Näringslivsnyheter

Nummer 5 2022. Läs webbversion av nyhetsbrevet. Prenumerera. Sluta prenumerera. Tipsa en vän.

 

Välkommen till Morronpasset 15 december!

Konkurrenskraft i en digitaliserad värld
Gäst:
Joacim Carlson, Västsvenska Handelskammaren

Nya digitala trender förändrar våra sätt att göra affärer, verksamhetsutveckla och skapar många gånger nya affärsmodeller.


Företagets digitala omvandling handlar därför oftast mindre om teknik och mer om strategi, ledarskap och ett nytt sätt att tänka.

Träffa företagsamma människor, inspireras, nätverka och njut av en god frukost. Ta gärna med någon vän/kollega.

När?
Torsdag 15 december, 07.30-09.00
Var?
Restaurang Shoku, Älvebacken 14, Kungälv

Ingen föranmälan krävs

Varmt välkommen!

 

Företagsklimat med fokus på säkerhet

I det förra nyhetsbrevet ombads ni svara på en enkät kring hur ni upplever brottsligheten i kommunen. Undersökningen görs av Kungälvs kommun tillsammans med lokalpolisen Kungälv/Ale och det lokala näringslivet. Flertalet har redan svarat, vilket är mycket glädjande. Har du inte hunnit fylla i enkäten så har du fortfarande möjlighet till detta!

Till enkäten

Välkommen till informationsträff
Den 12 december kl. 18:00 i stadshuset, kommer kommunens säkerhetsenhet tillsammans med lokalpolis redovisa resultatet av vår enkät . Vi bjuder på lättare förtäring. Anmäl dig här för att delta. Anmälan kommer vara öppen till den 8 december.

 

Minskad vinterbelysning i Kungälv

Kommunstyrelsen har beslutat att minska årets vinterbelysning som en åtgärd att minska elförbrukningen. Vinterbelysningen kommer vara tänd från och med den 25 november och släcks den 13 januari 2023. Läs mer här.

 

Anslut företaget till presentkort för kommunanställda

Kungälvs kommun har beslutat att årets julgåva till sina anställda ska spenderas hos presentkortsanslutna handlare som är verksamma i Kungälvs kommun. Värdet på de digitala presentkorten uppgår till cirka 940 000 kr. Butiker, caféer, restauranger och andra företag som säljer till privatpersoner i Kungälv bjuds in till att ansluta sig till ett digitalt presentkortssystem.

Med satsningen vill kommunen bidra till en ökad lokal handel samtidigt som det passar bra med digitala presentkort i kommunens arbete med Agenda 2030. Miljöpåverkan kan minskas om det handlas hos befintliga verksamheter i stället för julklappar som ska packas och fraktas separat.

Till butiker, caféer, restauranger och andra företag som säljer till privatpersoner

För att kunna ta emot dessa presentkort behöver din verksamhet ansluta sig till Cityplay. Om du redan är ansluten till Cityplay så behöver du inte göra anslutningen igen! Anslutningen är gratis och aktivering sker genom att klicka här och fylla in informationen.

Digital informationsträff om Cityplay
Cityplay anordnar digital handlarträff om presentkorten. Passa på att höra mer om Cityplay och hur du gör för att ansluta ditt företag till systemet.

När?

Tisdag 6/12 kl 08.30
Klicka här för att ansluta

 

Västsvenska handelskammaren

På spaning efter framtidens handel

Krig, inflation och containrar på villovägar - hur ska det egentligen gå med framtidens handel? Under Tulldagen 2022 berättade Anna Stellinger, chef för internationella frågor på Svenskt Näringsliv, om trenderna att hålla koll på. Ta del av det viktigaste HÄR.

5 tips till företag för lägre energiförbrukning

Energikrisen har lett till stora kostnader för Västsverige. Björn Lundqvist, energi- och klimatrådgivare Göteborgs stad, delar med sig av fem tips till företag som vill sänka priset på sin elräkning i vinter.
Läs tipsen här!

För dig som arbetar inom exportområdet

Handelskammarens experter har lång erfarenhet av internationell handel och erbjuder stöd genom hela affärsprocessen. Låt ert företags internationella affär börja hos oss.

Tillgängliga kurser 2023 innefattar bland annat en kurs för små- och medelstora företag som vill börja använda amazon marketplace som försäljningsplattform, kurser inom export och import, och mycket mer!
​​

 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Prenumerera genom att klicka på knappen och fyll i din e-postadress.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet om näringsliv
 
Logotyp Kungälvs platsvarumärke

Det här är ett nyhetsbrev från Kungälvs kommun. Har du tips och idéer till nästa nyhetsbrev är du välkommen att höra av dig till oss. Telefon 0303-23 80 00 eller e-post kommun@kungalv.se
Så hanterar Kungälvs kommun personuppgifter.

Facebook Instagram LinkedIn
Do not click this link

Skickat med Paloma