Fullmatad nyhetsbrev! Läs om cupvinnare, serieanmälan m.m.

Fullmatad nyhetsbrev! Cupvinnare, serieanmälan m.m.

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare!

Guld i Cup Kommunal!

Stockholms distriktslag för flickor födda 2003 höll för favoritskapet och vann finalen i Cup Kommunal i ett kylslaget Umeå. Västerbotten gav Stockholmskorna en rejäl match och efter 2-2 under ordinarie matchtid samt en mållös förlängning, kunde Stockholm bärga titeln via straffläggning. Det var en lättad matchens lirare i Matilda Vinberg som efter finalen hyllade sitt lag.
– Jag har varit med under hela resan och det känns otroligt skönt att få avsluta på topp med det här skickliga laget!

Läs även om pojkarnas finalförlust efter straffar i Distriktspojkturneringen.

Läs mer

Anmälan till seniorserierna är öppen

Seniorserierna har knappt hunnit avslutas innan det är dags för att göra en anmälan till nästa säsong. Vänta inte till sista dagen (8 nov) med er anmälan utan gör det redan idag. En nyhet till nästa år är damernas reservlagsserie som kommer att heta Stockholmsserien damer. Första lag som anmälde sig var Järla IF FK!

Läs mer

Missa inte ansökan till Kompensationsstöd IF

Om föreningen inte har sökt Kompensationsstöd IF för kvartal 3, som sträcker sig mellan 1 juli och 30 september, är det hög tid att göra det. Ansökan måste vara gjord senast den 26 oktober klockan 12.00 och görs under fliken Idrottsmedel i IdrottOnline. För att underlätta ansökan har RF tagit fram en film som ett stöd.

Läs mer

Kallelse till representantskapsmötet

Den 17 november äger årets representantskapsmöte rum. Till "repskapet" har inga motioner inkommit, men mötet kommer att behandla motioner som kommer att tas upp vid SvFF:s "repskap", fastställa seriesammansättningen för seniorlag och tävlingsbestämm-elser samt behandla övriga frågor och information.

Läs mer

Vi gratulerar alla seriesegrare

För knappt två veckor sedan avslutades större delen av våra seniorserier. Det blev i många fall så spännande och högdramatiskt som det ska vara i slutet av säsongen. Eftersom serierna spelades som enkelserie, på grund av corona-pandemin, blev det lite jämnare än vanligt. Kolla in vilka lag som avancerade en division till nästa år.

Läs mer

Årets Fair Play-liga är avgjord – förändringar på gång

I år är det andra säsongen som vi kör Fair Play-ligan för att utse de schysstaste lagen i varje division för damer div. 3-5 och herrar 4-7. Alla matcher är nu färdigspelade och de lag som har fått minst poäng är nu framräknade. Kolla in vilka lag som har skött sig bäst under året.

Läs mer
 
 

Herrlaget fullbordade Tyresös cuptrippel

Tyresö FF vann Stockholm Cup-finalen på Zinkensdamms IP med 2-0 mot FC Stockholm Internazionale. Därmed vann förening sin tredje DM-seger för året, vilken ingen annan klubb lyckats med att göra samma år. Tidigare har damerna vunnit Victoria Cup och P18/19-truppen JDM för pojkar.

JDM-pojkar
 
Victoria Cup
 
Stockholm Cup
 

Nytt paket i Projektstöd IF –
träning på dagtid

I Stockholms stad råder stor brist på fotbollsanläggningar. Särskilt stor är bristen på vardagar mellan klockan 17.00 och 20.00 då våra föreningar helst vill träna. För att råda bot på det inför StFF ett projektstöd där föreningar kan söka bidrag så att träningar kan förläggas tidigare än 17.00.

 

Strax kickar Futsal-säsongen igång

I år är det hela 460 lag i spel, en ökning med över 160 sen förra säsongen. Det betyder att pusslet med halltider har varit ännu svårare att lägga. En del lag har inte sin "hemmahallen" exakt geografisk där den borde vara och matchstarten kan ligga sent på kvällen. En nyhet är att lagen kommer att kunna betala domarna digitalt. Tänk på att corona-direktiven även gäller i futsal.

Läs mer
 
Läs mer
 

Månadens ledare, Roua Yousef: ”Det är tjejerna som driver mig”

I mars startade vi en tävling på vårt Instagram-konto som går ut på att utse månadens ledare i Stockholmsfotbollen. Roua Yousef, tränare för flickor födda 2006 i Rågsveds IF är ledaren som utsågs för september månad. Det var en lätt över-raskad tränare för Rågsveds IF:s flickor födda 2006 som vi fick en pratstund med.
Nominera månadens ledare för oktober.

 

Åldersgränsen för domar-utbildningar höjs

Till nästa års domarutbildningar höjs åldersgränsen till 14 år (födda 2007 eller tidigare) för att delta i en grunddomarkurs för 7 mot 7-fotboll. Detta innebär att även de som i dagsläget är klassificerade på denna nivå och vill vidareutbilda sig till 9 mot 9-domare måste fylla minst 16 år under säsongen 2021 (födda 2005 eller tidigare).

Läs mer
 
Läs mer
 

Tillsammans 2021 – ett lyckat digitalt möte

För fjärde året på raken arrangerade RF SISU-Stockholm och StFF ett möte med våra föreningar för att utvärdera det märkliga år som gått och se hur vi på bästa sätt kan jobba tillsammans 2021. Det var inte bara året som förflutit som var annorlunda även mötesformen via Teams sänt från en studio var inte som tidigare.

 

Missa inte anmälan till "Frukostmötet"

StFF:s årliga konferens med de anställda i distriktets föreningar äger rum den 26-27 nov på Grand Hotell Saltsjöbaden. Men redan nu på söndag den 25 oktober är den sista dagen för anmälan. På programmet finns bl.a. Vad är på tapeten nu, Seminarier, Runda bords-samtal och en framtidsvision.

Läs mer
 
Anmäl dig här
 
 

Inspirerande dag med kvinnligt Tränarforum 

StFF:s Tränarforum för kvinnor samlades för en heldag mestadels på en fotbollsplan. StFF:s samarbetspartner Folksam var värd och dagen var skräddarsydd efter deltag-arnas önskemål och innehöll knäkontroll, tillslagsträning och matchen Hammarby-Kvarnsveden via webben.

 

Projektet "Mammor i knatteskolor"

En av de föreningar som har visat intresse för att delta i projektet "Mammor i knatte-skolor", är Älvsjö AIK. När StFF hälsar på råder det full aktivitet, 140 knattar ska instrueras av unga ledare och samtidigt har föreningen kallat barnens mammor till ett möte där StFF berättar om tanken bakom projektet.

 

Hur blir vi fler kvinnliga ledare?

Det råder ledarbrist och framför allt saknas tillräckligt många kvinnliga ledare. Syftet med StFF:s nya projekt "Mammor i knatte-skolor" är att få kontakt med barnens mammor redan när de börjar i knatteskolan och erbjuda skräddarsydda tränarutbildningar, nätverk och stöd.

Läs mer
 
Läs mer
 
Läs mer
 
 

Spela bingo under höstlovet!

Höstlovet är på ingång och varför inte roa dig med att spela StFF:s bingo? Det innehåller både aktiviteter för hjärnan och fysiska utmaningar. Många är fotbollsrelaterade, men du kan också läsa en bok, äta glass och se en film.

 

Medaljer till segrarna i seniorserierna

Det finns 20 medaljer till alla seriesegrare i damer div. 3-5 och herrar div. 4-7. Medaljerna finns att hämta på StFF:s kansli, Västra vägen 5 A i Solna. Extramedaljer kostar 20 kr/st.

 

Diplom till seriesegrarna!

Alla seriesegrare i S:t Eriks-Cupen har möjlighet att få tjusiga diplom till lagens spelare. Mejla till Stockholms FF kansli för vidare instruktioner.

Ladda brickan
 
Läs mer
 
Skicka mejl
 

Dela nyhetsbrevet!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
 

Partners till Stockholms Fotbollförbund:

 

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Facebook.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Instagram.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Twitter.

 

Stockholms Fotbollförbund, Besöksadress: Västra vägen 5A, Box 1349, 171 26 SOLNA.
Telefon (vxl): 08-444 75 00, E-post, Hemsidor: Stockholms FF, S:t Eriks-Cupen, Anläggningar
Klicka här för att avregistrera din adress på nyhetsbrevet

Do not click this link

Skickat med Paloma