Nyhetsbrev Mars

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Marina nätverket för vattenpedagogik 

 

Nyhetsbrev Mars

 

Foto: Marie Svärd/Havsmiljöinstitutet

Äntligen är vi åter igång med planeringen av verksamheten i nätverket! Detta årets första nyhetsbrev bjuder på tips om ett par spännande nätverksträffar där vi gärna vill ha er input och medverkan, en internationell konferens i Malmö, en fototävling samt en uppdaterad länksamling med tips om verktyg, kunskapskällor, skolmaterial och mycket mera.

Trevlig läsning!

 

Välkommen på Tångträff! 22 mars

Möt tångfantasterna Ellen Schagerström och Angela Wulff i en träff där de delar med sig av sin djupa och breda kunskap om tång i alla dess former. Vad är tång egentligen? Lär dig mer om tångens ekologiska, historiska och kulinariska betydelse. Vilka arter kan vi lätt hitta och använda i pedagogiska sammanhang? Det blir tips och trix och möjligheter att dela med sig av egna erfarenheter.

Läs mer och anmäl dig här!

 

Foto: Shutterstock och Göteborgs universitet

 
 

Träff: Gränslösa vatten
– VR som verktyg 

Virtual reality, VR, låter ju lite som science fiction, men kan vara ett användbart verktyg inom vattenpedagogik. Vi planerar en nätverksträff om VR i början av april för att lära oss mer om detta. Det blir ett tillfälle till mer kunskap, kontakter och erfarenhetsutbyte samt tips för att utveckla arbetet med virtual reality inom vattenpedagogik. Har du själv erfarenhet av att använda VR som ett vattenpedagogiskt verktyg och vill dela med dig av dina erfarenheter? Hör av dig till oss! marinpedagogik@havsmiljoinstitutet.se

 

MARS
– Seagrass Awareness Month

I mars månad firar vi sjögräsen lite extra. Förra året hade vi en trevlig träff med fokus på ålgräs. Du som inte kunde vara med då kan ta del av den i efterhand. Ta mig till träffen 2021!

Skillnaden mellan alger och sjögräs? Lyssna på Algpoddens allra första avsnitt så får du veta!
Ta mig till Algpodden!

Projekt Zorro – tvärvetenskapligt forskningsprogram för att förbättra miljön i svenska kustekosystem, med fokus på ålgräsängar i Västerhavet.
Läs om projektet här!

Project Seagrass. Ideell organisation som arbetar för bevarande av sjögräsängar och dess mångfald.
Läs om projektet här!

 

Foto: Per Olav Moksnes/Havsmiljöinstitutet

 

 

One Ocean – One Planet: Ocean Literacy Action 2022

Välkommen till den internationella konferensen One Ocean – One Planet: Ocean Literacy Action 2022 i Malmö, 9–10 maj. Det blir en mötesplats för alla som arbetar för havet. Välkommen att inspireras, diskutera, påverka och öka havsmedvetenheten hos dig själv och andra. Sajten uppdateras kontinuerligt med information och program.

Mer information och anmälan!

 

Över 70 länkar för mer havskunskap!

På Havsmiljöinstitutets hemsida hittar du i skrivande stund över 70 länkar till olika verksamheter, tips
på pedagogiskt material, föreläsningar, organisationer, svenska och internationella nätverk och mycket mera. Allt för att öka havsmedvetenheten i samhället. Kika in och se om du hittar något användbart för din kommunikation och verksamhet. Saknar du något? Tipsa oss gärna!

Spana in länkarna här!

 

Foto: Oksana Joksiene//Shutterstock

 
 

 

Fototävling för unga!

"I live by the Sea " är en foto- och filmtävling för ungdomar som arrangeras av organisationen ”Today we have” och EU4Ocean Coalition. Vinnande bidrag kommer att presenteras på FN:s stora havskonferens i Lissabon till sommaren.

Läs mer om tävlingen här!

 

Vår facebookgrupp!

Du som har facebook, gå gärna med i vår grupp: Nätverk för vattenpedagogik. Här delar vi tips och tankar med varandra.

Ta mig till gruppen!

Illustration: Ida Wendt

 

Tipsa oss!

Har du förslag på vad vi borde ta med i nyhetsbrevet hör av dig till oss. Vi presenterar gärna era marinpedagogiska idéer och verksamheter.

 

Vi på den marina sidan

Nätverken för vattenpedagogik är till för alla som på något sätt arbetar för att öka kunskap om våra vatten och hav. Den marina delen av nätverket samordnas av Havsmiljöinstitutet på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten. Är du eller någon du känner ännu inte med i nätverket men vill vara det? På Havsmiljöinstitutets webb kan du anmäla ditt intresse, eller ta kontakt med någon av oss som samordnar nätverket:

 

Maria B. Lewander

Systemekolog och vetenskapskommunikatör.
Arbetar som projektledare och kommunikatör vid Havsmiljöinstitutet.

maria.lewander@havsmiljoinstitutet.se

 

Tina Johansen Lilja

Marinbiolog och vetenskapskommunikatör.
Arbetar som kommunikationssamordnare vid Havsmiljöinstitutet.

tina.johansen@havsmiljoinstitutet.se

 
 

Om du inte vill ha våra nyhetsbrev i fortsättningen, klicka här för att avprenumerera.

Om du varken vill ha nyhetsbrev eller vara medlem i nätverket för marin pedagogik kontakta någon av samordnarna.

Do not click this link

Skickat med Paloma