Korpnytt

Korpnytt 2024

Webbversion

 
Facebook Twitter Instagram YouTube

Välkommen till Korpens mötesplats 17-19 maj

Det är värdefullt när vi kan ses och tillsammans påverka Korpens framtid. Den 17-19 maj ser vi fram emot att få träffa just dig under Korpens mötesplats och förbundsmöte ute på Runö i Åkersberga utanför Stockholm. Anmäl dig här senast 31 mars!

Nu framöver passar vi även på att bjuda in till en andra digital visionsworkshop den 5 mars kl 18.00-19.30. Ta chansen och var med och praktiskt knåda fram en alternativ vision.

Vi vill också passa på att tacka för den fina starten på våra ordförandeträffar – kul att se så många deltagare och tack Lina och Korpen Vadstena för att du delade med dig av dina kloka tankar och ert arbetssätt!

/Erik Eng, tf generalsekreterare
Erik Söderberg, förbundsordförande

 
Läs mer

Du har väl anmält dig till Korpens stora mötesplats och förbundsmöte?

En helg med nätverkande, inspirerande föreläsningar och workshops, lustfylld träning, mingel och möten där viktiga beslut ska tas för framtiden. Visst låter det som en helg som du bara inte får missa?

Läs mer och anmäl dig här

 

Välkommen på visionsworkshop

Varmt välkommen på en digital workshop där vi tillsammans arbetar fram ett alternativ till ny vision för Korpen. Syftet är att skapa en tydligare röd tråd mellan visionen och vår strategi och få ett mer styrande svar på frågan varför vi finns till.

Datum: tisdag 5 mars kl 18-19.30

Anmäl dig här

 

Vad kan du söka för bidrag i vår?

Just nu finns det ett gäng olika bidrag och stöd ni kan söka för er verksamhet. Här har vi samlat alla för att göra det enkelt för dig att hitta vilka som passar:

- Projektstöd IF Idrott 65+ 
Syftet är att utveckla verksamheten och förbättra förutsättningarna för 65+ att regelbundet idrotta och delta i föreningsaktiviteter.
Deadline: 17 mars.

- Projektstöd ungdomsidrott
Syftet är att skapa förutsättningar att utveckla sin ungdomsidrott.
Deadline: 14 april.

- Idrott för personer med funktionsnedsättning
Syftet är att utveckla verksamhet för personer med funktionsnedsättning i åldrarna 13 år och uppåt.
Deadline: Löpande under 2024 med reservation för att medlen kan ta slut.

 

Föreläsning om inkludering – se den i efterhand under en begränsad period

Vi har gästats av två härliga eldsjälar som hållt en tankeväckande föreläsning om inkludering i Studio Korpen. Charbel Gabro pratar bland annat om att fly från krig till ett helt nytt land och alla utmaningar som det innebär. Muna Idow berättar om hur det gick till när hon startade sin förening Mermaid simskola. Föreläsningen finns att se i efterhand under en begränsad period, så passa på!

Föreläsningen är en av flera på temat inkludering som vi kommer att genomföra under 2024 inom ramen för satsningen Idrottsklivet.

Se föreläsningen här

Tips för en hållbar förening

För att underlätta arbetet med att starta och driva en förening har vi samlat en lång rad värdefulla tips på en sida. Här hittar du allt från långsiktig verksamhetsplanering och budget till hur du kan rekrytera nya ledare eller söka ekonomiska medel. Hör av dig om du saknar något eller har frågor!

Få tips och verktyg här

 

Manualer till sociala medier

Sociala medier utvecklas ständigt med nya möjligheter. Därför har vi samlat manualer om vanliga och användbara funktioner som ett stöd för er föreningar.

Vi kommer uppdatera sidan löpande men är det något du saknar redan nu? Maila då kommunikation@korpen.se.

Här hittar du manualerna

Månadens korpförening

Qina Isdoor är nominerad till Årets Trosa-bo

"Har under 2023 gjort Korpen Södertälje till Korpen Södertälje-Trosa. Bedriver träning utomhus på lunchen – i regn, snö och sol. Har haft Trosa Everest i tre år nu i Trosabacken. Har även startat SomaMove inomhus och har startat upp pickleball i Tomtahallen. Har även haft padel för pensionärer under hösten och planerar även pickleball för den gruppen också. Ett energiknippe och en eldsjäl."

Så lyder nomineringen till Årets Trosa-bo för Qina Isdoor från Korpen Södertälje-Trosa. Östra Sörmlands Postens årliga stipendium går till eldsjälar och energiknippen som sätter andra före sig själva – de som helt enkelt ser till att vi får en bättre och roligare vardag. Fantastiskt kul att se!

