Närproducerat i vår

Nyhetsbrev Näringslivsenheten & Eksjö.nu 5 april 2024

 
Klicka här för att läsa nyhetsbrevet i din webbläsare
 

Välj en Närproducerad aktivitet i vår!

Efter några dagar med aprilsnö är vi mer än redo att möta nästa årstid! Planerar du en aktivitet för dig och dina medarbetare under våren? Kika runt vad aktivitetsföretag och verksamheter i vår egen kommun har att erbjuda! Kanske kan du och dina kollegor kombinera gemenskap och trivsel med smakupplevelser och kunskap om vår närmiljö – och samtidigt bidra till utveckling av det lokala utbudet. Nytt för i år är exempelvis Eksjö Museums stadsvandring Smaka på historien.

 

Helén, Camilla, Sara och Marthina

 

Besöksnäringsträff inför sommarsäsongen

Torsdag 18 april, klockan 18.30-20.30, Eksjö Stadshotell
En träff för dig som är verksam inom besöksnäringen i Eksjö kommun. Vad är på gång inför sommarsäsongen? Föreläsningar om cykelturism med Johan Delfalk, Smålands Turism och Mattias Carlsson, Abloc. Goda exempel på samarbeten, information om events och höjdpunkter för sommaren. Möjlighet till nätverkande.
Läs programmet här.
Vi bjuder på något litet att äta och dricka.
Klicka här för anmälan.

Kunden i fokus - sälj mer till fler!

Onsdag 24 april kl. 8.00-10.00, Olsbergs Arena, Eksjö
En föreläsning med inriktning på säljprocess, kundrelationer, positionering och kommunikation. Vi pratar målgrupp och hur vi särskiljer oss från våra konkurrenter. Viktiga delar i ett lyckat företagande. Du kommer också få veta hur hållbarhet kan gynna din affär och hur de nya EU-kraven kan påverka dig som mindre företagare. Välkommen på en kostnadsfri företagarträff tillsammans med Almi, Eksjö kommun och Eksjö.nu! Klicka här för mer info och anmälan.

 

Vilket omdöme har företagsklimatet i Eksjö kommun fått?

Måndag 27 maj, kl. 8.00-9.30, Eksjö Stadshotell
Kom och ta del av resultatet av årets undersökning av företagsklimatet tillsammans med Anna Gillek från Svenskt Näringsliv. På Näringslivsenheten arbetar vi oförtrutet tillsammans med politiken och våra kollegor med att utveckla och stärka vårt näringslivsarbete för att skapa ett Företagsklimat i toppklass i Eksjö kommun. Det gäller etableringar, serviceinriktad myndighetsutövning, upphandlingsfrågor och skola/näringsliv.
Vilka prioriterade frågor tycker ni att kommunen ska jobba med vad gäller företagsklimat i toppklass? Har kommunpolitikernas attityder till företagande blivit bättre i era ögon? Frågorna och svaren är många! Klicka här för anmälan.

 

TUFF - Nätverksträff om värdskap hos Hammar vid Solgen

Måndag 22 april kl. 18.00-20.30, Hammar vid Solgen, Hammar 4, Eksjö
Cathrine och Kenth Jansson, mångbrukare på gården Hammar vid Solgen, presenterar sin verksamhet med turism, stuguthyrning och träförädling. Vi får en rundvandring samt visning av gårdens uthyrningshus och bjuds på fika. Tema värdskap - ett förhållningssätt som oavsett bransch präglas av respekt värdighet och äkta omtanke. Workshop: Vad är värdskap för mig och min verksamhet? Samåkning från Mariannelund kl. 17.15, från Eksjö kl. 17.20.
Anmälan senast 17 april till carina@eldaker.se

 

Businesstalks.nu
Möt Cecilia Anderssson, Sandebo consulting

Tisdag 30 april kl. 08.00-09.00, Putte Kock, Kaserngatan 18, Eksjö
Cecilia är konsulten som bytte siffror mot bokstäver och verkar sedan drygt två år som författare i eget förlag. Författarskapet tar den mesta av tiden, men en handfull trogna kunder söker även hennes hjälp inom marknadsföring och ekonomi. Det är också hos de småländska företagarna som hon hittar inspirationen, både när det kommer till själva skrivandet men också i engagemanget att etablera sig som nationell författare. Precis som vilken företagare med vilken produkt som helst. Vi bjuder på frukost.
Klicka här för anmälan.

 

AW för blivande entreprenörer

Torsdag 11 april kl. 18.00-20:00, Björkas Nytt & Bytt, Björka 2, Eksjö
Vi träffas på secondhand butiken Björkas Nytt och Bytt, där ägaren Hannah Björklund berättar om sin resa som entreprenör från idé till blomstrande företag. Möjlighet att nätverka och umgås med nystartade företag och andra blivande entreprenörer. Klicka här för mer information och anmälan.

 påminnelser - det händer i april

 

Konjunkturfrukost med Nordea - Navigera i en föränderlig värld

Onsdag 10 april, kl. 07.30 – 09.00, Eksjö Stadshotell
Välkomna till en konjunkturdragning med Nordeas chef för makroanalys Susanne Spector, som av Tidningen Privata Affärer utsetts till Årets Bankprofil, navigerar oss genom utsikterna för omvärlden, Sverige och Smålandsregionen. Det bjuds på frukost. Klicka här för anmälan.

 

Utbildning - upphandlingssystemet

Onsdag 10 april, kl. 16.30-18.30, Fullmäktigesalen, Österlånggatan 14, Eksjö
Genomgång i det nya gemensamma upphandlingssystemet för Höglands-kommunerna. Vi bjuder på enklare förtäring. Klicka här för anmälan.

 
 

Camilla Egerlid näringslivschef
Eksjö kommun

camilla.egerlid@eksjo.se

Länk till kalendarium

 
Facebook LinkedIn
 

Helén Lindqvist
vd Eksjö.nu

Eksjö.nu
helen.lindqvist@eksjo.se

Länk till kalendarium

 
Facebook Instagram LinkedIn
 

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma