Läs mailet i din webbläsare

The Wine Room

VÅRA VINER

KLUBBEN

TIPSA EN VÄN

tommolo

NYHET
Crémant de Bourgogne till bästa pris!

Sveriges bäst prisade Crémant de Bourgogne från Barton & Gustier finns nu i Systembolagets sortiment. Crémant de Bourgogne är ett kvalitetsbubbel från regionen Bourgogne i Frankrike och är ett mycket prisvärt alternativ till Champagne. Vinet är framställd enligt traditionell metod på de klassiska druvorna pinot noir och chardonnay och har lagrats 12 månader på sin jästfällning innan degorgering.

Barton & Guestier
Crémant de Bourgogne

En torr och fruktig crémant med en mycket frisk smak och inslag av gula äpplen, nougat, kex, mineral och apelsin.

Perfekt till fisk och skaldjur eller som aperitif.

Art nr: 7537
Alk halt: 12%
Druvor: 75% pinot noir och
25% chardonnay
Volym: 750 ml
Land: Frankrike
Område: Bourgogne

99 KR

MER ÄN PRISVÄRT!
”Lätt brödig och fruktig smak med äppelfriska toner”
Allt om mat nr 12 2019

Barton & Guestier börjar sin historia 1725 när de första faten vin med Thomas Barton´s sigill lämnar hamnen i Bordeaux. Långt senare på 1700-talet ansluter Daniel Guestier och nu har firman fått sitt namn. Genom åren förvärvar producenten vinareal i Bourgogne, Rhone, Provence m fl och än idag lever Thomas Barton´s filosofie kvar att producera bra vin till ett bra pris. 2025 firar Barton & Guestier sitt 300-års jubileum.

Mer om Crémant

Mousserande vin som kommer från andra franska vindistrikt än Champagne men som tillverkas på samma sätt går under namnet crémant. Crémant tillverkas alltså i en mängd olika områden i Frankrike och görs också på olika druvor, några av de vanligaste distrikten är Loire, Alsace, Bourgogne och Jura.

Crémant och champagne har dock gemensamt att bubblet tillverkas enligt den traditionella metoden, som i champagne kallas just för champagnemetoden. Det innebär att vinet jäser en andra gång tillsammans med socker och jäst direkt i flaskan, och därefter lagras under en längre tid på jästfällningen. För Crémant är det minst nio månader som gäller.

Produit de France

VÅRA VINER

THE WINE ROOM

TIPSA EN VÄN

 

The Wine Room, en vinklubb för livsnjutare.
Få nyheter, vintips, recept och inspiration!

 

https://www.instagram.com

The Beverage Group

Avregistrera dig från utskick här