Zonnebloem - 300 år av vinhantverk
Unik chans att beställa Zonnebloem Lauréat
Prisbelönt Bourdeux-blend – utnämnd till Sydafrikas bästa 10 åriga röda blend
|
Zonnebloem har en lång historia som en av de ledande vinproducenterna i
Sydafrika med anor som går tillbaka till 1700-talet. Ta den unika chansen att fynda en mogen bordeauxblend från kultproducenten Zonnebloem. Sedan 1856 har Zonnebloem tillverkat klassiska, prisbelönta viner med druvor från den välrenommerade vinregionen Stellenbosch i Sydafrika.
|
Endast 100 flaskor av Zonnebloem Lauréat
Award Winning Bordeaux-blend från Sydafrika!
|
|
Ett fylligt vin med inslag av körsbär, svartvinbär, lakrits, fat och toner av mörk choklad. Välbalanserad struktur med
stadiga tanniner och en lång, fin eftersmak. Passar utmärkt att avnjutas som det är eller till rätter av mörkt kött och mogna, smakrika ostar.
|
Art nr: 79729
Årgång: 2011
Alk halt: 14%
Druvor: 45% cabernet sauvignon, 35% merlot, 10% malbec och 10% petit verdot
Volym: 750 ml
|
|
|
|
|
En röd bordeauxblend består av två eller fler av de klassiska Bordeaux-druvorna: cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot, carmenère och malbec. Det finns inga specifika regler som det gör i Bordeaux utan är en term som
använd för de druvor som används.
|
I Lauréat ingår bland annat cabernet
sauvignon och merlot. Cabernet ger
tanninrika viner med mycket strävhet
medan merlot gör vinet mjukare med en
stor fruktighet.
|
|
|
|
Du kan alltid hitta en krispig Zonnebloem Sauvignon Blanc i Systembolagets sortiment
|
|
Zonnebloem Sauvignon Blanc
|
Frisk, fräsch och aromatisk Sauvignon
Blanc. Intensiv smak och bra struktur,
toner av tropisk frukt som guava,
passionsfrukt och gröna fikon. Serveras som aperitif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.
|
Art nr: 2020
Årgång: 2018
Alk halt: 13,5%
Druvor: Sauvignon blanc
Volym: 750 ml
|
|
|
|
Bakad torskrygg med beurre blanc och knaperstekt bacon
|
Torskrygg med bacon
500 gram torskrygg
4 krm salt
2 krm svartpeppar
2 msk Mat & Bak smör
240 gram bacon
|
Beurre blanc
1 st Schalottenlök
1 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
250 gram Mat & Bak smör
2 krm salt
|
|
|
|
|
Torsk: Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Klicka över smör och sätt in i ugnen ca 12 min. Strimla baconet tunt och stek det knaprigt i en varm stekpanna. Häll över baconet på hushållspapper.
|
Beurre blanc: Finhacka schalottenlöken. Koka ihop vin, vinäger och lök i en kastrull på medelvärme tills ungefär 3 msk vätska återstår. Tärna smöret och vispa ner klickar av smöret i omgångar under konstant vispning. Se till att såsen bubblar lätt under tiden du vispar ner smöret. Ta av såsen från plattan och smaka av med salt.
|
Servera till kokt potatis och en dillsallad.
Recept från Tasteline
|
Vinproducenten har genom åren skaffat sig ett renommé som säger att Zonnebloem med stolthet har bevarat traditionen att producera viner av hög kvalitet. Zonnebloem betyder Solros och Symbolen i loggan står för ”arbetande handen” – stolta över att arbeta med klassiskt vinhantverk i över 300 år.
|
|
|
|
The Wine Room, en vinklubb för livsnjutare.
Få nyheter, vintips, recept och inspiration!
|
|
|
|
|
|
|
|