Äntligen är det dags för kräftskiva!

Läs mailet i din webbläsare

The Wine Room

VÅRA VINER

KLUBBEN

TIPSA EN VÄN

The Wine Room

Kräftglada sensommarkvällar
med kall öl och goda tillbehör

Äntligen är det dags för kräftskiva! Duka upp för kräftfest med Grosshandlarens Premium Lager, en mellanmörk lager med en maltig smak och inslag av rågbröd, knäck, torkad frukt samt apelsin som passar utmärkt till kräftornas härliga sälta.

Art nr: 1564
Alk halt: 5,7%
Volym: 500 ml
Förpackning: Burk

14:90

1 krona pant tillkommer

Beställ här

Grosshandlarens är en mellanmörk lager av Märzen och Wienerstil - Tillverkad i Sverige. Denna öl är, som all annan lager, kalljäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur (5-10°C). Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier.

Rosmarinrostade kräftor

1 paket Pandalus kräftor
Ett par rejäla kvistar rosmarin
1 dl olivolja
2 st citroner
Salt och svartpeppar

Tina kräftorna och slå av lagen. Värm olivolja i en panna, salta, tillsätt rosmarin och hetta upp ordentligt. Lägg i kräftorna, stek dem på hög värme under omrörning.

Kräftorna skall bara bli genomvarma. Lägg upp kräftorna på ett fat, garnera med citronzest, nymald svartpeppar, flingsalt och toppa med färsk rosmarin. Otroligt gott och ännu godare att doppa surdegsbrödet i rosmarinsoljan som kräftorna ligger i.

Löjromspizza

Ingredienser:
1 förgräddad pizzabotten
1 burk Pandalus löjrom
Smetana, bre på pizzan innan
tillagning
Riven Västerbottensost
Riven parmesan
Finhackad rödlök
Gräslök att dekorera med
Citron- Citronzest
Ringla över lite olivolja
Salt och Svartpeppar

Löjromspizza

Sätt ugnen på 220 grader över & undervärme. Bred smetana på pizzabotten, spara resten till att klicka ut när pizzan är färdig. Salt och svartpeppar på. Strö sedan över riven västerbottenost och riven parmesan. Sätt in i ugnen på en plåt med bakplåtspapper och låt bakas gyllene ca 15 min, tills botten är riktigt krispig. Ta ut pizzan ur ugnen, dekorera med löjrom, smetana, finhackad rödlök & gräslök. Riv citronzest över pizzan, ringla över lite olivolja. Svartpeppar på. Servera direkt och njut.

Bild och recept @foodbyannak

grosshandlarens

Inspiration på goda tillbehör

Bilder och recept från Tasteline

Kräftcheesecake

Kräftcheesecake

Krämig kantarellpaj

Krämig kantarellpaj

Kräft-bites

Kräft-bites

 

Följ oss i våra sociala medier

Facebook
Instagram

@the.wine.room

VÅRA VINER

THE WINE ROOM

TIPSA EN VÄN

 

The Wine Room, en vinklubb för livsnjutare.
Få nyheter, vintips, recept och inspiration!

 

https://www.instagram.com

The Beverage Group

Avregistrera dig från utskick här

Do not click this link