Läs mailet i din webbläsare

The Wine Room

VÅRA VINER

KLUBBEN

TIPSA EN VÄN

Modern Spansk Garnatxa
Hållbar vinproduktion med solenergi!

 

Modern och miljövänlig Garnatxa från Katalonien! Perfekt smakrikt och balanserat rödvin för vårens första dagar - druvtypiskt, elegant vin till vårens primörer!

Herència Altés Garnatxa Negra

Ett kryddigt och fruktigt vin med inslag av fat, hallon, jordgubbar, viol, sötlakrits och salvia. Serveras till rätter av fläsk- eller lammkött.
 

Art nr: 2182
Årgång: 2017
Alk halt: 14,5%
Druvor: Garnatxa (lokal synonym för Garnacha)
Volym: 750 ml

 

99kr

Beställ här

Recensioner:


BRA KÖP

"Schysst rödbärighet i doften, fin syra lite stentoner i smaken. Saftig med örtigt inslag, lite lakrits i rak, frejdig stil."
Allt om vin, Stora Vinguiden nr 1 2019

 

Hållbar vinproduktion med solenergi


På Herència Altés arbetar man nära djur och natur och miljöprojektets syfte är att återställa landskapet och bevara den biologiska mångfalden. I de områden som ligger närmast vingårdarna har användbar fauna förbättrats, som en möjlig bekämpning av skadedjur och sjukdomar i vinstockarna., vilket bidrar till ekologisk vinodling. Detta har gjorts genom att placera lådor för fåglar och skyddshus för fladdermus, de livnär sig på insekter och hjälper till att hålla insekterna borta från vinstockarna. Man satsar även på bevaring av en art av högt biologiskt värde, den vita ugglan "Tyto Alba" (tornugglan). Parallellt med detta har en första årlig inventering av fjärilar och vildflora utförts som en möjlig representativ biologisk indikator på vingårdens biologiska mångfald. Alla vingårdar på Herència Altés är ekologiska, man använder sig av solenergi och återanvändning av regnvatten. Allt för en hållbar vinproduktion med så liten miljöpåverkan som möjligt.

Text av Johan Franco Cereceda

Det gäller att hitta rätt i vinodlingen, att det finns en genuin känsla bakom ansträngningarna. Då blir det bäst resultat. Som för paret De Haan Altés. Som hittat rätt inte bara en gång, utan två.

Det är inte tillfälligheter som gör ett bra vin. Det är hårt arbete som börjar långt innan vingården planteras eller köps. Det gäller att ha en idé, en vision om vilket vin eller vilka viner man vill göra. Och sedan kavla upp ärmarna. Flera vinproducenter vittnar också om hur de när det letat efter odlingsläge varit helt fokuserade. Hittar de inte det de vill ha, finns andra gårdar.
Kanske.

"Vinet Herencia Altés Garnatxa Negra, nyligen lanserat på svenska marknaden, blir därför ett närmast klockrent exempel på hur terroir och druva möts"

Núria Altés och Rafael De Haan har trots att de grundade sitt vinföretag, eller snarare kluster, så sent som 2010 redan satt avtryck. Rejält. Rafael, engelsman med osviklig känsla för autentiska viner och Núria från Terra Alta i spanska Katalonien fann inte bara varandra utan också en gemensam vision: att skapa viner med tydligt ursprung.

Vi stannar till i Terra Alta. Det kräver lite en förklaring. När det skrivs om spanska vinscenen är det alltid andra distrikt som hamnar i fokus. Det är ofta samma, klassiska vindistrikt med anrik historia eller uppstickare som tagit enorma kliv mot den internationella vinpressen. En utveckling som är fullständigt naturlig.

Men för att förstå Spaniens vinindustri måste man också leta bortom dessa klassiska områden, se över den berömda vinkullen för att hitta nya stråk där producenter hittat ett annat utryck. Terra Alta är ett sådant vinområde...

Läs hela artikeln här

VÅRA VINER

THE WINE ROOM

TIPSA EN VÄN

 

The Wine Room, en vinklubb för livsnjutare.
Få nyheter, vintips, recept och inspiration!

 

https://www.instagram.com

The Beverage Group

Avregistrera dig från utskick här