Satsar på volym som ger ökade testmöjligheter

MARS 2021

 

Web version

Nytt från Ways2taste!

Projektet satsar på volym och testmöjligheter. Doktorander djupdyker i vilka faktorer som påverkar hur vi väljer i vardagen och bara fantasin sätter gränser för svampens möjligheter!

 

Följ projektet på projektwebben för WAYS2TASTE på Högskolan i Borås

På gång i projektet

Satsning på fler reaktorer

Nytt livsmedels och matlabb

Ökad volym ger nya möjligheter!

Högskolans forskare högt ansedda

Inblick i doktorandernas arbete

Fler reaktorer för ökad volym

För att utveckla och ha möjlighet att skala upp produktionen har 4 nya reaktorer köpts in. Tidigare hr vi kunnat producera 4-5 kg (torrvikt) svampbiomassa per vecka. Med de nya reaktorerna kan vi komma upp i helt andra volymer, upp till 100 kg per vecka berättar Mohammad.

Detta ger möjlighet till test i en helt annan skala än tidigare.

Nytt matlabb

Ett nytt livsmedels- och matlabb är en av de nya satsningarna på Högskolan i Borås. Labbet är klart och planen är att starta upp testverksamhet där inom kort.

 

 

 

 

Europeiska energikontor tar del av Ways2taste

Energikontor Väst har bjudits in till Fedarenes Europeiska konferens Circular Economy beyond Energy-Recycling and Reducing Waste och den 9 Februari höll Nardono Nimpuno på Energikontor Väst en uppskattad presentation för övriga Europeiska energikontor om Ways2taste.

Läs mer om konferensen

 

Bara fantasin sätter gränser för vad svampen kan användas till

En proteinbar gjord av en mycket speciell sorts svamp utgör ett av flera spännande resultat efter många års forskning.

Se filmen där Mohammad berättar mer

Vill du vara med?

Nu har vi möjlighet att framställa en större mängd svampmassa per vecka. Upp till 40-50 kg avvattnat svamp varje vecka kan vi nu leverera. Det motsvarar ca 5-6 kg torkad svamp.

Är du intresserad av att testa i ditt företag? Kontakta Mohammad för prov och vidare diskussion. Mohammad Taherzadeh.

 

Uteseende och känsla viktigt!

Till Ways2taste finns två doktorander kopplade och här berättar Coralie Hellwig om arbetet hon gör och vilka resultat hon sett hitintills. I sin doktorsavhandling tittar Coralie på människors relation till avfall och slöseri i vardagen och om upplevt värde och mening kan trigga beteende-förändringar.

Läs mer om Coralies arbete

Högskolans forskare rankas högt!

Mohammad Taherzadeh är med i en prestigefylld ranking över världens mest inflytelserika forskare. Listan, som är skapad av forskare vid Stanford University, är väldigt omfattande. Läs mer

Andreas Gundberg har utsetts till hedersdoktor. Han har spelat en avgörande roll för utvecklingen av nya svampbaserade processer för bättre utnyttjande av restprodukter inom industrin. Läs mer

Ways2taste i media - #Ways2taste

Borås tidning - Lansering av ny proteinkälla i Borås: ”Kan bli en världshit”

P4 Sjuhärad - Forskning på svamp på väg ge nya livsmedel

Ways2taste på Högskolan i Borås

Ways2Taste drivs av Högskolan i Borås, Chalmers Tekniska Högskola och Innovatum Science Park med stöd från

Europeiska Regionala Utvecklingsfonden.

Kontakt för mer information: Professor Mohammad Taherzadeh, projektledare

 

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma