Läs mailet i din webbläsare

The Wine Room

VÅRA VINER

KLUBBEN

TIPSA EN VÄN

Hållbara val

Fleur du Caps viner är kända för att ha en exceptionell kvalitet som tydligt visar druvans karaktär. Essensen av Cape Floral Kingdom, Kap-provinsens floraregion fångat i en flaska vin. Pinotage är Sydafrikas "nationaldruva" som korsades fram 1925 i Stellenbosch. Pinotage är en korsning av de franska druvsorterna pinot noir och cinsaut. Namnet fick den för att man i Sydafrika länge kallade cinsaut för hermitage.

Fleur du Cap Pinotage

FLEUR DU CAP PINOTAGE


Fleur du Cap Pinotage har Systembolagets etiska märkning och en lättare glasflaska. Vinet är mycket fylligt, fruktigt, något kryddigt med inslag av fat, björnbär, blåbär, mörk choklad, svarta oliver och lakrits.

 

Art nr: 3108
Årgång: 2017
Alk halt: 14,5%
Druvor: Pinotage
Volym: 750 ml


49/95 KR

BESTÄLL HÄR

Sesammarinerad fläskkarré

600 gram fläskkarré
2 msk ostronsås
1 tsk sesamolja
2 msk soya

Gör så här: Lägg köttet i en kraftig plastpåse och häll över sesamolja, soja och ostronsås. Stek köttet i stekpanna tills det är genomstekt. Strö över sesamfrön strax innan servering.

Servera fläskkarrén toppad med färska grönsaker.

Domaine de Calet Alva

FLEUR DU CAP CHARDONNAY

Ett medelfylligt vin med utmärkt fruktsyra i kombination med ett mycket lätt inslag av ek. Här finns också en härlig balans mellan sötma och syra som dröjer sig kvar i en relativt lång eftersmak. Lättare glasflaska.

 

Art nr: 2015
Årgång: 2016
Alk halt: 14%
Druvor: Chardonnay
Volym: 750 ml


79 KR

BESTÄLL HÄR

Friterad kyckling med rökig dip

Kyckling:
600 gram kycklingfilé(er)
2 klyfta(or) vitlök
1 st citron(er)
1 msk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver
1,5 dl filmjölk
2 st ägg


Panering:
2,5 dl Panko
2 dl ströbröd
1 flaska(or) rapsolja


Rökig dip:
2 st gula lökar
2 msk olja
2 msk barbequesås, rökig
1 dl Västerbottensost, riven
1,5 dl majonnäs

Kyckling: Skala och riv vitlöken. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen. Blanda vitlök, citronskal, paprikapulver, chilipulver, filmjölk och ägg till en jämn smet. Vänd runt kycklingen i smeten och låt det stå och dra i minst en timme.


Panering: Blanda panko och ströbröd. Panera kycklingen i blandningen.
Rökig dip: Skala och skiva löken tunt. Stek löken i oljan på medelvärme tills den blir ordentligt mjuk och fått fin ljusbrun färg. Vänd ner barbeque-såsen mot slutet av stekningen. Låt löken bli ordentligt kall. Mixa lök, riven Västerbottensost och majonnäs i en matberedare tills såsen är slät.


Fritering: Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull, gärna med hög kant, till ca 160 °C, ha ett lock till hands under friteringen. Fritera kycklingbitarna tills innertemperaturen är 72 °C, 4-5 minuter.

Recept från Tasteline

VÅRA VINER

THE WINE ROOM

TIPSA EN VÄN

 

The Wine Room, en vinklubb för livsnjutare.
Få nyheter, vintips, recept och inspiration!

 

https://www.instagram.com

The Beverage Group

Avregistrera dig från utskick här