PLÅNBOKSVÄNLIGA VINER FÖR JANUARIBUDGETEN
|
Januari månad är här och brukar beskrivas som årets fattigaste. Gott vin behöver inte kosta skjortan och vi har plockat fram våra bästa budgetviner för dig som vill njuta av ett gott glas vin utan att vända ut och in på plånboken.
|
|
Cameleon Malbec
Ekologiskt
Mycket fruktig smak med inslag av fat, björnbär, hallon, lakrits, viol och örter. Ekologiskt!
Perfekt till rätter av lamm- eller nöt.
Art nr: 6581
Årgång: 2019
Alk halt: 13,5%
Druvor: Malbec
Volym: 750 ml
Land: Argentina
|
|
|
|
|
Farmers Market Organic
Ekologiskt och veganvänligt
Kryddig smak med inslag av fat,
katrinplommon, kryddnejlika, fikon och vanilj. Ekologiskt!
Perfekt till rätter av ljust kött eller
vegetariska rätter.
Art nr: 74789
Alk halt: 14%
Druvor: Negroamaro och primitivo
Volym: 750 ml
Land: Italien
|
|
|
|
Castelmondo Ripasso
Sveriges bäst prisade ripasso
Castelmondo Ripasso är ett kryddigt och fruktigt vin med nyanserad doft och smak. Vinet har tydliga inslag av mörka körsbär, choklad, salvia och vanilj och en lång eftersmak.
Bäst till smakrikt kött eller ostbrickan.
Art nr: 73186
Årgång: 2017
Alk halt: 13,5%
Druvor: Corvina, Corvinone
och Rondinella
Volym: 750 ml
Land: Italien
|
|
|
|
|
Alva
Ekologiskt
Ett ekologiskt vin från södra
Rhônedalen i Frankrike. Smaken är kryddig med inslag av fat, björnbär,
blåbär, vitpeppar, rosmarin, viol och
kakao.
Passar bäst till rätter av lamm- eller nöt.
Art nr: 2288
Alk halt: 14,5%
Druvor: Syrah, marselan och mourvèdre
Volym: 750 ml
Land: Frankrike
|
|
|
|
|
Gott, enkelt och prisvärt
Kyckling med grönsaker i ugn
|
|
300 gram potatisar
250 gram morötter
0,5 st zucchini
1 st paprika
1 kg kycklingben, tinade
3 msk olivolja
1 msk kycklingfond
1 msk honung, flytande
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk kanel
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 klyftor vitlök
1,5 st citron
|
|
|
|
Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och morötter och skär i bitar. Skölj och skär zucchini och paprika i bitar. Blanda alla grönsaker och kycklingben på en ugnsplåt. Blanda samman olja, kycklingfond, honung, spiskummin, paprikapulver, kanel, salt och peppar i en skål. Skala och pressa i vitlök och häll kryddblandningen över kyckling och grönsaker. Massera in blandningen ordentligt överallt. Halvera citronerna och lägg citronhalvorna med snittytan upp. Sätt in i ugnen och rosta ca 40-45 min.
Recept från Tasteline.se
|
VINPROVNING SANCERRE
Fåtal platser kvar
Det finns ett fåtal platser kvar till vinprovning med viner från Sancerre. Provningen kommer att hållas på Restaurang Grodan av vinmakarna Guillaume och Baptiste Reverdy från Le Villaudiere Reverdy. I Loiredalens östra del ligger vindistriktet Sancerre, som av många anses vara dalens mest prestigefyllda, vita viner görs uteslutande av Sauvignon Blanc.
Restaurang Grodan, Grev Turegatan 16, Stockholm
Fredag den 17 januari kl. 18.00-20.00
300 KR/PERSON
Till provningen kommer det serveras ostbricka med tillbehör
|
Antalet platser är begränsade, först till kvarn
|
La Villaudiere Sauvignon Blanc
Sancerre
Domaine de la Villaudière
Sancerre Rosé
Domaine de la Villaudière
Sancerre Rouge
Domaine de la Villaudière
Domaine de la Villaudière Sancerre Le Paradis
|
|
|
|
The Wine Room, en vinklubb för livsnjutare.
Få nyheter, vintips, recept och inspiration!
|
|
|
|
|
|
|
|