Fokus på framtiden

Nyhetsbrev Näringslivsenheten & Eksjö.nu 2 februari 2024

 
Klicka här för att läsa nyhetsbrevet i din webbläsare

Med fokus på framtiden

Vi lever i en minst sagt osäker tid. Hur hanterar vi kriser, hot och förändringar? Hur påverkar de oss och hur kan vi skydda oss, utvecklas och bli starkare genom de utmaningar vi står inför? Det är temat för flera av vårens aktiviteter. Parallellt arrangerar vi frukostmöten, nätverksträffar och utbildningar - för nystartade och etablerade företag. Näringslivsenheten och Eksjö.nu finns för dig och ditt företag, oavsett storlek och bransch.

Camilla, Helén, Sara och Marthina

cybersäkerhet -
viktigare än någonsin

Fredag 1 mars, kl 08.00 - 09.30,
Eksjö Stadshotell

Dagligen möts vi i nyheterna om olika it-angrepp i vårt samhälle. Vi bjuder in till ett frukostseminarium med tema Cybersäkerhet – viktigare än någonsin. JSC it-partner från Nässjö guidar oss och fokus ligger på digital säkerhet, vår omvärld och hur vi kan arbeta heltäckande med att skydda oss mot de hot och risker som finns. Under seminariet kommer vi beskriva olika hotaktörer, olika infallsvinklar på hoten, men också vilka de vanliga sårbarheterna är i våra verksamheter och hur vi på bästa sätt kan skydda oss mot olika hotbilder.
Klicka här för att anmäla dig.

 

Snart kommer kompetensenkäten

Under februari 2024, enkäten skickas ut inom ett par veckor Kompetensbarometern är en enkät med tre enkla frågor som vi hoppas du vill svara på. Den görs gemensamt i regionen och sammanställs av Region Jönköpings län. Vi vet att många företag har en utmaning i kompetensförsörjningen. För att hjälpa till och verka för att få fler utbildningar till länet, som verkligen matchar era behov, så behöver vi kartlägga vilken kompetens du saknar eller kommer sakna de närmaste åren. För att få ett bra underlag är det viktigt att så många som möjligt svarar. Därför uppmärksammar vi er om enkäten nu. Tack för din medverkan!

Nätverket Attraktiv industri Eksjös industriföretag 2027

Tisdag 5 mars, kl. 15.00-17.30,
Eksjö Stadshotell

Vad är avgörande för att Eksjös industriföretag ska fortsätta växa samt vara konkurrenskraftiga och vara attraktiva för investeringar? Med oss har vi Gunnar Åkesson, Stockholms Ledarinstitut med 30 års erfarenhet som affärsrådgivare med fokus på verksamhets- och ledarutveckling i företag som står inför förändringar. Träffen inleds med överblick i världsekonomin, i Sverige och hur det påverkar Eksjö. Diskussion om vad vi tar med oss och jobbar vidare med. Vi bjuder på macka.
Klicka här för anmälan.

 

Nätverket Framgångsfrallan -Hållbarhet på riktigt

Tisdag 12 mars, kl. 08.00-09.30,
Eksjö Stadshotell

Med bakgrund av den energigivande och lärorika träffen hos Putte Kock i december jobbar företag inom handel och besöksnäring vidare på temat hållbarhet. Anna Hegethorn, plats-och produktutvecklare med koll på aktuella trender, guidar oss i konkret produkt- och tjänsteutveckling/paketering. Fokus är att nätverkets medlemmar ska ha möjlighet att ta fram säljande och hållbara produkter till sommarsäsongen, som vi sedan tillsammans kan följa upp efter sommaren. Vi bjuder på frukost.
Klicka här för anmälan.

Framtidsdagen så bygger du ett starkare företag i en skakig värld - Trender, utmaningar och möjligheter

Tisdag 27 februari, kl. 09.00-15.30, Science Park Towers, Jönköping
Cyberhot, energikris, krig i vår närhet och snabb teknisk utveckling – världen är just nu fylld av svåra utmaningar som påverkar dig som företagare. Hur ska ditt företag stå stadigt när det stormar runt omkring? Och hur bygger du ett företag som inte bara överlever, utan utvecklas genom kriser?

Förstå hur dessa kriser påverkar dig som företagare

Utforska hur du kan omvandla utmaningarna till möjligheter – det vill säga strategiska fördelar, nya affärsmöjligheter och hållbar tillväxt.
 

Under dagen kommer vi att:

Ta del av inspirerande föreläsningar, trendspaningar och omvärldsanalyser från ledande experter och trendspanare med fokus på den snabba tekniska utvecklingen och andra komplexa frågor.

Utforska konkreta strategier för att framtidssäkra ditt företag – från att förstå vad som ligger runt hörnet, hur vi navigerar i förändringar till att omvandla dagens utmaningar till morgondagens affärsmöjligheter.

Klicka här för mer information och anmälan.

After work för företagare

Torsdag 15 februari, kl. 18.00-20.00, Havskogs tårtor, Mosstegsgatan 4, Eksjö

Vill du eller har du nyligen startat företag? Du är inte ensam, kom och träffa andra som vill framåt. Vi träffas på Havskogs Tårtor där Sara Havskog, stolt ägare och drivande kraft bakom företaget, berättar om sin resa som entreprenör.
Klicka här för mer information och anmälan.

 

Vårens starta eget kurs

6 onsdagskvällar kl. 17.30-21.00, med start 28 februari, Stadshuset, Eksjö.

Känner du någon som funderar på att starta företag eller har du nyligen startat företag? Från flera framstående föreläsare får du kunskapen, inspirationen och verktygen för att förvandla dina idéer till ett verkligt registrerat företag.

Klicka här för mer information och anmälan.

Foto: Johan Lindqvist

Nyckeln till digital framgång för besöksnäringen

Onsdag 28 februari, kl. 9.30-15.00, Kosta Boda Art Hotel, Kosta
Smålands Turism bjuder in företag i besöksnäringen till en inspirerande och lärorik dag med workshops och insiktsfulla föreläsningar, med särskilt fokus på att nå besökare online. Föreläsare Marcus Ståhl, Fjällbyrån, ger dig insikter och kunskap inom Google Business och att använda generativ AI på en lättförståelig nivå. Du får även möjlighet att nätverka och dela erfarenheter med branschkollegor i Småland.
Klicka här för mer information och anmälan.

 

Tips och påminnelser 

 

Halvtrefika

Onsdag 7 februari, kl. 14.30-15.00,
N
äringslivsenheten, Eksjö
Välkommen till näringslivsenheten för en spontan fika tillsammans med oss. Vi sitter ner tillsammans med de som kommer från kommunens sektorer och er företagare. Samtalen handlar om det som kommer upp.

 

Lunchträff - upphandling 2024

Onsdag 21 februari, kl. 12.00–14.00, Fullmäktigesalen, Eksjö
Genomgång i det nya gemensamma upphandlingssystemet för Höglands-kommunerna. Presentation av kommunens beslutade upphandlingar för 2024. Vi bjuder på lunch!
Klicka här för anmälan.

 

nätverket hälsa & Välmående Träff på forma Framtid

Fredag 9 februari, kl 08.00-10.00, Forma Framtid, Eksjö
Robin Wiktorsson, Forma Framtid, berättar om planer och visioner. Vi bjuder på frukost. Anmälan maria.lagneby@gardsyoga.se

 

Hälsa på höglandet

Lördag 16 mars, kl. 08.30-17.00,
Hotel Ullinge, Eksjö

Premiär för eventet #hälsapåhöglandet som bland annat kommer att gästas av Mårten Nylén. Föreläsningar, tips, fina erbjudanden och tillfälle att möta experter inom hälsaoch välmående. Klicka här för att köpa biljetter.

Fira internationella kvinnodagen

Fredag 8 mars, kl. 17.30-ca 21.00, Njudungsgymnasiet, Vetlanda
Föreläsningar med AI-forskare Cecilia Sönströd, författare Elin Rantatalo och entreprenören Jannice Wistrand samt mat, mingel och överraskningar utlovas. Arrangör Nuvab och BPW. Klicka här för info och anmälan.

 

Introduktion i digital annonsering

Onsdag 20 mars, kl. 08.00-12.00, Vetlanda eller Eksjö
Grundläggande introduktion i hur man annonserar via Meta (Facebook/Instagram) och Google.
Genomförs i samarbete med Nuvab. Medlemspris för medlemmar i Eksjö.nu. Klicka här för mer info och anmälan.

 
 

Camilla Egerlid näringslivschef
Eksjö kommun

camilla.egerlid@eksjo.se

Länk till kalendarium

 
Facebook
 

Helén Lindqvist
vd Eksjö.nu

Eksjö.nu
helen.lindqvist@eksjo.se

Länk till kalendarium

 
Facebook Instagram LinkedIn
 

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Postman