Nyhetsbrev till näringslivet i Kungälv

Nummer 7 2021. Läs webbversion av nyhetsbrevet. Prenumerera. Sluta prenumerera. Tipsa en vän.

 

Årets julklapp - bra för miljön och lokala handeln

Kungälvs kommun har beslutat att årets julgåva till de cirka 3700 anställda ska spenderas hos presentkortsanslutna handlare som är verksamma i Kungälvs kommun. Butiker, caféer, restauranger och andra företag som säljer till privatpersoner i Kungälv bjuds in till att ansluta sig till ett digitalt presentkortssystem.

Med satsningen vill kommunen bidra till en ökad lokal handel samtidigt som det passar bra med digitala presentkort i kommunens arbete med Agenda 2030. Miljöpåverkan kan minskas om det handlas hos befintliga verksamheter istället för julklappar som ska packas och fraktas separat.

Till butiker, caféer, restauranger och andra företag som säljer till privatpersoner

Här kan du anmäla ditt intresse för att vara med i det digitala presentkortssystemet, så att kommunanställda kan använda sina presentkort i ditt företag. Anmäl dig här

 

Kulturnatt Kungälv 13 november

Missa inte årets kulturevenemang - Kulturnatt Kungälv, en kickoff för Kungälvs kulturliv.

Under en eftermiddag/kväll kan du uppleva musik, konst, teater, utställningar och föreläsningar på flera platser från Mimers hus, Nytorget, Västra Gatan till Bohus Fästning.

Ur programmet: eldshow på Nytorget, tändning av julbelysningen i centrum, fri entré på Bohus fästning.

Programmet finns på kommunens webbplats

 

Konjunkturläget i Göteborgsregionen starkare än före pandemin

Efter mycket snabb återhämtning råder nu högkonjunktur i Göteborgsregionen. Viktiga marknader fortsätter att växa och BNP-prognoserna stärks, sysselsättningen ökar, jobb annonseras och arbetslösheten fortsätter att sjunka.

Konjunkturrapport #3 2021

 

 

Kungälv matchar företagare och feriearbetare inför jullovet

Kungälvs kommun erbjuder ungdomar mellan 16–19 år ett insteg på arbetsmarknaden. Under flera år har kommunen samarbetat med företag för att hjälpa dem med deras rekrytering inför alla lov, men även när de behövt anställa extra personal på kvällar och/ eller helger.

Det är ofta ett högt söktryck med ibland flera hundra ansökningar på dessa tjänster och då kan kommunen hjälpa till med till exempel framtagande av annons, annonsering på kommunens webbplats och feriejobbens Facebook-sida samt att göra ett första urval. När det väl ska anställas så görs det förhållandet upp mellan företag och medarbetare.

Syftet med detta samarbete är att företagen ska spara tid vid rekrytering samtidigt som ungdomarna får en ingång till arbetsmarknaden. Tjänsten är helt kostnadsfri och utan förbindelser.

Kontakta Maria Pehrson eller läs på kommunens webbplats

Utbildningar och workshops

Workshop 8/11: Säkra affären med rätt kompetens
Den snabba teknikutvecklingen och digitaliseringen gör att vi står inför nya sätt att arbeta. Och den utvecklingen har påskyndats under pandemin. Detta ställer krav på ny kompetens och kräver mycket av såväl ledarskapet på företag som av själva organisationen. Vet du vilken ny kunskap ditt företag måste utveckla eller anställa för att vara konkurrenskraftiga de närmaste åren?

Omvärldsbevakning och trendspaning är oerhört viktigt för att kunna kika runt hörnet. För att kunna ha koll på kraven som en nära framtid ställer. Lika viktigt är det arbeta strategiskt med sin kompetensförsörjning. Därför har vi tagit fram en workshop där du får bekanta dig med ARUBA. Det är en enkel modell för att Attrahera, Rekrytera, Utveckla, Behålla och Avveckla kompetens.
Mer information och anmälan

Workshop 11/11: Namn och varumärkesskydd för det lilla företaget
Välkommen till en workshop där vi fördjupar oss i hur du skapar starka namn för dina produkter eller ditt företag. Med hjälp av en genomtänkt och framtidssäkrad namnstrategi kan du ta tillvara de värden som skapas i arbetet med dina varumärken. Tillsammans går vi igenom hur du kan lägga upp arbetet och hur du undviker vanliga fallgropar.
Mer information och anmälan

Kontakta näringslivsstrategen

Har du några funderingar kring näringslivsfrågor som du vill diskutera med kommunen, tveka inte att höra av dig till näringslivsstrategen Kent Jellmund telefon 0702-74 44 72, kent.jellmund@kungalv.se

 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Prenumerera genom att klicka på knappen och fyll i din e-postadress.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet om näringsliv
 
Logotyp Kungälvs platsvarumärke

Det här är ett nyhetsbrev från Kungälvs kommun. Har du tips och idéer till nästa nyhetsbrev är du välkommen att höra av dig till oss. Telefon 0303-23 80 00 eller e-post kommun@kungalv.se
Så hanterar Kungälvs kommun personuppgifter.

Facebook Instagram LinkedIn
Do not click this link

Skickat med Paloma