Räkna med Digital Pedagogik i förskolan!
 

Läs på webben

MATEMATIKENS SPRÅK

Språket, tänkandet och kommunikationen. Matematiken är så mycket mer än bara siffror och räknesätt. Didaktikens grundfrågor "Vad, varför och hur" är användbara även när ni rör er i matematikens underbara värld.
Hur arbetar du med matte? Precis som med allt annat kan det behövas olika möjligheter att utforska siffror, former och lägesord och i det här nyhetsbrevet bjuds du på filmtips som väcker lusten att lära.
​​​​​​​Det kan du räkna med!

Tiggy testar- Para ihop figurer

Tiggy får öva på sin språkutveckling och kommunikationsförmåga genom att sortera olika sorters geometriska figurer. Hon tittar på hur en triangel, kvadrat, rektangel, cirkel och oval ser ut.

Till avsnittet
 

Tripp trapp träd- Födelsedagskalas

"Ta fram en penna, rita lite grann. Rita en trekant, så trekantig du kan". I det här radioavsnittet av Tripp trapp träd finns en sång om former. Lyssna på sången och rita formerna.

Till avsnittet

1, 2, 3 Tyra 

Förskolebarnen hittar ett ensamt djur i buskarna. Fröken vill veta hur stort det upphittade djuret är. Hur mäter man ett jättestort djur? Och hur visar man för någon annan vad man kommit fram till? Följ med en blå dinosaurie på hennes första dag på förskolan.

Till avsnittet
 

Miniräknarna

Under natten har det varit fest i matteparken och nu är gräsmattan full av tappade prylar. Men hur ska de sorteras? De tre miniräknarna kan inte komma överens. Saker som Terrierson tycker är lika, upplever Asp som olika. De kan inte bestämma sig och Skön befarar en sorteringskatastrof om de inte hittar en lösning. Återigen söker de svaret i Miniräknarboken.

Till avsnittet

Bildningsbyrån- matematik 

Vill du fräscha upp dina egna kunskaper i matte? Eller kanske lära dig något nytt?
Lyssna på Bildningsbyrån.
Varför räknar vi som vi gör? Idag har det decimala talsystemet störst spridning. Det bygger på siffrorna ett till tio och används över hela jordklotet. Men det finns andra talsystem som vi använder oss av varje dag utan att vi tänker på det. Det babyloniska talsystemet med talbasen 60 lever fortfarande kvar i hur vi mäter tid och vinklar. Ett annat talsystem är det hexadecimala talsystemet som är vanligt inom dataprogrammering. Då används siffrorna 0-9 och bokstäverna A-F.
I din profession kan du avgöra vad du vill ta med till barngruppen och arbeta med eller diskutera. En intressant sak att använda sig av och samtala kring är handen. Hur många fingrar har vi på en hand? På båda? Hela avdelningen/hemvisten tillsammans?

Till avsnittet

Nyhetsbrevet

Fick du nyhetsbrevet av en kollega? Om du vill vara säker på att få nyhetsbrev direkt från oss i framtiden så kan du anmäla dig på vår hemsida: https://mediapoolen.se/nyhetsbrev/

Inga fler nyhetsbrev tack! Om du inte längre vill ha nyheter från oss kan du avregistrera dig här.

Facebook Instagram

Mediapoolen

Kylarvägen 7, Skövde
https://www.mediapoolen.se/
+0500 44 54 00
info@mediapoolen.se

HEMSIDA

WEBBSHOP

DIGITAL PEDAGOGIK

SENIORPORTALEN

Du får det här brevet som användare av Mediapoolen Västra Götaland ABs tjänster. Det kan vara som användare av Digital Pedagogik, Seniorportalen, vår webshop eller för att du har önskat att få information av oss. Du kan självklart få bli bortglömd av oss och tas bortfrån vårt register.

© 2020 Mediapoolen Västra Götaland AB

 

Avregistrera dig från Nyhetsbrevet

Do not click this link