Utvecklande varje dag!

Nyhetsbrev nr: 03

Läs brevet i din webbläsare

 
Logga för projekt Etableringstriss OHM
Flagga för Europeiska socialfonden
 

Utvecklande varje dag!

Veckorna har gått fort sedan kursstarten och nu är de första deltagarna inne på kursens andra halva. Varje dag innehåller lektioner med teman som Rättigheter och skyldigheter, Arbetsliv, Hälsa och Digital delaktighet. Kursledarna guidar genom innehållet och tillsammans vänder och vrider man på olika frågor, en del kan vara utmanande, men det blir också många skratt och goda samtal. Precis som det ska vara när utveckling och lärande sker.

Högsbygruppen med kursledarna Angeliki Dimou och Muntaser Ibrahim ute på friskvårdspromenad.

Kursstarter

Preliminära starter för nya deltagare:

5 december 2021
14 april 2022
7 augusti 2022


Kontakt: Projektledare Elenor Håkansson nås via mejl elenor.hakansson@
oskarshamn.se
.

 

Styrgrupp

I styrgruppen för projektet finns representanter från respektive kommuns Arbetsmarknadsenhet,
Individ- och familjeomsorg, vuxenutbildning/SFI samt Arbetsförmedlingen.

 

Prenumerera

Vill du också ta del av det här nyhetsbrevet? Mejla
etableringstriss@
oskarshamn.se
, så lägger vi till dig på listan.

 

Praktikplatser på gång

När kursperioden slutar i november ska deltagarna ha fyra veckors praktik, därför finns en praktiksamordnare i varje kommun med uppgift att hitta lämpliga praktikplatser. En av dem är Klas Häll som arbetar i Oskarshamns kommun.

Med hjälp av kartläggningen av deltagarna letar han upp en arbetsplats som matchar deltagaren utifrån intresse, tidigare erfarenhet och språklig förmåga. Ett par deltagare ska praktisera i textilslöjden på en grundskola, en annan på äldreboende och ytterligare praktikplatser
är på gång.

Klas Häll, praktiksamordnare

 

En djupare förståelse

Många av deltagarna i projektet har bott en längre tid i Sverige. Maria Strandman och Maya Azimi som arbetar som kursledare i Mönsterås, berättar att deltagarna känner till en hel del om det svenska samhället, men att de i kursen får de fördjupad kunskap om kultur, normer och om hur olika delar av samhället fungerar när de går igenom kursmaterialet. Kursledarna bjuder också in gäster och ordnar studiebesök, gruppen har till exempel haft besök av Socialtjänsten, Folktandvården och en förskollärare som berättade om sin väg till arbete i Sverige och sedan har de själva besökt Mönsterås Komvux och Hembygdsgården.

– Diskussionerna som uppstår är det bästa, menar både Maria och Maya, det är då som förståelsen kommer på riktigt och den berömda ”polletten” trillar ner. Och vi lär oss mycket också genom att svara på frågor från deltagarna, både om vårt samhälle och oss själva!

Maya Azimi och Maria Strandman på väg till kurslokalen.

 

Webbplats: Klicka här
Servicecenter: 0491 - 88 000
E-post:
etableringstriss@oskarshamn.se

Tipsa en vän om nyhetsbrevet!

 
Dela nyhetsbrevet:
 
Facebook
         

Klicka här för att avregistrera din adress

 
 
Do not click this link

Skickat med Paloma