Anmälan till S:t Eriks-Cupen har öppnat

Anmälan till S:t Eriks-Cupen har öppnat!

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare!

Anmälan till S:t Eriks-Cupen har öppnat!

Den gångna säsongen blev inte riktigt som vi hade tänkt, men vi håller tummarna för att nästa ska bli mer som tidigare. En sak som inte är som tidigare är att vi startar en mixserie för spelare födda 2010. Glöm inte heller att det går att anmäla lag till 7 mot 7-serier för äldre spelare. S:t Eriks-Cupen börjar i april och omfattar seriespel under vår och höst för flickor och pojkar 8-19 år. Anmälan är öppen den 1-31 december. OBS! Använd FOGIS-manualen vid anmälan.

Läs mer

Välkommen Sara Olsson, ny spelarutbildare hos StFF!

Med en gedigen fotbollsbakgrund och en nyss avslutad UEFA A, är Sara Olsson mer än väl kvalificerad för tjänsten som spelarutbildare vilket innebär ansvar för distriktslagen på flicksidan. Hon ser fram emot att inleda sitt arbete med att utveckla och driva flickverksam-heten framåt.

"Jag hoppas kunna vara en värdefull länk, för att det redan framgångsrika arbetet som bedrivs i Stockholm, ska kunna fortlöpa."

Läs mer

Arvode eller inte? – läs StFF:s artikelserie

Allt fler klubbar satsar på arvoderade tränare för barn- och ungdomslag. I många fall handlar det om att lösa bristen på ideella föräldratränare, i andra om att höja kvaliteten på träningarna. Läs Stockholms FF:s artikelserie i fem delar som publicerades i början av november.

Läs mer

SvFF:s Anna Malmén tror på Diplomerad Förening

Den 17 oktober så genomfördes en digital konferens för föreningsanställda och styrelse-ledamöter för att prata om utmaningar, möjligheter, dåtid och nutid. En av tre huvuddelar på programmet var Diplomerad Förening där deltagarna fick vet mera i ämnet.

Ett av reportagen var en intervju med Anna Malmén, föreningsutvecklare på Svenska FF. Ett annat var med Magnus Lundgren, ordförande i Solberga BK som fick möjligheten att berätta hur det är att vara mitt inne i processen

Se filmen med Anna
 
Se filmen med Magnus
 

Glöm inte de skärpta råden

Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd för bland annat Region Stockholm gäller tillsvidare fram till den 13 december. Dessa innebär att man ska avstå från att delta i exempelvis idrottsträningar, matcher och tävlingar, men att barn födda 2005 och senare får genomföra träningar. StFF följer FHM:s rekommendationer, läs om vilka aktiviteter som är berörda.

 

Seniorlagen ökar – vilka lag är nya i de lägsta serierna?

I en tidigare artikel skrev vi om förslaget till seriesammansättningen i damer div. 3-4 och herrar div. 4-6. Damer div. 5 och herrar div. 7 blir klara i slutet av december, men redan nu kan vi avslöja vilka nya lag som har anmält sig.

Läs mer
 
Läs mer
 

Månadens ledare: Melissa Besara ”Vi startade med öppna träningar”

I mars startade vi en tävling på vårt Instagram-konto som går ut på att utse månadens ledare i Stockholmsfotbollen. Melissa Besara, initiativtagare till nystarten av IFK Tumba Fotbolls dam- och flickverksamhet samt nu även spelare i damlaget, utsågs för oktober månad.

 

Bro IK:s projekt ULED satsar på barn och ungdomar

Bro IK är föreningen som tar ungdomspå-verkan ett steg längre. Här får man redan som barn vara delaktig och vara med och påverka sin verksamhet. Vice ordförande Marie-Louise Ståby berättar om projektet Ungt Ledarskap i Bro IK som snart har tre år på nacken.

Läs mer
 
Läs mer
 

Futsal och Beachfotbollens utvecklingskommitté har bildats!

