Juni 2019                                                                                                                                                   Läs i webbläsaren

Med önskan om en skön sommar

 

Vår fantastiska sommartid står för dörren

Även om en stor andel av vår befolkning helt eller delvis är sommarlediga veckorna framöver, så har intresset för vår sommarkurs Turism och destinationsutveckling i Sverige, varit stort. Våra flitiga studenter från näringslivet, offentlig sektor, Högskolan och andra universitet får en introduktion till turismens grunder och utveckling samt dess betydelse för ekonomiska, kulturella och sociala processer både lokalt, regionalt och nationellt. Under hela kursen finns ett övergripande fokus på hållbar turismutveckling.

Mer information finns här.

Kontaktperson: Helen Holmquisthho@du.se

Gruppbild på medlemmar i CeTLeR

 

Titta förbi oss på Almedalsveckan 2019

Första veckan i juli finns vi på världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor – Almedalsveckan. Tag chansen att delta på våra seminarier! Tisdagen den 2 juli pratar vi om vems ansvar det är att kompetenshöja besöksnäringen samt hur vi tillsammans kan stärka den. Vi ser fram emot en spännande vecka på plats i Visby. Klicka här för mer information och program för Almedalsveckan.

Håll utkik på vår hemsida eller Facebook för uppdateringar kring vårt deltagande.

Kontaktperson: Maria Thulemark mth@du.se

 

StudentExpo19

StudentExpo är en mässa där flera utbildningsprogram visar upp sina examensarbeten. Under StudentExpo19 vid Högskolan Dalarna presenterade Igor Galli, student från masterprogrammet Tourism Destination Development, sin uppsats som handlar om livsstilsresande. Mässan arrangeras gemensamt av Högskolan Dalarna och Dalarna Science Park och är en unik plattform som ger möjligheter för samverkan mellan företag, organisationer och utbildning.

Bild från CeTLeRs konferens 4-6 oktober
 

Matinnovationer och integrering

Inom ramen för CeTLeR har FEEN genomfört en förstudie kring möjligheten att skapa en fysisk mångkulturell mötesplats kopplat till mat. Sandra Sparring från FEEN kom och presenterade förstudien Mötesplats Mat för CeTLeRs medarbetare i slutet av maj. En fortsatt satsning skulle innebära många möjligheter till bland annat nya matinnovationer, miljömässigt hållbar kost och utvecklat entrepenörsskap kopplat till produktion och förädling av livsmedel. Intresset är stort och workshops har genomförts med aktörer och kommer genomföras med föreningar där man konkretiserar de ideér som uppkommit i förstudien.

 

EU Green Week

I slutet av maj deltog Tobias Heldt vid ERRIN´s (European Regions Research & Innovation Network) seminarium kring stärkt kunskap om turism och innovationer kopplade till hållbar utveckling. Seminariet ägde rum i Bryssel under EU Green Week och Tobias presenterade CeTLeRs arbete kopplat till planering och policyfrågor rörande turism på landsbygd.

Kontaktperson: Tobias Heldt the@du.se

 
 

Sommarens hetaste tips

Ett projekt vi jobbar kring i sommar är filmen "Första onsdagen i Juli”. Målet är att publik från hela världen ska få vara med om Bingsjöstämman i all sin prakt – utan att faktiskt ta sig till den lilla byn i Rättviks finnmark. Det är en svensk-australiensisk VR-musikdokumentär som är den första av sitt slag någonsin. "VR" står för "virtual reality" - virtuell verklighet, och VR-film ser du genom VR-glasögon eller en VR-hjälm, där ljud och bild anpassas efter åskådarens rörelser. Läs mer här.

 

 

Nu ser fram emot intressanta samtal och möten i Almedalen, sol, värme och givetvis lite ledighet. Passa på att inspireras och njuta av livets goda. Och håll utkik efter våra studenter som kommer att leta praktikplatser i höst! Med önskan om en skön sommar.

KONTAKT

Besök vår hemsida eller besök vår Facebook

SUSANNA HELDT CASSEL

Professor, centrumledare

shc@du.se
023-77 85 31

MARIA THULEMARK

Doktor, biträdande centrumledare
mth@du.se
023-77 89 61

Är du inte med i listan för mailutskick men vill ha nyhetsbrevet från CeTLeR?
Skicka ett mail till cetler@du.se så ser vi till att du får nästa utskick.

FINANSIÄRER

Avregistrera dig från nyhetsbrevet

 
Skickat med Postman - 100 gratis utskick per månad