Läs mailet i din webbläsare

The Wine Room

VÅRA VINER

KLUBBEN

TIPSA EN VÄN

Extra fyllig pinotage och komplex chardonnay från det anrika och unika växtområdet i Sydafrikas Kap-provins. Fleur du Caps viner är kända för att ha en exceptionell kvalitet, här har man handplockat områdets bästa druvor och fokus ligger på att lyfta fram den druvtypiska karaktären. Upptäck en unika essensen av Cape Floral Kingdom, Kap-provinsens floraregion fångat i en flaska vin.

FLEUR DU CAP PINOTAGE
 

Extra fyllig pinotage, smakrikt och fruktigt med en något kryddig karaktär och inslag av fat, björnbär, blåbär, mörk choklad, svarta oliver och lakrits. Passar utmärkt till rätter av mörkt kött.

Art nr: 3108
Årgång: 2017
Alk halt: 14,5%
Druvor: Pinotage
Volym: 750 ml

95 kr

Beställ här

Finns även på halvflaska 375 ml, 49 kronor

Pinotage är Sydafrikas nationaldruva. Den korsades fram 1925 i Stellenbosch av de franska druvsorterna pinot noir och cinsaut. Namnet pinotage beror på att man i Sydafrika länge kallade cinsaut för hermitage. Pinotageviner är ofta fruktiga och sträva med kryddiga inslag och brukar passa bra till rätter av mörkt kött, gärna grillat.

FLEUR DU CAP CHARDONNAY
 

Ett medelfylligt vin med utmärkt fruktsyra i kombination med ett mycket lätt inslag av ek. Här finns också en härlig balans mellan sötma och syra som dröjer sig kvar i en relativt lång eftersmak. Passar bra till smakrika rätter av fisk eller till ljust kött.

Art nr: 2015
Årgång: 2016
Alk halt: 13,5%
Druvor: Chardonnay
Volym: 750 ml

79 kr

Beställ här

Ingredienser:

Entrecote
800 gram entrecôte
4 krm salt
2 krm svartpeppar
1 msk Mat & Bak smör
Duchessepotatis
1 kg mjölig potatis
25 gram Mat & Bak smör
2 st ägg
1 msk mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st bakplåtspapper

Värm ugnen till 225 grader. Ta fram kött och smör så att det blir rumsvarmt. Duchessepotatis: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Tillsätt smör och äggulor till den kokta potatisen. Vispa med ballongvisp till ett fluffigt mos. Är det tjockt kan du spä med lite mjölk tills du tycker konsistensen känns bra. Smaka av med salt och peppar. Lägg potatisen i en spritspåse och spritsa ut fina toppar på en bakplåtsklädd plåt. Gratinera i ugn i ca 10 min. Entrecote: Salta och peppra köttet och stek 2-3 min på båda sidor. Servera entrecoten med dragon- och vitlökssmör, gratinerad duchessepotatis och haricots verts.

Recept från Tasteline.se

VÅRA VINER

THE WINE ROOM

TIPSA EN VÄN

 

The Wine Room, en vinklubb för livsnjutare.
Få nyheter, vintips, recept och inspiration!

 

https://www.instagram.com

The Beverage Group

Avregistrera dig från utskick här