Läs mailet i din webbläsare

The Wine Room

VÅRA VINER

KLUBBEN

TIPSA EN VÄN

Skapa en mysig höstkänsla med konjak från Bache-Gabrielsen. Bache Gabrielsens äventyr började 1905 när Thomas Bache-Gabrielsen tillsammans med kompanjonen Peter Anton Rustad från Ås lyckades genom hårt arbete och sparsamhet skaffa tillräckligt med pengar för att år 1915 kunna köpa Cognachuset Dupy och det är under den etiketten man är känd i Frankrike medan man använder Bache Gabrielsen för den skandinaviska marknaden. Idag är det Hervé, fjärde generationen, som driver cognacshuset Bache-Gabrielsen vidare.

Bache Gabrielsen XO och Tre Kors avnjuts som avec/digestif i höstmörkret eller används som drinkingrediens - Bara fantasin sätter gränser.
 

Bache-Gabrielsen Tre Kors

Namnet Tre Kors är noggrant utvalt – när Norge förbjöd försäljning av alkohol 1916, tillade Thomas Bache-Gabrielsen, som var nordlig vid födseln, korsen att symbolisera kampen mot sjukdom. Detta berodde på att destillerade drycker fortfarande då kunde säljas på apotek för farmaceutiska ändamål och på nolltid var Tre Kors Cognac Norges mest sålda medicin.

Druvig smak med fatkaraktär, inslag av aprikos, citrusskal, nötter, kryddor och vanilj.

Art nr: 106
Alk halt: 40%
Volym: 700 ml
 

309 KR

Bache-Gabrielsen XO

Druvorna kommer från Grande Champagne och Petite Champagne i Cognac, där marken är rik på krita och kalk och de två distrikten anses därför ge de bästa vinerna för destillering. Bache Gabrielsen XO har lagrats minst 15 år på ekfat av ek från skogarna i Limousin.

Nyanserad smak med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, dadlar, nougat, sultanarussin, ceder, nötter och vanilj.

Art nr: 196
Alk halt: 40%
Volym: 500 ml

369 KR

Nordic Punch , en drink med nordiska rötter

"Jag är mycket stolt över att få ha varit med och skapat Nordic Punch, skapad av alla Maisons de Cognac med nordiska rötter. Vi träffades för att hitta det perfekta receptet för en cognacsbaserad cocktail."
- Hervé Bache-Gabrielsen

4 cl Bache Cognac
3 cl Ginger Beer
1 cl Limejuice
Toppa med bubbelvatten och is
Garnera med färska bär

Tips:
Testa lägga till några droppar bitter.
 

COGNAC

Regionen Cognac ligger i västra Frankrike och är en av Frankrikes största vinodlingsområdena. Den viktigaste druvan i cognac är den gröna druvsorten ugni blanc, men även folle blanche och colombard brukar användas. Vinet destilleras två gånger i enkelpanna och lagras därefter i minst två år på ekfat, XO (Extra Old) är den högsta lagringsbeteckningen där minimikravet för lagring är minst tio år.

FRENCH COFFEE

4 cl Bache Cognac
2 tsp brown sugar
coffee
whipped cream

Pour hot coffee into a glass. Stir in the sugar, then add the cognac. Float the
whipped cream on top.

 

BG SIDEBAR

4.5 cl Bache Cognac
1.5 cl Cointreau
1.5 cl lemon juice
Shake with ice and serve in a cocktail glass.

VÅRA VINER

THE WINE ROOM

TIPSA EN VÄN

 

The Wine Room, en vinklubb för livsnjutare.
Få nyheter, vintips, recept och inspiration!

 

https://www.instagram.com

The Beverage Group

Avregistrera dig från utskick här

Do not click this link