Näringslivsnyheter

Nummer 2 2023. Läs webbversion av nyhetsbrevet. Prenumerera. Sluta prenumerera. Tipsa en vän.

 

Driver du företag i Kungälvs kommun?

Vill du vara med och påverka inriktningen för Kungälv kommuns näringslivsarbete?

Du är viktig! Tillsammans har kommunens näringsliv, föreningar, politik och förvaltning samarbetat nära i utformandet av kommunens näringslivsstrategi. Kommunen arbetar med att förankra innehållet i strategin genom en årsomspännande handlingsplan med konkreta aktiviteter till varje del i strategin.

Vi på Kungälvs kommun vill gärna att du ska vara med även i det fortsatta arbetet med näringslivsstrategin. I april och maj arrangerar vi en workshop som sträcker sig över två tillfällen där du får möjlighet att diskutera näringslivsfrågor och påverka vårt arbete.

Anmäl ditt deltagande till naringsliv@kungalv.se. Vi bjuder på en lättare lunch.

Tid och plats
5 april klockan 11.30 - 14.00, i Kvarnkullen, Stora salen
31 maj klockan 11.30 - 14.00, i Kvarnkullen, Stora salen
Kvarngatan 8 i Kungälv

Varmt välkommen!

 

Vill du träffa företagsamma människor?

Välkommen till Morronpasset 23 mars!

Dagens tema är bokslut, utdelningar och skattefrågor i rådande marknadsläge. Gästande är Andreas Blomstrand, skattejurist och Joakim Bråtemy, auktoriserad revisor, från BDO. Kom och inspireras, nätverka och njut av en god frukost.

När?
Torsdag 23 mars , 07.30-09.00
Var?
Club Evergreen, Solbräckegatan 33, Kungälv

Ingen föranmälan krävs. Ta gärna med en vän eller kollega!

Varmt välkommen från arrangörerna!
Länsförsäkringar, Handelsbanken, företagarna, Nordea, SEB, Swebank, Kungälvs-Posten, KMN & Kungälvs kommun.

 

Är du företagare och letar efter ditt nästa stjärnskott?

Välkommen att boka din plats på Jobbmässan!

Jobbmässan 2023 arrangeras måndagen den 27 mars mellan klockan 14-18 i Kulturhuset Fregatten i Stenungsund och arrangeras av Södra Bohuslän Turism i samverkan med Tjörn, Orust, Stengundsund och Kungälvs kommuner. Arbetsgivare deltar gratis.

Läs mer och boka din plats här.

 

Känner du någon som vill starta företag?

Kontakta Nyföretagarcentrum Södra Bohuslän: Kungälvs kommuns samarbetspartner som erbjuder kostnadsfri och konfidentiell rådgivning till dig som precis startat eller funderar på att starta företag.

Nyföretgarcentrum kan hjälpa dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller annat somrör ditt företagande. Allt som krävs är ditt engagemang och att du tror på din idé!

Läs mer och boka rådgivning här.

Nyheter och seminarier från regionen

Gig- eller guldklocka? Läs Västsvenska Handelskammarens rapport om unga på arbetsmarknaden

Kompetensförsörjning är en stor utmaning för företag idag. Att locka ny kompetens med en ny generation på arbetsmarknaden, är inte enkelt. Den stora frågan är: Hur vinner man kampen om kompetensen? Västsvenska Handelskammaren har tillsammans med Ungdomsbarometern tagit fram en rapport som är tänkt att vara ett hjälpmedel för företagens kompetensförsörjning: En guide till unga på arbetsmarknaden. Att kunna attrahera, behålla och utveckla unga är en nyckel för att säkra framtidens kompetensförsörjning. Det är också en nyckel för att kunna fortsätta utveckla ditt företag och din affärsidé. Läs mer och ta del av rapporten här.

Säkra affären med rätt kompetens tillsammans med Business Region Göteborg

Vet du vilken ny kunskap ditt företag måste utveckla eller anställa för att vara konkurrenskraftigt de närmaste åren? Denna workshop passar ledare i små och medelstora företag. Omvärldsbevakning och trendspaning är viktigt för att kunna kika runt hörnet och få koll på de krav framtiden ställer. Lika viktigt är det att arbeta strategiskt med sin kompetensförsörjning. Utvecklingen ställer krav på ny kompetens och kräver mycket av ledarskapet och organisationen. Därför har BRG tagit fram en workshop där du får bekanta dig med ARUBA. Det är en effektiv modell för att Attrahera, Rekrytera, Utveckla, Behålla och Avveckla kompetens. Läs mer och anmäl dig här.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Prenumerera genom att klicka på knappen och fyll i din e-postadress.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet om näringsliv
 
Logotyp Kungälvs platsvarumärke

Det här är ett nyhetsbrev från Kungälvs kommun. Har du tips och idéer till nästa nyhetsbrev är du välkommen att höra av dig till oss. Telefon 0303-23 80 00 eller e-post kommun@kungalv.se
Så hanterar Kungälvs kommun personuppgifter.

Facebook Instagram LinkedIn
Do not click this link

Skickat med Paloma