Korpnytt januari 2023

Korpnytt januari 2023

Webbversion

 
Facebook Twitter Instagram YouTube

Seniorveckan slog deltagarrekord

Det blev nytt deltagarrekord för Korpens Seniorvecka. Totalt genomfördes aktiviteter för seniorer hos 31 korpföreningar runtom i landet, och det är nästan tio föreningar fler jämfört med höstens seniorvecka.

– Det var flera hundra seniorer som testade på Korpens utbud, säger Regina Hedström som är projektledare för Seniorveckan. En del blev medlemmar direkt och andra fick blodad tand och vill komma tillbaka för att motionera hos sin korpförening.

På flera orter uppmärksammades Seniorveckan i media, däribland i Västerås där Korpen bjöd in till nya, kreativa aktiviteter. Föreningen anordnade bland annat seniorparkour, vilket lockade många nyfikna.

Se filmen från det fartfyllda passet på vår Youtube-kanal.

 
Läs mer
 

Motionspodden | Ny forskning: Föreningsaktiva är mer förberedda på kris

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet är ett av nio idrottsförbund som tillsammans med Riksidrottsförbundet ingår i ett forskningssamarbete med Centrum för civilsamhällesforskning (CCF) vid Marie Cederschiöld högskola. I avsnittet får du lyssna på professor och föreståndare Magnus Karlsson när han berättar om forskning, mellanmänsklighet och om sin resa från lärare för en grupp skinheads i Södertälje till att bli professor i civilsamhälle. Och om hans fascination för spontanidrott på asfalt.

Dessutom berörs ny forskning som visar att människor som är engagerade i idrottsföreningar har en hög tillit till samhället och är mer benägna att ställa upp för Sverige vid kriser och om kriget kommer.
 

Lyssna här
 

Save the date för årets Innovationsdagar

Innovationsdagarna 2023 äger rum 14-15 mars i Stockholm. Skriv in datumet i kalendern redan nu!
Vi arbetar för fullt med att sätta ihop programmet som bland annat kommer att bestå av:

Omvärldsspaning kring morgondagens träning och dagens motionsvanor
Workshops och idéutbyte
Inspirationsföreläsning
Gemensam träning
Möjlighet att nätverka
 

Ytterligare uppgifter om innehåll, tider och anmälningslänk kommer inom kort. Vi uppdaterar löpande med ny information på Korpens interna hemsida.

Innovationsdagarna riktar sig till dig som är engagerad i eller jobbar med gruppträning/lagidrott i en förening eller nationell organisation – men också till dig som bara är nyfiken på morgondagens träning.

 

Rörelsen växer med Motionslandslaget

Bidra till veckans motionstips
Från och med vecka 5 börjar vi kommunicera ett motionstips varje tisdag i våra sociala medier. Vill ni vara med och bidra? Hör av er till emelie.nordh@korpen.se. Det är ett enkelt sätt att synliggöra era ledare, er förening eller er verksamhet.

Gå gärna med i Motionslandslagets Facebook-grupp
Motionslandslagets Facebook-grupp passerade precis 1 000 medlemmar. Det är fint att följa det engagemang och den pepp som finns där. Har du inte gått med än? Gör det här!

Frågor om motionslandslaget?
Har du funderingar, idéer eller tips? Hör av dig till någon på kansliet eller skicka ett mail till motionslandslaget@korpen.se.

Läs fler nyheter om Motionslandslaget här!

 

Nu öppnar anmälan till Ungagerad 2023

Det är dags för en ny omgång av Korpens ledarskapsutbildning för unga. Nu öppnar anmälan till Ungagerad 2023. Årets program består av fyra träffar, varav den första blir en kickoff i Östersund/Åre. Vi gör också ett föreningsbesök hos Korpen Västerås som kommer att visa upp sin anläggning med både parkour och skate.

Sökande ska...

Ha fyllt 16 år
Sitta på en idé, ett projekt eller en aktivitet att förverkliga
Skriva ett personligt brev, med en motivering om varför hen vill gå utbildningen
Ha ordnat en vuxen mentor i en förening eller en annan vuxen med föreningsvana


Läs mer om innehållet och hur ansökan går till här.

 

Glöm inte att söka LOK-stöd! 

Det är hög tid att ansöka om LOK-stöd. Senast den 25 februari ska ni ha redovisat era LOK-stödsberättigade aktiviteter i IdrottOnline.

LOK-stöd är ett statligt stöd till föreningar för verksamhet som bedrivs för barn och unga mellan 7 och 25 år.

Läs mer om hur ni går tillväga för att redovisa aktiviteter här:

LOK-stödsrapportera i KIT - börja här
Kommunalt stöd
 

När nu hemsidorna inte längre finns i IdrottOnline loggar ni in här: https://login.idrottonline.se/

 

Föreningshemsidorna lanserade

Nu när alla föreningshemsidor är lanserade jobbar vi vidare med att utbilda alla administratörer i verktyget Umbraco för att säkerställa att de nya sidorna fortsatt är uppdaterade och förmedlar aktuell information. De som har rollen ”webbadministratör” eller ”webbredaktör” har fått en enkät med frågor om utbildningsbehov som vi gärna vill att ni svarar på så snart som möjligt. Inom kort kommer vi utifrån era svar att erbjuda olika utbildningar som ni kan anmäla er till. Ni som inte fått enkäten via mail kan hitta den här.

På önskemål från er föreningar har vi nu länkat ”ortsidorna” på korpen.se direkt till föreningens hemsida på de orter där det bara finns en förening. Vi fortsätter att utveckla och förbättra både korpen.se och föreningshemsidorna framöver. Har ni frågor eller vill ni ha en föreningshemsida under korpen.se, kontakta oss via info@korpen.se.

 

Snart startar vi strategidialogerna

Korpens nya framtidsstrategi ska ta form och sättas på pränt under det här året. Självklart vill vi lägga örat mot rälsen och lyssna på våra medlemmar, föreningar och förtroendevalda för att få en ärlig bild av verksamheten.

Den 1-5 mars kommer vi att bjuda in till samtal med människor inom Korpen. Några av de frågor som vi ställer är: Vad händer inom Korpen och vår omvärld? Vilka konsekvenser tar vi med oss in i framtiden?

Dialogerna kommer att lägga grunden för innehållet i vår strategi som vi ska processa vidare på mötesplatsen den 12-14 maj. Vi kommer att återkomma med inbjudan och tider för dialogerna så markera gärna 1-5 mars i din kalender.

 

Nu är nya Korpen intern live

Som en följd av RF:s beslut att säga upp avtalet med Episerver har Korpen intern nu en ny hemvist. Sidan nås via den nya adressen intern.korpen.se samt den gamla korpenintern.se.

Mycket av informationen är sig lik men den kan ligga på andra ställen än där du tidigare hittat den. Vi jobbar för att öka användarvänligheten ytterligare, vilket innebär att vissa föräningar kan bli aktuella. Vi ber er ha överseende med detta under en övergångsperiod.

Är det något ni saknar på den nya sidan hör av er till info@korpen.se.

 

3 frågor till...

Korpen Hofors BMX & Skate

Vi är många föreningar inom Korpen. För dig som är nyfiken och vill veta mer om vilka som ingår i vår rörelse inför Korpnytt ett nytt inslag. Framöver kommer du att kunna läsa "3 frågor till Månadens korpförening". Först ut är Korpen Hofors BMX & Skate.

Läs mer
 

Dela rörelseglädjen

#Korpen #Motionslandslaget @Korpensverige
Facebook Twitter Instagram YouTube
Korpen Simrishamn @korpensimrishamn

Vilket gäng glada zumbers vi var ikväll. Grymt jobbat 💪🏻🎉🥳❤️

 
Korpen Södertälje @korpensodertalje

Våra aktiva seniorer 💚
Efter avslutad padel kurs kör vi nu matchspel 🤩
Vill du också lära dig spela padel och är 65+, anmäl dig till vår kurs som startar i februari 😊
 

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

 

Avregistrera mig från Korpnytt

 
 
 
 
 
     
Do not click this link

Skickat med Paloma