Glad sommar!

Wargön Innovation - Nyhetsbrev juni 2020

 

Gå till webbversion >>

Tillsammans hittar vi hållbara vägar

Vi har alla upplevt en väldigt speciell vår där covid-19-pandemin skakat om samhället och orsakat mycket lidande för väldigt många. Samtidigt som våra tankar går till alla drabbade behöver vi fortsätta att arbeta för en bättre och tryggare framtid.

Kanske kan pandemin skapa en ökad insikt om att vi alla hänger ihop och att vi behöver hitta mer hållbara vägar tillsammans. Kanske vill fler företag ta steg för ställa om och satsa på hållbara, cirkulära material och affärsmodeller för världen post-Corona? Kanske tar fler individer kliv för att förverkliga sina idéer och materialinnovationer? Vi på Wargön Innovation kommer i alla fall att satsa mer än någonsin tidigare på att jobba för detta. För utan företagande och entreprenörskap ingen hållbar morgondag!

Efter en månad som ny verksamhetsledare är jag än mer optimistisk och övertygad om vilken skillnad vi kan göra tillsammans! På Wargön Innovation finns en ett fantastiskt team kunniga, serviceinriktade och modiga människor.

Vi vill komma i kontakt med dig som har en idé om en materialinnovation eller vill ställa om din produktion till mer hållbara material. Hör av dig till oss!

Markus Danell med team Wargön

Våren hos oss ...

 
80 ton sorterade textilier

80 ton sorterade textilier firades med tårtkalas!
Målet var satt till sommaren 2020 och nåddes med marginal. Det är inom ramen för projektet WargoTex som textilierna sorterats till fyra av Röda Korsets butiker. Nu fortsätter arbetet med att rigga för än ännu effektivare sortering.

Läs mer här
 

TWOOD får ny finansiering
Lill O. Sjöberg blickar framåt mot kommersialisering och med nya produkter i portfolion.

Läs mer här
 
 

Ny verksamhetsledare
I början av maj hälsades Markus Danell välkommen som verksamhetsledare hos oss på Wargön Innovation. Markus tar över rollen efter Maria Ström och har tidigare drivit Sustainergies i Stockholm.

Läs mer här

Kommunikatör med intresse för hållbarhet sökes!
Vi är i en spännande utvecklingsfas och söker nu efter en kommunikatör som vill ta vår kommunikation, marknadsföring och PR till nästa nivå. Vi arbetar i en snabbt föränderlig innovationsmiljö med stora utvecklingsmöjligheter för den som vill bidra till en hållbar utveckling. Vi är ett sammansvetsat team med en mångfald av bakgrunder och egenskaper som ser fram emot att välkomna en ny kollega efter sommaren!

Sista dag för ansökan är 7 juni, hjälp oss att sprida ordet!

Läs mer här
 
 
 

TexChain 2 - startar upp
Branschöverskridande samverkan är en viktig framgångsfaktor för att cirkulära produktions- och affärsmodeller ska komma på plats. Wargön Innovation, The Loop Factory och TEKO (Sveriges Textil- modeföretag) driver sedan några veckor tillbaka det ettåriga projektet TexChain 2 som i ett första steg fokuserar på textilt verksamhetsavfall. Mer information om projektet kommer inom kort. Är du och ditt företag intresserade av att veta mer, hör gärna av dig till
Maria Ström, innovationsledare på Wargön Innovation

 

Wargön Innovation - Sommarbrev 2020

När detta skrivs är vi mitt i den löftesrika och vackra period som kallas ”mellan hägg och syrén”. Alltså den korta tiden på försommaren mellan just häggens och syrenens blomningar. Vädret är milt. De första blommorna i markerna har redan blommat klart, men så många fler är på gång. Fåglarna har hunnit långt i sina familjebildningar och humlorna snubblar runt i luften. Det är ett under att humlorna inte krockar med fler växter med den vingliga flygstilen.

Perioden ”mellan hägg och syrén” är kanske den tiden på året som är som vackrast, inte för att den är vackrast, utan därför att den inrymmer så mycket hopp, om framtiden. Det doftar ljus framtid, vädret smeker bort gammal inpyrd lort och blickarna vänds uppåt, vi ser varandra.

På Wargön Innovation är vi fullständigt besatta av framtiden. Vi lever och arbetar med visioner, effekter, målsättningar och indikatorer. Vi är framtidsorienterade. Därför är sommaren så viktig, och kanske just i dessa tider än viktigare. Vi lever inte i framtiden. Vi lever i nuet. Man kan längta till och förbereda för framtiden, men det är nuet som vi faktiskt kan och bör uppleva, njuta av. Det är nuet som definierar oss som människor. Det är så tydligt nu när många saker vi brukar göra, och som vi tagit så för givna, helt plötsligt inte är möjliga att göra. Vi längtar tillbaka.

 

Wargön Innovation passar därför på att fira 80 ton, med en tårta. Vi njuter av att ha sorterat 80 ton textilier! Låter kanske inte mycket, om man jämför 80 ton med det berg av textilier på
142 000 ton vi i Sverige konsumerar, varje år. Men 80 ton är cirka en kvarts miljon plagg, en jättestor indikator på att vi är på rätt väg i vår vision om framtiden, och detta är bara början. Vi har lärt oss så otroligt mycket på dessa 80 ton.

Stort tack till alla er som bidragit till detta. Vi är nu redo att ta nästa steg. Vi har duktiga människor, intrimmade processer och installerar utrustning med avancerad teknologi för materialigenkänning och sortering i sommar.

Effekten av en fungerande textil cirkulär ekonomi är att vi alla, varje försommar, får uppleva ”mellan hägg och syrén”.

Det är vår sommarpresent till Sverige.

Glad sommar önskar vi på
Wargön Innovation

 

FÖLJ OSS I VÅRA KANALER:

Facebook Instagram LinkedIn YouTube Wargön Innovation

Wargön Innovation är en innovationsmiljö som stöttar entreprenörer, företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material och innovationer i Västra Götaland. Wargön bygger projekt i samverkan där materialinnovationer guidas genom alla viktiga faser inom produkt- och affärsutveckling. Wargön Innovation möjliggör produktion av framtidens koldioxidsnåla material.

 

WARGÖN INNOVATION AB är ett helägt dotterbolag till Innovatum AB och finansieras av EU:s regionala strukturfondsprogram för Västsverige, Västra Götalandsregionen, Vänersborgs kommun och Fyrbodals kommunalförbund.

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma