Fleur du Caps viner är kända för att ha en exceptionell kvalitet som tydligt visar druvans karaktär. Essensen av Cape Floral Kingdom, Kap-provinsens floraregion fångat i en flaska vin. Pinotage är Sydafrikas "nationaldruva" som korsades fram 1925 i Stellenbosch. Pinotage är en korsning av de franska druvsorterna pinot noir och cinsaut. Namnet fick den för att man i Sydafrika länge kallade cinsaut för hermitage.
|
|
FLEUR DU CAP PINOTAGE
Fleur du Cap Pinotage har Systembolagets etiska märkning och en lättare glasflaska. Vinet är mycket fylligt, fruktigt, något kryddigt med inslag av fat, björnbär, blåbär, mörk choklad, svarta oliver och lakrits.
Art nr: 3108
Årgång: 2017
Alk halt: 14,5%
Druvor: Pinotage
Volym: 750 ml
49/95 KR
|
|
|
|
Sesammarinerad fläskkarré
|
600 gram fläskkarré
2 msk ostronsås
1 tsk sesamolja
2 msk soya
Gör så här: Lägg köttet i en kraftig plastpåse och häll över sesamolja, soja och ostronsås. Stek köttet i stekpanna tills det är genomstekt. Strö över sesamfrön strax innan servering.
Servera fläskkarrén toppad med färska grönsaker.
|
|
|
|
|
|
FLEUR DU CAP CHARDONNAY
Ett medelfylligt vin med utmärkt fruktsyra i kombination med ett mycket lätt inslag av ek. Här finns också en härlig balans mellan sötma och syra som dröjer sig kvar i en relativt lång eftersmak. Lättare glasflaska.
Art nr: 2015
Årgång: 2016
Alk halt: 14%
Druvor: Chardonnay
Volym: 750 ml
79 KR
|
|
|
|
Friterad kyckling med rökig dip
|
|
|
|
Kyckling:
600 gram kycklingfilé(er)
2 klyfta(or) vitlök
1 st citron(er)
1 msk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver
1,5 dl filmjölk
2 st ägg
Panering:
2,5 dl Panko
2 dl ströbröd
1 flaska(or) rapsolja
Rökig dip:
2 st gula lökar
2 msk olja
2 msk barbequesås, rökig
1 dl Västerbottensost, riven
1,5 dl majonnäs
|
|
|
|
|
Kyckling: Skala och riv vitlöken. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen. Blanda vitlök, citronskal, paprikapulver, chilipulver, filmjölk och ägg till en jämn smet. Vänd runt kycklingen i smeten och låt det stå och dra i minst en timme.
Panering: Blanda panko och ströbröd. Panera kycklingen i blandningen.
Rökig dip: Skala och skiva löken tunt. Stek löken i oljan på medelvärme tills den blir ordentligt mjuk och fått fin ljusbrun färg. Vänd ner barbeque-såsen mot slutet av stekningen. Låt löken bli ordentligt kall. Mixa lök, riven Västerbottensost och majonnäs i en matberedare tills såsen är slät.
Fritering: Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull, gärna med hög kant, till ca 160 °C, ha ett lock till hands under friteringen. Fritera kycklingbitarna tills innertemperaturen är 72 °C, 4-5 minuter.
Recept från Tasteline
|
|
|
|
The Wine Room, en vinklubb för livsnjutare.
Få nyheter, vintips, recept och inspiration!
|
|
|
|
|
|
|
|