Nyhetsbrev nummerr 34

Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare

#tillsammansföroskarshamn

Hej då 2021!

Året går mot sitt slut. Ännu ett år som inneburit stora prövningar för många i näringslivet. Vi längtar väl alla efter att få komma vidare och förbi den pandemi som, det känns just nu, vägrar att släppa taget om oss. I dagarna känns hotet mot vår vardag mer påtaglig än på länge. Känslan av besvikelse att ”vara tillbaka” här igen. Vi vet att vissa har det kämpigt nu. En del mer än andra.
Vi finns här om det är något som vi kan hjälpa till med!

Här kan du följa utveckling kring pandemin och stöd.

Trots allt har vi en annan situation nu än vi hade för ett år sedan. Vi får inte glömma att glädjas över att vi under det här året faktiskt har lyckats att få fram ett vaccin, att sjukvården har fått ett minskat tryck och även har lyckats att genomföra en omfattande vaccination. Det är fantastiskt och något att glädjas över.

Det finns förstås mycket att också glädjas över i vårt lokala näringsliv som har skett under året. Det känns härligt att se hur det byggs och satsas runtomkring i Oskarshamn. Grävskopor vittnar om entreprenörer som satsar och det ger framtidshopp. Vi möter ett fortsatt intresse för vår plats från investerare utifrån, vilket gör att vårt självförtroende fortsätter att växa. Flera bostadsprojekt är i gång, vilket är en viktig förutsättning för att vi ska kunna växa. Vi närmar oss beslut i flera olika, för Oskarshamn, stora frågor.

Under året har ett stort arbete gjorts med vår översiktsplan, som ju är ett viktigt styrdokument för vår utveckling. Det känns också bra att vi under året har kunnat gå in och ge stöd åt näringar som verkligen fått slita under en längre tid. Just nu pågår en insats som innebär att du kan handla lokalt och få varorna hemkörda utan kostnad. Ett bra exempel som visar hur vi tillsammans kan hitta kreativa lösningar som gör nytta.

Under året har vi sjösatt 10 punkter för ett starkare näringsliv och stått värd för två näringslivsfrukostar, som vi bjuder in till tillsammans med Atrinova och Attraktiva Oskarshamn. Just samverkan med flera är en framgångsfaktor som hjälper oss att växa och bli starkare.

Ett stort tack till alla ni som är med och bidrar till vår utveckling och plats! Nu lägger vi snart 2021 bakom oss och ser med tillförsikt fram emot 2022!

God jul och gott nytt år!

Johanna Wihl, näringslivschef

PS. Missa inte vår hemvändarsatsning Välkommen hem! som vi kör i mellandagarna från 17 december till 9 januari. Förutom en utställning där vi visar möjlighet till intressanta jobb, utbildningar och utbud av bostäder, kommer representanter från kommunen, Attraktiva Oskarshamn och näringslivet att finnas på plats inne på Flanaden.

Har du besök utifrån? Kom förbi!

 

Aktuella upphandlingar

Missa inte en god affär. Alla våra aktuella upphandlingar hittar du här. Där kan du också ta del av upphandlingar för Hultsfreds, Högsbys, Mönsterås, Vimmerbys och Västerviks kommuner.

 

Hemsida: Klicka här
Servicecenter: 0491 - 88 000
Mail:
kommunen@oskarshamn.se

Tipsa en vän om nyhetsbrevet!

 
Dela nyhetsbrevet:
 
Facebook Twitter Google+
 

Klicka här för att avregistrera din adress

Do not click this link

Skickat med Paloma