Läs mer

Korpen.se tar nya tag

Hemsidan korpen.se är navet i vår kommunikation med målet att slussa vidare besökarna till er föreningar. Vi ska nu utveckla vissa funktioner för att ytterligare förenkla för besökaren att hitta sin aktivitet och bli medlem i Korpen.

Projektet drar i gång de kommande veckorna och vi kommer löpande uppdatera med information.

Läs mer

 

Vi satsar extra på Trygg idrott

I Korpens verksamhet ska alla känna sig trygga och välkomna. Därför behöver vi ha god kunskap om risker, arbeta förebyggande och veta vad vi ska göra om något händer. Ledare och utövare ska också veta var de kan vända sig.

Under 2024-2025 satsar vi extra på området Trygg idrott. Det är ett bra tillfälle er att se över era rutiner och handlingsplaner. Vill ni ha stöd hjälper vi er gärna!

Läs mer

Snart avspark i korpfotbollen: "Nu gasar vi"

Det kan bli en riktigt het utomhussäsong för korpfotbollen! Suget efter att lira med kompisarna eller kollegerna verkar vara riktigt stort, berättar Laura Rapp på Korpen Stockholm.

— Förra året kändes det för första gången som att vi var tillbaka efter pandemin. Och i år känns det som att vi gasar på ytterligare lite till, säger hon.

För att möta den stigande efterfrågan har Korpen Stockholm tagit fram flera nya koncept. Bland annat arrangerar de flera mindre "pop up-cuper". Och med start i år körs ett upplägg med träningsmatcher.

– Det är alltså inget seriespel utan fristående matcher. Det är bara att anmäla sig så löser vi planer och allt annat som behövs, säger Adam Sinnerström, idrottskonsulent på Korpen Stockholm.

För att lyfta att säsongen drar igång finns minidokumentär-serien "Från dröm till avspark" att ladda ner på Toolbox, under kategorin Filmer. Den kan du använda i er marknadsföring av fotbollen. Har du inte lösenordet till Toolbox eller vill du ha annat material, stöttning eller hjälp med exempelvis annonsering? Då är det bara att höra av dig till kommunikation@korpen.se så kommer vi fram till en bra idé tillsammans!

Läs hela intervjun här

Anmäl intresse för årets Mitt Everest

Nu kan din förening anmäla intresse för att arrangera motionsutmaningen Mitt Everest för 2024!

Utmaningen startar gemensamt 6 maj och pågår till 31 oktober. Vi stöttar alla föreningar som är med, både i planeringsstadiet och med kommunikationen för att locka deltagare.

I fjol arrangerade 24 föreningar och en nationell organisation Mitt Everest och bidrog till rörelseglädje i 28 backar runt om i landet. Låt oss tillsammans slå förra årets siffror! Intresseanmälan skickar du till mitteverest@korpen.se

Läs mer

 

NöjdMedlemsIndex går ut inom kort

Det är dags för NöjdMedlemsIndex (NMI)! Det är ett verktyg du kan använda för att utveckla föreningen då du får svar på vad medlemmarna tycker är viktigt i verksamheten.

Enkäten skickas ut 5 mars i er förenings namn och skickas till alla medlemmar över 15 år som finns i KIT. Före sommaren får ni, om ni har minst 50 svar, en matris som kan peka ut riktningen i er fortsatta planering.

För att få en bra svarsfrekvens är det bra att sprida budskapet om att en enkät ska skickas ut.

Läs mer och få förslag på mail

 

Dela rörelseglädjen

#Korpen #Motionslandslaget @Korpensverige
Facebook Twitter Instagram YouTube

Korpen Kiruna @korpenkiruna

Slutspel innebandy i Rakethallen. Fredag 16 februari. Från kl.17.00 fram till 22.00. Lördag 17 februari, matcherna startar kl. 09.00 fram till 20.00. Kom och heja fram ditt favoritlag😀

Korpen Vellinge @korpenvellinge

Igår var det Alla ❤️ dag- en dag att ta hand om sitt 🫀 lite extra, tex med ett härligt Tabata-pass! 🤗
Onsdagar kl. 18.00 i V. Ingelstad ser Cecilia och Nettan till att både hjärtat och resten av kroppen får jobba 😅

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

 

Avregistrera mig från Korpnytt

 
 
 
 
 
     
Do not click this link

Skickat med Paloma