Låt oss presentera StFF:s Futsal och Beachfotbollens utvecklingskommitté som är helt nybildad. Kommittén består av tio ledamöter där hälften har kopplingar till futsal och den andra halvan till beachfotboll. Vi fick en pratstund med StFF:s nyaste kommittéordförande Josefin Bauer, som har en gedigen bakgrund inom fotbollen och som spelar beachfotboll på högsta nivå.

 

Valberedningen behöver hjälp med att hitta nya kandidater till styrelsen

Valberedningen har påbörjat sitt arbete inför årsmötet 2021. Vi kommer att börja med att fråga de förtroendevalda som står i tur att avgå vid det kommande årsmötet om de kan ställa sig till förfogande för omval. Men vi vill även ha förslag på nya kandidater. Valberedningen ser gärna förslag på personer med kunskap i ekonomi, juridik eller föreningskunskap.

Läs mer
 
Läs mer
 

Podd: Pop up-klubbar, är de här för att stanna?

Stockholms FF:s sport & utvecklingschef Kenneth Öberg medverkar i podden Svensk Fotboll. Avsnittet handlar om så kallade pop up-klubbar som främst finns i Stockholm. Ofta består sådana satsningar av enbart en eller max två ålderskullar. Vad är det egentligen och är det bra för fotbollens utveckling eller tvärtom? Det bjuds på intressant lyssning!

 

"Hållbarhet, miljöfrågor & samhälls-nytta ligger oss varmt om hjärtat"

StFF:s ordförande Lars Ekholmer gästade Idrottens Kraft Podden för att prata om ut-maningarna med konstgräsplaner ur miljö- och klimatsynpunkt. Utgångspunkten var en krönika på sajten Idrottens Affärer, där eko-toxikologen Magnus Hedenmark ifrågasatte fotbollens konstgräsplaner - och därför också fick gästa podden och förklara sig. Det blev en intressant diskussion med en ganska oväntad vändning.

Lyssna här
 
Lyssna här
 
 

Skapa en kommunika-tionsplan

Kommunikation är ett nyckelord i alla verksam-heter. Så här i coronatider har föreningarnas förmåga att kommunicera ställts på sin spets. Vi har tagit fram punkter att besvara för att enkelt skapa en kommunikationsplan.

 

Förlängd ansökan till alla är olika

Svenska FF:s och ICA:s initiativ "Alla är olika – olika är bra" vill se en fotbolls-arena där alla är lika välkomna. För att alla – precis alla – ska ha rätt att vara en del av fotbollen är ansökan förlängd till den 31 december.

 

Program om psykisk hälsa

Nu finns tid att förkovra sig i viktiga och intressanta ämnen som rör ungdomars psykiska hälsa. SVT1, We & Sports och Svenska Fotbollförbundet behandlar ämnet under de närmsta veckorna.

Läs mer
 
Sök medel
 
Läs mer
 
Till adidas
 

FALU SOMMAR CUP 18-20 2021

Den 18-20 juni 2021 planerar vi att arrangera Falu Sommar Cup för sjunde gången.

Ett begränsat antal lag i varje klass garanteras minst 5 st matcher från fredag lunch till söndag eftermiddag. Matcherna spelas på olika arenor runt om i centrala Falun. För klasserna P10 och F10 gäller spel endast lördag-söndag.

För vidare information om kostnader, anmälan m.m. - se vår hemsida eller kontakta cupsamordnare Patrik Andersson via mejl eller mobil: 070-642 90 32.

Vi följer självklart myndigheternas råd och rekommendationer gällande covid-19.

Välkomna till Falun i juni!

Till anmälan
 

Dela nyhetsbrevet!

 
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Email
 

Partners till Stockholms Fotbollförbund:

 

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Facebook.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Instagram.

Följ oss!

Genom att klicka på bilden kan du enkelt följa oss på Twitter.

 

Stockholms Fotbollförbund, Besöksadress: Västra vägen 5A, Box 1349, 171 26 SOLNA.
Telefon (vxl): 08-444 75 00, E-post, Hemsidor: Stockholms FF, S:t Eriks-Cupen, Anläggningar
Klicka här för att avregistrera din adress på nyhetsbrevet

Do not click this link

Skickat med Paloma