DRYCKER TILL JULBORDET
Vi hjälper dig att välja rätt
|
Julen står runt hörnet och förberedelserna inför julfirandet är i full gång. Vi hjälper dig att välja rätt dryck till julbordets alla smaker för att förhöja kvällen och få en ännu godare jul.
|
SUPER BOCK
Till sillen
Portugals största öl! En ljus lager med en maltig smak och inslag av knäckebröd, aprikos och honung.
Passar bra till all sorters sill.
|
Art nr: 1626
Alk halt: 5,2%
Råvaror: Kornmalt, majs, omältat korn samt humle.
Volym: 330 ml
Land: Portugal
|
|
ALLESVERLOREN CHENIN BLANC
Till laxen
Fruktig smak med inslag av fat, gula päron, bivax, vanilj, apelsin och kryddor. Utmärkt till varmrökt lax.
|
Art nr: 75986
Årgång: 2018
Alk halt: 13,5%
Druvor: Chenin Blanc
Volym: 750 ml
Land: Sydafrika
|
|
|
|
|
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt
150 gram riven västerbottensost
1 klyfta(or) vitlök, pressad
1 tsk dijonsenap, 1-2
420 gram 5-minuterssill
1 krm salt
1 krm svartpeppar
|
Låt sillen rinna av ordentligt i ett durkslag. Skär sillen i så stora bitar som du önskar. Rör ihop majonnäs, yoghurt, västerbottenost, vitlöksklyftan och senap. Vänd ner sillen i blandningen. Smaka av med salt och malen peppar. Lägg i en skål och servera direkt eller förvara i en väl rengjord glasburk, låt stå svalt.
Recept från Tasteline.se
|
|
|
|
Till revbensspjällen och julskinkan
|
CAMELEON SELECTION MALBEC
Till revbenspjällen
|
Mycket fruktig smak med inslag av fat, björnbär, hallon, lakrits, viol och örter. Passar utmärkt till revbensspjäll.
|
Art nr: 6581
Årgång: 2019
Alk halt: 13,5%
Druvor: Malbec
Volym: 750 ml
Land: Argentina
|
|
FLEUR DU CAP PINOTAGE
Till julskinkan
|
Smakrikt, fruktigt, något kryddigt vin med inslag av fat, björnbär, blåbär, mörk choklad, svarta oliver och lakrits. Gifter sig fint med julskinkan.
|
Art.nr 3108
Årgång: 2017
Alk.halt 14,5 %
Druvor: Pinotage
Volym: 750 ml
Land: Sydafrika
|
|
|
|
Cameleon Malbec
"Generöst ekovin i mjukt fruktig stil. Inslag av mörka bär, lakrits och örter.
Gärna till revbensspjäll."
Allt om mat 2019
|
|
1100 gram Spareribs
1 tsk flingsalt
65 gram grillmarinad, allround
1 klyfta(or) vitlök
|
Värm ugnen till 220 grader. Lägg
spareribsen på en bakplåtsklädd plåt och
krydda med salt. Lägg marinaden i en liten skål och riv i vitlök. Pensla ribsen med marinaden runt om och grilla i ugnen i ca 20-25 min. Vänd på spareribsen efter halva tiden. Lägg upp de grillade sparebsien på en skärbräda och skär längs med benen. Servera som en del på julbordet.
Recept från Tasteline.se
|
|
|
|
LAT 42 GRAN RESERVA
Till lammet
|
LAT 42 är ett moget, kryddigt vin med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, plommon, dill, choklad, ceder och
tobak. Med andra ord en typisk rioja av Gran Reserva kvalitet.
Passar bäst till lamm.
|
Art nr: 12679
Årgång: 2011
Alk halt: 14%
Druvor: Tempranillo
Volym: 750 ml
Land: Spanien
|
|
ALLESVERLOREN SHIRAZ
Till lammet
|
Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, lagerblad, kaffe, sötlakrits, peppar och choklad. Även detta vin passar utmärkt till lamm.
|
Art nr: 29002
Årgång: 2017
Alk halt: 14,5%
Druvor: Shiraz
Volym: 750 ml
Land: Sydafrika
|
|
|
|
BÄST I TEST
Lat 42
"Mycket Rioja för pengarna. Fin mognad, den typiska kryddigheten, stråk av torkad frukt, plommon och färsk tobak. Gott till grillade lammkotletter och krämig potatisgratäng."
Allt om vin 2019-11-09
|
|
PORTVINSSILL MED
ALLESVERLOREN FINE OLD VINTAGE
5 st sillfiléer, urvattnade
1 st rödlök
1 tsk svartpeppar, krossad
4 st kryddnejlikor
3 st lagerblad
2 st stjärnanis
1 msk dill, finskuren
Lag:
0,5 dl ättikssprit, (12%)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
0,5 dl Allesverloren Fine Old Vintage
|
|
|
|
Rör ihop ingredienserna till lagen i en bunke. Rör tills sockret har löst sig. Skär sillfiléerna i sneda fina bitar. Skala och skiva rödlöken tunt.Varva sillen med lökringarna och kryddorna i t ex en glasburk och häll över lagen. Ställ sillen att mogna i kylskåpet minst 1 dygn, gärna 2 dygn.
|
|
|
|
The Wine Room, en vinklubb för livsnjutare.
Få nyheter, vintips, recept och inspiration!
|
|
|
|
|
|
|
|