Företagen, skatteintäkterna och välfärden

Nyhetsbrev Näringslivsenheten & Eksjö.nu 13 juni 2023

 
Klicka här för att läsa nyhetsbrevet i din webbläsare
Foto: Johan Lindqvist

Företagen, skatteintäkterna och välfärden

Enligt siffror från Svenskt Näringsliv jobbar 4322 personer på våra företag i Eksjö kommun, vilket motsvarar 1,3 miljarder i skatteintäkter. Tack till er alla som på bland annat detta sätt bidrar till att skapa välfärd i Eksjö kommun! Ni är fantastiska!

Camilla Egerlid, näringslivschef och Helén Lindqvist, vd, Eksjö.nu AB

 

M2m - Medlemserbjudande Eksjö.nu

Som medlem i Eksjö.nu har du tillgång till en mängd förmånliga rabatter och erbjudanden från dina medlemskollegor. På https://eksjo.nu/medlem/medlemserbjudanden kan du se vad varje medlem erbjuder och hur du tar kontakt för att få ta del av detta. Vid nyttjande av erbjudande anger du att du är medlem i Eksjö.nu till den du önskar nyttja erbjudandet hos.
Har du och ditt företag ett erbjudande till övriga medlemmar och vill finnas med på sidan? Skicka logga, kontaktuppgifter och en kort text till helen.lindqvist@eksjo.se
Samtliga medlemmar i Eksjö.nu finns på www.eksjo.nu

Enkät - Upphandling

Eksjö kommun fortsätter med utvecklings- och förbättringsarbetet och hoppas att du som företagare vill ta dig tid att svara på frågorna i vår undersökning om upphanling. En del av enkäten är riktad till dig som lämnat anbud till Eksjö kommun. Syftet med undersökningen är att få en bild av hur näringslivet i Eksjö kommun upplever kontakten/dialogen med upphandlingsenheten, användarvänligheten i samband med inlämning av anbud samt tydligheten i förfrågningsunderlagen. Klicka här för att komma till undersökningen.

Nätverket TUFF – Hållbarhet under bar himmel

Tisdag den 20 juni, kl. 18.30 – 20.30, Luftslottet intill Filmbyn Småland Mariannelund
Tillsammans med Sara Bergkvist, hållbarhetsstrateg på Eksjö kommun arbetar vi med hur du och ditt företag kan bidra till en hållbar utveckling och hur hållbarhetsarbetet faktiskt kan bidra till att göra ditt företag framgångsrikt. Under den bara himlen i konstverket Luftslottet sätter Sara de lokala globala målen i lokal kontext!
Drop in från kl. 18.00 och programmet startar kl. 18.30. Vi bjuder på enklare förtäring. Klicka här för att anmäla dig, senast 16 juni. Vid frågor kontakta nätverksledare Carina Eldåker, carina@eldaker.se, tel 070-6190433

Foto: Alexander Hall

Smålandssången från bellö i fokus på sommarkampanj

Smålandssången, som skrevs 1912 med inspiration från Bellöbygden, har nyligen släppts i en ny version av Växjöbördige Gustav Hector. Klicka här för att komma till musikvideon på Youtube.

Hector är en av frontfigurerna när Smålands Turism för fjärde året i rad gör en kampanj för att locka svenska turister till Småland. Du som driver besöksnäringsföretag är välkommen att synas på kampanjsajten! På guide.visitsmaland.se finns utrymme för alla inom besöksnäringen i Jönköpings län att vara med utan kostnad.
Företag som redan finns där uppmanas att uppdatera sin information. Du som inte finns med sedan tidigare är välkommen att klicka här för att fylla i formuläret.

evenemang på visit eksjö

Har din organisation eller förening något roligt på gång? Kanske en konsert, en utställning eller ett idrottsevenemang? Skicka in uppgifter om evenemanget till Visit Eksjö så läggs det kostnadsfritt till i evenemangskalendern på visiteksjo.se och eksjo.se. Du skickar enkelt in information om ditt evenemang genom att fylla i formuläret på www.visiteksjo.se/anmalevenemang. På denna sida finns också en enkel manual om hur du gör.

 

Trendrapporter 2023

Vad behöver du som företagare veta om framtidens kunder, arbetsplatser och mötesplatser. Vad händer inom digital utveckling och vad säger experterna om resiliens och grön omställning?

Science Park har tillsammans med fem konsultbolag tagit fram trendrapporter i ovanstående ämnen. Scanna qr-koden på bilden här intill eller klicka här för att ladda ner rapporterna:
Morgondagens kund - Futurwiese
Morgondagens arbetsplats, kompetens och mötesplats - Placebrander
Digital Transformation - DigJourney Recilience - Docere
Grön omställning - Kairos Future

Save the date - detta händer i höst!

 

Co-working fortsätter

Tisdag 5 september kl. 08.00-12.00 Första tisdagen i varje månad, med start i september. För dig som är egenföretagare och vill jobba i inspirerande miljö med likasinnade.
Mer info marthina.knutsson@eksjo.se

 

besöksnäringsträff

Torsdag 5 oktober
Två gånger per år bjuder Eksjö kommun in företagare och föreningar verksamma i besöksnäringen. Sätt ett kryss i almanackan för höstens träff.

 

starta-eget-kurs

Onsdag 11 oktober kl. 17.15-21.00
Till hösten erbjuder Science Park i Eksjö starta-eget-kurs, 6 onsdagar med start i oktober. För mer information kontakta marthina.knutsson@eksjo.se

 

AI-utbilding

Måndag 6 november
Lär dig mer om möjligheterna med Artificiell Intelligens, AI.
För mer information kontakta marthina.knutsson@eksjo.se

 
 

Näringslivsfest

Torsdag 16 november
Företagens egen firmafest! Under högtidliga former och en känsla av glam och glamour hyllas årets prestationer inom näringslivet i Eksjö kommun:
Årets företagare
Årets unga företagare
Årets turismföretag
Årets butik
Årets nytänkare
Årets ta-sig-församhetspris
Årets landsbygdsföretag
Årets UF-företag

 
 

Camilla Egerlid näringslivschef
Eksjö kommun

camilla.egerlid@eksjo.se

Länk till kalendarium

 
Facebook
 

Helén Lindqvist
vd Eksjö.nu

Eksjö.nu
helen.lindqvist@eksjo.se

Länk till kalendarium

 
Facebook Instagram LinkedIn
 

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma