Läs mailet i din webbläsare

The Wine Room

VÅRA VINER

KLUBBEN

TIPSA EN VÄN

SVENSK TRADITION
Sensommarfest med kräftor och öl

Ge plats för kräftornas högtid! Spendera sensommarkvällarna med kräftor och den populära Grosshandlarens Premium Lager, en mellanmörk lager med en maltig smak och inslag av rågbröd, knäck, torkad frukt samt apelsin.

14:90
1 krona pant tillkommer

Grundrecept för ny kräftlag

1 kg kräftor, frysta
Lagen:
2 l vatten
2 msk salt, grovt
6 st dillkronor
(3 som kokas, 3 till den kalla lagen)
Smaksätt eventuellt med
4 bitar socker, råsocker eller lite honung
1 dl porter, eller annat öl
1 st lök
1 msk kummin
1 msk anis
1 msk fänkål

Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta. Koka upp. Låt sjuda i 10 minuter. Låt lagen svalna. Ta upp dillkronorna. Lägg det frysta kräftblocket i lagen och lägg på färska dillkronor. Låt stå i kylen cirka ett dygn. Recept från Tasteline.se

Grosshandlarens är en mellanmörk lager av Märzen och Wienerstil - Bryggd i Sverige. Denna öl är, som all annan lager, kalljäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur (5-10°C). Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor innan den är redo för att serveras vid 8-10°C till kräftkalasets frestelser.

Krämig kantarellpaj

Pajdeg:
150 gram Mat & Bak smör
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 msk vatten
Fyllning:
400 gram kantareller
0,5 st purjolök
1 klyftavitlök
2 msk Mat & Bak smör
0,25 tsk salt
1 krm svartpeppar
Äggstanning:
3 st ägg
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 gram Västerbottensost
Topping:
50 gram Västerbottensost, riven
0,5 kruka färsk persilja

Pajdeg: Värm ugnen till 180 grader. Skär smöret i bitar. Blanda det med mjölet och saltet till en smulig massa, gärna i matberedare eller för hand. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga degen med en gaffel. Ställ formen i kylskåp i ca 30 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min. Fyllning: Ansa och skär svampen i grova bitar. Låt den "svettas" i en varm stekpanna. Skölj och finstrimla purjolöken. Skala och riv vitlök. Tillsätt smör, purjolök och vitlök till svampen när vätskan kokat in. Stek svamp och lök i smöret tills all vätska har kokat bort. Krydda med salt och peppar. Lägg undan ca 3 msk kantarellfräs till toppingen. Fyll pajskalet med kantarellfräset. Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, creme fraiche, salt, peppar och ost och häll i pajskalet. Toppa med resterande ost och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30-40 min. Kantarellpaj: Toppa kantarellpajen med kantarellfräs och hackad persilja. Servera gärna med en grönsallad. Ät och njut.
Recept från Tasteline.se

VÅRA VINER

THE WINE ROOM

TIPSA EN VÄN

 

The Wine Room, en vinklubb för livsnjutare.
Få nyheter, vintips, recept och inspiration!

 

https://www.instagram.com

The Beverage Group

Avregistrera dig från utskick här

Do not click this link