Ser mailet konstigt ut? Klicka här.

 

2018 i backspegeln

2018 var ett spännande och händelserikt år för Safety & Security Test Arena. Många olika arrangemang genomfördes under året, exempelvis workshopar om upphovsrätt och Intellectual Property Rights; om utvärdering av utbildningar; och om människors särskilda behov och förutsättningar i kriser.

Under projektets årsmöte anordnades en mässa där medlemmarna presenterade och demonstrerade de prototyper av produkter och tjänster som tagits fram inom ramen för projektet.

S&S Test Arena deltog även i Mitt Europa genom att bjuda in till ”Se, Prova, Fråga Experterna” på campus i Umeå. En samverkansövning genomfördes samtidigt på MSB Sandö och deltagarna i Umeå kunde följa övningen live via länk. Läs mer om övningen i blåljusmagasinet Samverkan 112, nr 2/3 2018.

 

S&S Test Arenas övergripande målsättning är att möta det växande behovet av tjänster och produkter för samhällets säkerhet.

Projektets aktiviteter bidrar till detta mål genom utveckla olika samverkans- och säkerhetsrelaterade tjänster och produkter, av vilka flera började testas och utvärderas under 2018.

Ett exempel är en en ledningstavla för samordning av ledning vid skadehändelser i underjordsgruvor, och ett annat är en övningsmodell med digitalt förberedelseverktyg och strukturerad reflektion. Andra produkter som är under framtagande inom projektet är bl.a. en värmemadrass, ett virtuellt scenario för insatsledning och en simulator för utryckningskörning.

Läs mer om projektets resultat hittills på S&S Test Arenas hemsida >>

Samverkansövning på MSB Sandö, 8-9 maj 2018

 

Demonstration av virtuell simulering för insatsledning, 26 sep 2018

 

2019 och framåt

Idag är S&S Test Arena ett regionalt projekt i norra Sverige där företag, offentliga aktörer och Umeå universitet arbetar tillsammans för att utveckla, testa och validera nya lösningar inom säkerhetsbranschen. Imorgon ser vi ett utökat trippelhelixnätverk, en nationell medlemsorganisation med internationella länkar, framför oss.

Med stöd av Umeå universitet Holding AB kommer vi under de kommande månaderna att specificera hur den framtida verksamheten ska se ut, med organisationsform, budget och koncept för test- och valideringsarbete (se inbjudan till workshop nedan) samt för organisation av skräddarsydda övningar. Projektet avslutas i september och samtidigt ska S&S Test Arena sjösättas som ordinarie verksamhet. Vi välkomnar alla tankar och idéer, så hör gärna av dig till oss.

Kontakta oss också om du vill ha hjälp med att få en idé eller en prototyp testad av blåljuspersonal, t.ex. vid kommande samverkansövningar. Vi kan även vara behjälpliga om du letar vetenskaplig expertis som tillskott i din produktutveckling.

Under 2019 kommer vi satsa extra mycket på att informera om projektets resultat och framtidsplaner. Först ut är Åre Risk Event, där S&S Test Arena deltar med två föredrag. Vi uppskattar tips på ytterligare konferenser och branschtidningar där du tror att publiken kan vara intresserad av att höra mer om S&S Test Arena! Projektledningens kontaktuppgifter finns på S&S Test Arenas hemsida >>

 

Workshop om test- och valideringsverktyg

Den 28 februari (kl. 9:00-12:00) bjuder S&S Test Arena in alla projektmedlemmar och övriga intresserade till en workshop om tester och validering av tjänster och produkter inom säkerhetsbranchen.

Läs mer om workshopen på S&S Test Arenas hemsida >>

 

Klicka här om du inte vill prenumerera på våra nyhetsbrev.

Postman