida.

 

Hög tid att föreslå utmärkelser

Varje år utdelas utmärkelser till ledare med mångåriga gärningar inom svensk fotboll. Förslagen på mot-tagare ska vara StFF tillhanda senast 30 sep.

Läs mer
 
Skriv ut
 
Läs mer
 

Sluta sälj strumpor och salamikorvar!

Nu kan suckandet sluta 😃 Sportpengen är digital, kontantlös och helt utan varuhantering med tillhörande logistik. Det blir helt enkelt mindre jobb, det blir roligare och mer lönsamt (mycket mer lönsamt 💰) att få in pengar till laget. Sportpengen används av allt från högsta elit till ungdomslag. Registreringen är enkel och du är snabbt igång med din första insamling.

Till Sportpengen
 

Dela nyhetsbrevet!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
 

Partners till Stockholms Fotbollförbund:

 

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Facebook.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Instagram.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Twitter.

 

Stockholms Fotbollförbund, Besöksadress: Västra vägen 5A, Box 1349, 171 26 SOLNA.
Telefon (vxl): 08-444 75 00, E-post, Hemsidor: Stockholms FF, S:t Eriks-Cupen, Anläggningar
Klicka här för att avregistrera din adress på nyhetsbrevet

Do not click this link

Skickat med Paloma