Nyhetsbrev 30, september 2021

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

Välkommen att växa med oss!

Lucas Lodge

 

Oskarshamns kommun har en gemensam vision om att vilja växa och vara 30 000 invånare år 2030. Det finns såklart stora utmaningar i den visionen, men med ett lokalt näringsliv i absolut världsklass så utgör det grunden för våra tillväxtambitioner, möjligheter till ett gott samhälle för alla och till kommunens hållbara utveckling.

Sedan 1 augusti är jag nytt kommunalråd i Oskarshamns kommun, och kommunstyrelsens vice ordförande. Jag har valt att bli politiker för att jag vill vara med och verka för att Oskarshamns kommun i alla lägen är en kommun som välkomnar nya initiativ, nyföretagande, ett breddat näringsliv och som säger ja till nya företagsetableringar.

Läs ledaren här
 

Vi vill besöka dig

Det viktigaste i vårt arbete för näringslivet är att träffa företagare som är verksamma i vår kommun. Genom att få en ökad förståelse kan vi ge en bättre service i våra frågor. Vi är intresserade av att veta om vi kan hjälpa till med något och berättar gärna om sådant som vi tror att du kan vara intresserad eller kan ha nytta av.

Just nu genomför både tjänstepersoner och politiker fler företagsbesök än vanligt. Men det handlar om mer än att det är en kampanj som kommer och går. Företagsbesök är en ständigt pågående dialog som är en viktig pusselbit i vårt arbete. För att kommunicera ut hur viktigt vi tycker att företagsbesöken är satte vi upp målsättningen att genomföra 100 företagsbesök under det första halvåret. På grund av rådande restriktioner har vi förlängt just den här insatsen och genomför nu allt eftersom de planerade besöken.

Om du inte redan har fått besök- eller om du vill att vi kommer tillbaka – hör av dig till näringslivschef Johanna Wihl, så bokar vi in ett besök.

Läs mer
 

Näringslivsfrukost 15 september

Nu är det äntligen dags för näringslivsfrukost igen! Oskarshamns kommun bjuder in till en digital näringslivsfrukost den 15 september kl 07.30. Tillsammans med Atrinova och Attraktiva Oskarshamn bjuder vi på ett program där vi både tittar tillbaka på sommaren som varit. Vi summerar sommaren för besöksnäringen tillsammans med spännande gäster. Som vanligt tar vi tillfället i akt och berättar om saker som händer i kommunen och i näringslivet.

Maria Ihse från Oskarshamns kommun och Johan Sjöstrand från Attraktiva Oskarshamn AB leder sändningen.

Häng med!

Du följer sändningen på Oskarshamns kommuns Youtube-kanal eller Näringsliv Oskarshamn på Facebook.

 

Nova får besök av kungahuset

Ett kort och koncentrerat kungligt besök och så mycket som ska hinna sägas. Men Nova levererade sitt budskap till kungaparet utan omsvep: samarbetet i länet och mellan olika aktörer, det är så vi kommer framåt.

Läs mer
 

Kommunen på väg mot Rättvik

På torsdagen samlades ett tjugotal tjänstepersoner som arbetar med tillstånd och tillsyn för att prata bemötande, service och tillsyn. Mötet är det första på kommunens resa mot Rättvik, eller i alla fall Rättviksmodellen, som vi nu utreder hur vi kan införa i Oskarshamns kommun. Dagen inleddes av Henrik Andersson, tillträdande kommundirektör, som har lång erfarenhet av att arbeta med tillstånd och tillsyn. Han pekade på att alla egentligen vill göra rätt, men att vi alla är olika, har olika roller och olika förmågor och att det gäller att göra det roligare och enklare tillsammans.

Läs hela artikeln
 

10 punkter för ett starkare näringsliv

Som kommun arbetar vi för att ge företag så goda förutsättningar som möjligt för att driva företag här. Vi vill erbjuda ett klimat att växa i. Både som företag och som människa.

Vårt arbete sammanfattar vi i tio punkter för ett starkare näringsliv. Läs mer om punkterna i sin helhet på webben.

Läs mer
 

Regeringen har beslutat att förlänga omställningsstödet till vissa särskilt drabbade företag. Förlängningen gäller perioder mellan augusti 2020 och april 2021. Stödet söker du hos Skatteverket.

Sista dag att skriva retroaktiva avtal för förlängt korttids­arbete 2021 är 17 september. Läs mer på Tillväxtverkets webb.

Det är viktigt att du håller dig uppdaterad med vad som gäller för dig och ditt företag. På oskarshamn.se samlar vi viktig information om stöd och hjälp du kan få, och berättar om vad vi som kommun gjort för att stötta företagen i denna tuffa tid.

Senaste nytt
 

Aktuella upphandlingar

Missa inte en god affär. Alla våra aktuella upphandlingar hittar du här. Där kan du också ta del av upphandlingar för Hultsfreds, Högsbys, Mönsterås, Vimmerbys och Västerviks kommuner.

 

Webbsida: oskarshamn.se
Servicecenter: 0491 880 00
Mejl:
kommunen@oskarshamn.se

Tipsa en vän om nyhetsbrevet!

 
Dela nyhetsbrevet:
 
Facebook Twitter LinkedIn
 

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma