Nyhetsbrev nr: 06

Läs brevet i din webbläsare

 
Logga för projekt Etableringstriss OHM
Flagga för Europeiska socialfonden
 

Andra kursstarten

Under december månad startades nya grupper i alla våra tre kommuner och efter ett uppehåll över helgerna är verksamheten återigen igång.

Precis som överallt annars i samhället har verksamheten påverkats av pandemin och fått anpassas efter förutsättningarna, men trots allt så håller vi igång. Fast med större avstånd, skyddsutrustning och schemaförändringar.

Läsning på Högsby kommunbibliotek, bild från i höstas.

Kursstarter

Preliminära starter för nya deltagare:

4 april 2022
8 augusti 2022


Deltagare i projektet rekryteras i första hand via kommunernas individ- och familjeomsorg.

Kontakt: Projektledare Elenor Håkansson nås via mejl elenor.hakansson@
oskarshamn.se
.

 

Prenumerera

Vill du också ta del av det här nyhetsbrevet? Mejla
etableringstriss@
oskarshamn.se
, så lägger vi till dig på listan.

 

Bildstöd

Eliska Lipovska och Caroline Wahnberg har arbetat fram bildstöd för Hjulet i Mönsterås och får goda råd av Manal Awad och Abdulnaser Rajoub som kan arbetsrutinerna väl.

Det är viktigt att kunna ta till sig instruktioner och information på en arbetsplats. I projektet arbetar vi med att ta fram bildstöd för att underlätta kommunikationen. Hittills har Eliska Lipovska tagit fram bildstöd för AME:s verksamhet i Högsby och Mönsterås.

Under våren kommer detta tas fram för fler verksamheter bland annat för Shalombutiken i Mönsterås. Vill du veta mer, eller har idéer om hur bildstöd skulle kunna användas, kontakta Eliska, eliska.lipovska@hogsby.se.

Exempel på instruktioner med bildstöd.

 

Och sen då?

För de 25 deltagarna i den första gruppen har projektperioden inneburit nya kontakter, mer kunskap om svenska samhället och arbetsmarknaden, intensiv språkträning och ett tillfälle till att fundera över framtiden.

Hittills har fyra personer fått en extratjänst inom Arbetsmarknadsenheten eller andra arbetsplatser i kommunen och ytterligare en har fått en anställning i ett privat företag. Ett par personer blir föräldralediga, tre fortsätter studera på SFI och en går i pension.

 

Webbplats: Klicka här
Servicecenter: 0491 - 88 000
E-post:
etableringstriss@oskarshamn.se

Tipsa en vän om nyhetsbrevet!

 
Dela nyhetsbrevet:
 
Facebook
         

Klicka här för att avregistrera din adress

 
 
Do not click this link

Skickat med Paloma