Näringslivsnyheter

Nummer 3 2023. Läs webbversion av nyhetsbrevet. Prenumerera. Sluta prenumerera. Tipsa en vän.

 

Så kan du påverka näringslivsarbetet i Kungälvs kommun

Du som företagare är viktig för oss i Kungälvs kommun. Din erfarenhet bidrar till att göra vår organisation mer lyhörd, effektiv och handlingskraftig. Den 5 april träffades företrädare från politiken, förvaltningen och näringslivet för att tillsammans ta fram underlag till en handlingsplan för inriktningen av näringslivsarbetet i Kungälvs kommun. Denna bearbetas klart av fövaltningen under maj månad.

För att vi är starkare i samverkan tillsammans vill vi fortsätta detta arbete med er för att tillsammans utforska vad du som näringslivsföreträdare kan bidra med för att stärka kommunens näringslivsarbete. Varmt välkomna att påverka vårt arbete för ett starkare företagsklimat!

Har du inte fått en kalenderinbjudan på mejl eller kunde inte delta 5 april? Välkommen att anmäla ditt deltagande till
naringsliv@kungalv.se.

Vi bjuder på en lättare lunch.

Tid och plats
31 maj klockan 11.30 - 14.00, i Kvarnkullen, Stora salen
Kvarngatan 8 i Kungälv

 

Träffa företagsamma människor på Morronpasset 25 maj på Nordiska folkhögskolan

Temat för Morronpasset den 25 maj rör digitalisering av vårt nyhetsintag med särskilt fokus på övergången från papperstidning till digital tidningsläsning. Vi får träffa Karin Henriksson, chefsredaktör på Kungälvs Posten samt Frida Nyberg från Stampen Media & IHM Business School. Hör dem berätta om hur digitaliseringen har förändrat journalistiken och hur man egentligen går till väga för att marknadsföra sig i en lågkonjunktur.

Passa på att nätverka till en god frukost den 25 maj mellan 07.30 - 09.00. Notera att Morronpasset denna månad hålls på Nordiska folkhögskolan, Olof Palmes väg 1, i Kungälv.

Ingen föranmälan krävs. Ta gärna med en vän eller kollega!

Varmt välkommen från arrangörerna!
Länsförsäkringar, Handelsbanken, företagarna, Nordea, SEB, Swedbank, Kungälvs-Posten, KMN och Kungälvs kommun.

 

Siffrorna för SKR Insikt 2022 är nu publicerade

Kungälvs kommun mäter årligen hur företagen som har haft kontakt med kommunen upplever service och bemötande. I Insiktsundersökningen mäts den kommunala servicen inom sex myndighetsområden – brandskydd, bygglov och markupplåtelser, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd.

Med ett samlat nöjd kundindex på 69 har Kungälv minskat med 7 placeringar jämfört med året innan. Resultat över 70 kan ses som ett högt betyg och tidigare år har Kungälv legat över denna nivå. Inom områdena markupplåtelse och livsmedelskontroll ger företagarna Kungälv höga betyg, men det totala resultatet backar något jämfört med tidigare år.

 

Välkommen till nationaldagsfirande 6 juni

Det är återigen dags att välkomna sommaren och fira vår nationaldag. Det bjuds på underhållning på Fästningsholmen signerat David Carbe med band, samt traditionsenlig parad från Västra parken. På förmiddagen håller vi medborgarceremoni för våra nya svenska medborgare. Du får även reda på vilka som blir årets eldsjälar, höra den fina barnkören och Kungälvs Unga Blåsare från Mimers hus!

Konferenciärer för dagen är Jenny Björklund och Kristoffer Lidgren.

Har du frågor om nationaldagsfirandet? Vill du som företagare ha en plats i Fästningsparken? Hör av dig till naringsliv@kungalv.se.

Varmt välkommna att fira Sveriges födelsedag med oss!

Prisregn för lokala företagare på Näringslivsgalan

Årets näringslivsgala i Kungälv gick av stapeln den 21 april på Club Evergreen. Bland annat presenterades Årets Företagare, Årets nyföretagare samt Hållbarhetspriset. Maten signerades Peter Söderström och underhållning från David Carbe och Anders Mårtensson. Jan Erik Axelsson agerade konferenciär.

På bilden syns (från vänster): Olivia Widell Tengvall, näringslivsutvecklare Kungälvs kommun, Årets Företagare Carina Nilsson, Rebase, Joakim Svensson, ordförande företagarna, Miguel Odhner, kommunstyrelsens ordförande.

Pristagare på årets näringslivsgala i Kungälv
Årets Företagare: Carina Nilsson, Rebase
Årets UF-Företag: Just Jam UF
Årets Nyföretagare: Marciej Matysek, Rollsbo-Spotrepair AB
Årets Profiler: Bröderna Mats och Henric Berntsson, Ytterbygg AB
Årets Turismpristagare: Skåra Gårds Bageri
Hållbarhetspriset: Hoffrekullens gårdsbutik

Besöksnäringen gör comeback i västsverige.

Besöksnäringen som drabbades hårt under pandemiåren uppvisar en fantastisk återhämtning. Information från Västsvenska Handelskammaren visar att andelen gästnätter nu är tillbaka på samma nivå som innan pandemin, trots preliminära bedömningar att det skulle ta flera år för besöksnäringen att återhämta sig. Platsen Göteborg som var särskilt utsatt tillsammans med Stockholm och Malmö får tillskott i form av flera redan invigda eller planerade hotell. Läs mer här.

Behöver din verksamhet tillgång till byggvatten?

Om du i din verksamhet eller som privatperson behöver tillgång till byggvatten under byggtiden vid om-, till- eller nybyggnation har kommunen lanserat en tjänst för att underlätta denna process. Läs mer här.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Prenumerera genom att klicka på knappen och fyll i din e-postadress.

 

Prenumerera på nyhetsbrevet om näringsliv
 
Logotyp Kungälvs platsvarumärke

Det här är ett nyhetsbrev från Kungälvs kommun. Har du tips och idéer till nästa nyhetsbrev är du välkommen att höra av dig till oss. Telefon 0303-23 80 00 eller e-post kommun@kungalv.se
Så hanterar Kungälvs kommun personuppgifter.

Facebook Instagram LinkedIn
Do not click this link

Skickat med Paloma