Nyhetsbrev 33, december 2021

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

TEMA INDUSTRI

Ett år fyllt med

utmaningar och stolthet

Peter Magnusson
platschef, Scania Oskarshamn

 

Nu när vi kliver in i december och det är dags att göra summeringar av ännu ett år får man tid att reflektera. Bland annat över de milstolpar vi har nått och de utmaningar vi har stått inför, men också över hur viktigt det är att skapa värde för våra anställda och det lokala samhället.

Läs ledaren
 

Plåtson – ödmjuka fixare

Man skulle kunna tro att många har koll på vad alla företag i Oskarshamn gör. Det kan ju förstås vara så, men ibland finns det mer innanför väggarna än vad många känner till. Följ med vår näringslivschef Johanna Wihl på besök hos Plåtson, ett företag som fyller 40 år nästa år och som är välkänt för många.

Det finns mycket att uppmärksamma. Plåtson är ett välrenommerat företag som växer och utvecklas. Man har genomfört en lyckosam generationsväxling som framtidssäkrar verksamheten och är också ett levande bevis på hur ett företag kan utvecklas och växa genom att driva på och utveckla inte bara sin egen verksamhet, utan också vara proaktiva i sina kunders verksamheter.

Men – vad gör de egentligen?

Läs mer

På bild från vänster: Pär Henriksson, Bill Sturesson, Camilla Ekström, Marcus Hellens och Johan Rosengren.

 

Nya i stan

Flera av våra stora arbetsgivare har nya chefer på plats. Här presenterar vi några av dem.

Roberta Serra Negra, platschef, Scania Oskarshamn.

 

Daniel Sjöberg, site- och fabrikschef Hitachi Energy i Figeholm.

 

Johan Lundberg, vd OKG.

Till presentationerna
 

Det ryktades om en batterifabrik

Under ett par dagar har medlemskommunerna i Svenska Industrikommuner samlats i ett vintrigt och kallt Skellefteå för en nätverksträff. I fokus var förstås det enorma arbete som föregått och som pågår för fullt i en kommun av Skellefteås storlek.

Vår näringslivschef Johanna Wihl delar med sig av berättelsen om den industrihistoria som nu skapas.

Läs mer om besöket i Skellefteå

Johanna Wihl, näringslivschef Oskarshamns kommun, utanför Northvolt.

 

Mot nya utmaningar!

Efter tio år, eller nåja nästan, väljer Rickard Bäck att lämna uppdraget. Det blev nio år och elva månader som Rickard Bäck axlade rollen som den första processledaren för Teknikcollege Östra Småland.

Rickard Bäck går vidare mot nya utmaningar. Vi träffade honom för att be honom att summera tiden och ta reda på om han har några medskick till oss inför framtiden.

Läs mer
 
 

Oskarshamn en industristad  med plats för mer och fler!

Oskarshamns näringsliv har en hög andel sysselsatta inom tillverkningsindustri, energiförsörjning och företagstjänster. De tre näringsgrenarna sysselsätter tillsammans hela 47,1 procent av dagbefolkningen i Oskarshamns kommun. Det ska jämföras med 27,7 procent i länet och 24,5 procent i riket. Nu gör vi plats för mer och fler!

Läs mer
 

Följ med till Additivt Teknikcenter!

Additivt Teknikcenter i Hultsfred erbjuder en mötesplats för morgondagens medarbetare och entreprenörer. Följ med oss på ett besök där vi får höra mer om vilken verksamhet som de bedriver och vad de kan erbjuda för möjligheter för dig och din verksamhet. Smart industri i samverkan med många stora företag som ABB, IKEA, Ljunghäll, Scania med flera och med flera universitet i ryggen finns att tillgå ”nästgårds”. Teknikcentret utbildar ny kompetens för vår industrinäring och erbjuder också företag möjlighet till teknikutveckling för ditt företag.

Boka in den 16 februari och följ med Oskarshamns kommun på en spännande resa till Hultsfred! Vi ordnar med det praktiska och erbjuder ett begränsat antal platser. Det är först till kvarn som gäller. Självklart kommer vi att ta hänsyn till rådande omständigheter och eventuella restriktioner.

Vi vill gärna att du återkopplar att du är intresserad av att följa med redan nu, för vår planerings skull. Anmäl ditt intresse.

När det närmar sig återkommer vi med en regelrätt inbjudan med anmälan.

Välkommen!

 

Aktuella upphandlingar

Missa inte en god affär. Alla våra aktuella upphandlingar hittar du här. Där kan du också ta del av upphandlingar för Hultsfreds, Högsbys, Mönsterås, Vimmerbys och Västerviks kommuner.

 

Webbsida: oskarshamn.se
Servicecenter: 0491 880 00
Mejl:
kommunen@oskarshamn.se

Tipsa en vän om nyhetsbrevet!

 
Dela nyhetsbrevet:
 
Facebook Twitter LinkedIn
 

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma