Nyhetsbrev 29, juni 2021

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Mot ljusare tider

 

Mats Johansson, förvaltningschef på Tillväxt- och näringslivskontoret skriver om ett näringsliv som i stora delar går bra, trots pandemin. Och dessutom glada siffror för kommunen som har ett av länets och landets lägsta arbetslöshetstal.

Hur kommer det sig? Jo, det har vi vårt diversifierade och unikt starka näringsliv att tacka för.

Läs mer
 

Boka in höstens datum

Boka redan nu in den 15 september och 19 november för höstens näringslivsfrukostar.

Vi hälsar er välkomna till ett möte där vi möts och tar upp aktuella händelser i näringslivet.
Mer information om mötena och mötesform kommer längre fram.
Vi ses!

 

Satsar för framtiden

Läs mer
 

Pandemi eller inte. WRS & Co har förstås drabbats hårt av pandemin, som många andra inom besöksnäringen. Ändå har man valt att satsa på framtiden och har tagit tillfället i akt att göra en rad investeringar för att möta efterfrågan i dag och i morgon.

Senaste satsningen är sex helt nya hotellrum på Badholmen. Alla hotellrummen är inredda i ett marint tema och bjuder på utsikt över hamninloppet från rummens terrasser och fönster.

Den nya hotelldelen invigs den 17 juni, men rummen är bokningsbara redan nu.

 

Yrkeshögskoleutbildning bidrar starkt till näringslivet

Behovet att hitta kompetens för sitt företag är något som nästan alltid lyfts när vi har dialog med både små och stora företag. En nyckel för att lösa kompetensförsörjningen kan vara att aktivt försörja näringen genom yrkeshögskoleutbildningar. I Oskarshamn har vi flera aktörer som erbjuder YH-utbildningar. Ansökningar om nya yrkeshögskoleutbildningar ska skickas in senast den 21 juni och besked på tilldelning sker i januari 2022.

Vi är förstås nyfikna på vilka utbildningar som de har på gång!

Läs mer

Bengt Karlsson Moberg, rektor Nova

 

Ylva Alexandersson, rektor och ansvarig för YH och företagsutbildningar på Etec

 

Infopoints

 

Möter du besökare eller turister i sommar får du gärna hjälpa till att lotsa dem till vår digitala information eller till våra Infopoints som Attraktiva Oskarshamn har ordnat runt om i kommunen. Den mobila turistbyrån kommer att flytta runt på kommunens besöksmål.

Det är besöksmål som har ett utökat utbud av broschyrer och personalen har fått extra utbildning för att kunna ge dig den bästa hjälpen.

Tack på förhand för att du hjälper våra besökare till en fantastisk vistelse i Oskarshamn!

Läs mer
 

Upplev Oskarshamn!

I Oskarshamn hittar du storslagna vandringar och nervkittlande aktiviteter, men också lugna fiskevatten och oändliga möjligheter till att vara aktiv i naturen.

Här hittar du tiden att göra ingenting och allting, samtidigt.

Läs mer
 
 

Rekommendationer och regler med anledning av coronaviruset kan påverka dig som företagare. Det är viktigt att du håller dig uppdaterad med vad som gäller för dig och ditt företag. På oskarshamn.se finns alltid den senaste informationen om hur du som är företagare kan agera och var du kan få stöd med anledning av coronaviruset.

Senaste nytt
 

Vi önskar alla en glad sommar!

Se filmen
 

Aktuella upphandlingar

Missa inte en god affär. Alla våra aktuella upphandlingar hittar du här. Där kan du också ta del av upphandlingar för Hultsfreds, Högsbys, Mönsterås, Vimmerbys och Västerviks kommuner.

 

Webbsida: oskarshamn.se
Servicecenter: 0491 880 00
Mejl:
kommunen@oskarshamn.se

Tipsa en vän om nyhetsbrevet!

 
Dela nyhetsbrevet:
 
Facebook Twitter LinkedIn
 

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma