Korpnytt mars 2023

Korpnytt mars 2023

Webbversion

 
Facebook Twitter Instagram YouTube

Glöm inte att anmäla dig till Mötesplatsen

Du har väl inte missat att Korpens Mötesplats genomförs 13-14 maj? Denna gång kommer vi att fokusera på framtiden och den strategi som ska ta vid när Fokus Korpen når sitt slutdatum 2025. Genom att delta kommer du alltså att ha möjlighet att vara med och forma Korpens riktning framåt!

Dessutom blir det så klart en massa rolig motion, inspirerande föreläsningar, mingel och nätverkande.

Årets Mötesplats äger rum på Runö i Åkersberga, norr om Stockholm. Anmälan är fortfarande öppen – säkra din plats senast 11 april!

 
Till anmälan

Framtiden i fokus när styrelsen samlades

23-24 mars möttes Korpens förbundsstyrelse för styrelsemöte. Några av punkterna handlade om kommande RIM, Korpens verksamhetsberättelse 2022, utdelning av guldnålar samt en inkluderingsrapport. På schemat var även en processdag om Korpens strategi post 2025 som genomfördes tillsammans med förbundskansliets personal.

Styrelsen ser nu fram emot Mötesplatsen i maj dit vi hoppas att många väljer att komma för att vara med och skapa framtidens Korpen. Hoppas vi ses, hälsar förbundsstyrelsen.

Läs mer
 

Häng på utmaningen Mitt Everest!  

Snart startar årets Mitt Everest – utmaningen som gör det möjligt att bestiga världens högsta berg på hemmaplan. Föreningar från norr till söder har redan bestämt sig för att vara med, men vi har plats för många fler! Vill ni också hoppa på tåget? Kontakta mitteverest@korpen.se. Det går att ansluta sig närsomhelst. Nu kör vi!

Läs mer

 

Nytt stöd för fler äldre i rörelse 

Just nu kan idrottsföreningar söka ett nytt stöd från Riksidrottsförbundet för att starta eller utveckla satsningar för seniorer. Det är ett engångsstöd på 3 000 kronor och ansökan ska göras i IdrottOnline senast 30 april. Utöver ekonomiskt stöd kan föreningar som beviljas medel även få annan stöttning för sin seniorverksamhet.

Läs mer

 

Korpfotboll i Malmö är heligt

I Malmö är fotboll så nära religion det går att komma. Så när Korpen Malmö lockar till seriespel i Kombihallen, ett inkast från Malmö Stadion, vallfärdar tjejer, killar, män och kvinnor till den heliga tiden: söndagar 15.10-22.30. När dagen är slut har över 400 spelare lirat korpfotboll och förhoppningsvis fått med sig tre poäng hem.

Se filmen här
 

Senaste nytt om föreningshemsidor

Är er förening intresserad av en föreningshemsida under korpen.se och vill ha den lanserad innan sommaren behöver vi få in er intresseanmälan senast 15 april till info@korpen.se. Självklart går det att anmäla intresse även efter den 15 april, men då kan det ta lite längre tid innan sidan lanseras.

Erbjudande om utbildning har gått ut till alla er som lanserat er hemsida. Har ni inte anmält er än är det hög tid att göra det nu. Välkomna med er anmälan till info@korpen.se.

Läs mer

 

Samlad information om trygghetsarbete

I Korpens verksamhet ska alla känna sig trygga och välkomna. För att säkerställa det behöver vi ha god kunskap om risker, hur vi kan minska risker och vad vi ska göra om något ändå händer. Det är också viktigt att ledare och utövare inom Korpen vet vart de kan vända sig om de känner sig otrygga eller har blivit utsatta för något. På Korpen intern har vi gjort en sammanfattning av området trygg idrott och vidare hänvisningar. Vi skulle särskilt vilja lyfta fram dokumentet "Brott, kränkning eller oskönt beteende" som är en del av det förebyggande arbetet.

Läs mer

Månadens korpförening

Sävar IK prisas för hållbarhet 

När Sävar IK höll årsmöte firades det med smörgåstårta. Nyligen utsågs de till årets mest hållbara förening 2022 på Idrottsgalan i Umeå. "Vi är jätteglada. Eftersom vi har jobbat med en hel del hållbarhetsprojekt känns det väldigt kul att få pris för sina ansträngningar," säger Per Höglund, ordförande i Sävar IK Korpen.

Läs mer
 
 

Bilder till försäljning av påsklotter

Letar du efter grafik att pusha i sociala medier för er försäljning av påsklotter? Här har Folkspel samlat material som kan laddas ner.

Korpen intern finns även banners som kan användas för att marknadsföra försäljning av Bingolotter och Sverigelotter året runt.

 

Dela rörelseglädjen

#Korpen #Motionslandslaget @Korpensverige
Facebook Twitter Instagram YouTube

Korpen Växjö @korpenvaxjo

Igår höll vår fantastiska instruktör Oliver Lindqvist en kurs för Japanska studenter på BSR Padelhouse. Fantastiskt att få visa upp vår verksamhet även internationellt.

Korpen Vännäs @korpenvannas

Tack för en mycket trevlig och svettig afterworkout! Det här gör vi om! 💚💚💚 Tack alla som var med och gjorde kvällen så trevlig!

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

 

Avregistrera mig från Korpnytt

 
 
 
 
 
     
Do not click this link

Skickat med Paloma