SVERIGES BÄST PRISADE APPASSIMENTO
CASA NOSTRA
EN APPASSIMENTO TILL DITT HEM
|
Unna dig ett glas rött efter en dag i solen eller till en välsmakande grillmiddag. Casa Nostra Appassimento BIB, sveriges bäst prisade appassimento - ett fruktigt rött vin från Apulien med intensiv smak som passar perfekt till varje hus och hem.
Innan druvorna till det här vinet skördas får vinklasarna hänga länge på vinstockarna för att långsamt torka i den varma medelhavssolen. På så sätt samlar druvorna på sig sötma och smakkoncentration, denna metod kallas för "appassimento" och ger smakrikedom och elegans.
|
|
Casa Nostra Appassimento
Primitivo ,sangiovese & nero di troia
|
Casa Nostra, på italienska vårt hus, är ett fruktigt rött vin från Apulien som passar varje hus och hem. Smaken är fruktig med inslag av mörka körsbär, blåbärssylt, örter och lakrits. Serveras till plockmat eller till rätter av lamm och nöt.
Art.nr 72171
Alk.halt 13%
Volym 3000 ml
Italien, Apulien
|
|
|
|
En bag in box har ett lägre koldioxidutsläpp än plast och glasflaskor och har en lång hållbarhet, en öppnad box håller vanligtvis 2-3 veckor.
Apulien
Apulien (Puglia på italienska) utgör den italienska "klacken" i södra Italien och har med sitt varma medelhavsklimat, mycket sol och enstaka havsbriser, en perfekt miljö för att odla viner. Regionen är mest känd för druvorna Nero di Troia, Negroamaro och Primitivo, som är samma druva som kaliforniska Zinfandel. Druvorna från regionen ger robusta och kraftfulla rödviner.
|
En riktigt god och lättlagad klassiker
|
|
Chèvre chaud
gratinerad getost
1 msk smör
1 - 2 st Chèvreskivor
2 msk flytande honung
4 msk olivolja
100 gram valnötter
flingsalt
svartpeppar, nymalen
1 kruka timjan
Färska fikon
|
|
|
|
Lägg getosten på bakplåtspapper och ringla olivolja över osten, flingsalt och nymald svartpeppar placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter. Rosta valnötterna under tiden, lägg i en liten klick smör och ca 1 - 2 msk honung i samma panna och rör om. Detta är himmelskt gott. Lägg upp osten på ett trevligt fat, toppa med valnötterna som är härligt karamelliserade, färsk timjan, salt och nymald svartpeppar. Jag serverade färska fikon till.
Bild och recept @foodbyannak
|
|
|
|
The Wine Room, en vinklubb för livsnjutare.
Få nyheter, vintips, recept och inspiration!
|
|
|
|
|
|
|
|