Skapa härliga minnen mellan matcherna i Västerås
 

Läs brevet i din webbläsare

     
Visit Västerås logotyp
 
 
Västerås vy

välkomna till västerås

Mälarstaden, energihuvudstaden, ingenjörsstaden, gurkstaden... ja kär stad har många namn!

Vi vill såklart att ni under er vistelse i Västerås får uppleva lite mer än våra idrottshallar så här kommer tips och inspiration om vad ni kan göra mellan matcherna. Utbudet är stort så vem vet vi kanske ses i sommar igen. Välkomna till idrottsstaden Västerås!

 

Kokpunkten

Ruschen, svischandet, pirret i magen och det omedelbara lyckoruset går faktiskt att sätta ord på – Actionbadet Kokpunkten i Västerås kallar det badrenalin. Utmana kompisarna i race eller åk in i en ny värld i VR-ride! Här finns även en relaxavdelning för dig över 18 år.

Boka in ett besök på Kokpunkten

 
 

Höghöjdsbanan

Höghöjdsbanan vid Björnögården är en spännande utmaning för alla. Längs med banan tar du dig fram via hängbroar, lianer, nät och linbanor. Ett kul äventyr under två timmar för alla som är över 130 cm långa. Vill du stanna på marken finns det MTB leder och cyklar att hyra för dig som vill testa mountainbike.

Aktivt uteliv Björnögården

Tipspromenaden

Kombinera en härlig promenad med att testa era Västeråskunskaper. Visit Västerås erbjuder digitala tipspromenader med Västeråsteman. Ladda ner appen Aqtive Quiz och skriv in id VASTERAS, välj sen promenader som lockar dig. och du, det är gratis. Perfekt för famijen som är på besök i Västerås.

Mer information finns här.

7 största besöksmålen

Här finns massvis av möjligheter att skapa roliga minnen för hela familjen. Vallby Friluftsmuseum är en pärla för de små med spring i benen och Skultuna Messingsbruk ett mecka för dig som vill shoppa tidlös design. Här listar vi de sju besöksmålen i Västerås som lockar flest besökare per år, se vilket som passar dig bäst.

Västerås sju största besöksmål

 
Västerås vy
Du hittar fler Västerås-tips här
 
   
Kalender ikon
 

Åka buss

www.vl.se hittar ni var och när lokalbussarna i Västerås går

Det går inte att betala bussbiljetten med kort eller kontanter på bussen. Du köper biljetten via VL:s app. För utländska gäster som inte kan swisha är tipset att köpa biljetter på något av VL:s ombud. Dessa hittar du bland annat här: ICA Supermarket Skrapan, Krysset Vasagatan 10, Pressbyrån på Centralstationen och Pressbyrån Vasagatan.

   
 
Västerås vy

Mälarpromenaden – En favorit för många

Skyltningen längs Mälarpromenaden har blivit ett uppskattat inslag som lockar både Västeråsare och besökare att promenera längs Mälaren. Promenera hela vägen från Lögarängen via Gästhamnen, färjkajen, Lillåudden, Kokpunkten till Öster Mälarstrand.

För den som vill gå längre så är vårt tips att promenera vidare genom bostadsområdet Framnäs så att du kommer fram till Tegeludden och de otroligt fina spångarna på 400m. Närmare vattnet kommer du inte! Följ sedan cykelbanan vidare ut till Björnön där du kan pausa med en god fika på Wåffelbaren innan du promenerar tillbaka eller tar buss nr. 2 tillbaka till city.

För den som inte vill gå hela vägen tillbaka går det även att ta Elbafärjan mellan Öster Mälarstrand och färjkajen och tvärt om.

Läs mer om Mälarpromenaden

 
 

Västeråskuriosa och snackisar

⭐ Västerås är Sveriges 7:e största stad med 156 000 invånare.

ICA och H&M är grundade i Västerås. Lika så ABB som tidigare hette ASEA.

⭐ Rocklunda har Sveriges första konstfrusna bandyplan.

⭐Kung Erik IVX satt fängslad i Västerås slott och ligger numera begravd i Västerås domkyrka.

⭐ Vår landskapsblomma är mistel. Den är fridlyst så den får inte plockas.

⭐ Västerås har tre unika boenden. Utter Inn ett undervattenshotell, Ooops Hotell i Västerås hamn och Hotellhackspett i Vasaparkens största ek.

 
 

Följ Visit Västerås på facebook där vi tipsar och inspirerar om aktuella händelser.

 
 
Visit Västerås logotyp
 
Facebook Instagram LinkedIn YouTube Webbplats

Detta är ett utskick från Visit Västerås, en del av Västerås stad.
Tillsammans med besöksnäringens företag och andra aktörer utvecklar och marknadsför vi Västerås som destination. Vi är även arrangörer av bland annat Västerås Cityfestival, Guldstänk och Västerås Nyårsfirande. Västerås Convention Bureau är en del av Visit Västerås verksamhet.

Klicka här för att avregistrera din adress | Visit Västerås integritetspolicy

Do not click this link

Verktyg för nyhetsbrev, undersökningar och event